Σινεμά|04.05.2022 07:55

Έτρωγε ξύλο ο Τζόνι Ντεπ που χτυπούσε την Άμπερ Χερντ και μετά έκανε σεξ και το Χόλιγουντ τρίβει τα χέρια του για το επόμενο σενάριο

Newsroom

Υπόθεση Τζόνι Ντεπ και Άμπερ Χερντ: Ιστορία έρωτα, κακοποίησης εκατέρωθεν, αμαρτίας, ναρκωτικών μίσους και πάθους. Αυτό είναι το Χόλιγουντ. Δοξάστε το!

Το μόνο πράγμα που χρωστάει ένας ηθοποιός στο κοινό του είναι να μην τους κάνει να βαριούνται. Ο τιτάνας Μάρλον Μπράντο το έχει πει και δίκιο έχει…
Κι εκεί που ο Τζόνι Ντεπ είχε προκαλέσει χασμουρητά στο κοινό του, πατώντας βαριεστημένα στο τελευταίο σκαλοπάτι πριν από το 60ο, να μια δίκη, να ένα διαζύγιο, να ένα ξεκατίνιασμα και να σου τον ξανά πρωτοσέλιδο. Κι αυτόν και την καλλίπυγο - και τίποτα περισσότερο - πρώην σύζυγό του ηθοποιό επίσης Άμπερ Χερντ.

Μια δίκη πού, όπως πολύ σωστά έγραψε ο πολύπειρος Δημήτρης Δανίκας, θυμίζει την ταινία «Ο Πόλεμος των Ρόουζ»… Εκείνη την ταινία που ο Όλιβερ και η Μπάρμπαρα παντρεύονται έπειτα από έναν σφοδρό έρωτα και μετά 18 χρόνια γάμου, ο έρωτάς τους γίνεται θυμός, αντιπάθεια, απέχθεια και βαθύ μίσος, μίσος απύθμενο. Τα υπόλοιπα επί της οθόνης, ή καλύτερα στις αίθουσες των δικαστηρίων.

Τζόνι Ντεπ λοιπόν και Άμπερ Χερντ σε αποκαλύψεις για την προσωπική τους ζωή, όπου όπως φαίνεται ο ένας χτυπούσε τον άλλον, το σεξ, τα ναρκωτικά και τα ψέματα ήταν η ομιχλώδης καθημερινότητα τους, και σίγουρα το ξεγύμνωμα της ζωής τους ήδη επεξεργάζεται από τους δαιμόνιους σεναριογράφους του Χόλιγουντ για το: «Ο Πόλεμος των Ντεπ»…
Αλλά ας πιάσουμε την… ταινία από την αρχή της. Ο γνωστός ήχος ντλον ντλον…, τα πατατάκια και η μπιράλ με το καλαμάκι, τα φώτα χαμηλώνουν.. Σσσς αρχίζει:

2009: Ο Ντεπ και η Χερντ συναντιούνται κατά τη διάρκεια των γυρισμάτων της ταινίας «The Rum Diary» (Μεθυσμένο ημερολόγιο), μιας ταινίας βασισμένης στο μυθιστόρημα του Hunter S. Thompson. Ο Ντεπ υποδύθηκε τον Πολ Κεμπ, έναν δημοσιογράφο που μετακομίζει στο Πουέρτο Ρίκο και αποκτά εμμονή με την Σενό, την οποία υποδύεται η Χερντ, που είναι αρραβωνιασμένη με έναν επιχειρηματία.

2012: Ο Ντεπ και η Χερντ αρχίζουν να κυκλοφορούν μαζί. Την ίδια χρονιά, ο Ντεπ και η σύντροφός του Βανέσα Παραντί τελειώνουν τη 14χρονη σχέση τους. Το ζευγάρι είχε αποκτήσει δύο παιδιά.

2014: Η Χερντ εμφανίζεται να φοράει δαχτυλίδι αρραβώνων και ο Ντεπ φαίνεται να επιβεβαιώνει τον αρραβώνα σε συνεντεύξεις.
Τελικά, ο αρραβώνας επιβεβαιώνεται από την εφημερίδα Daily Mail.

2015: Η Χερντ και ο Ντεπ παντρεύονται σε κλειστό γάμο. Το ζευγάρι δέχεται πυρά επειδή εισήγαγε κρυφά τα σκυλιά τους, Pistol and Boo, στην Αυστραλία. Το ζευγάρι αργότερα κυκλοφόρησε ένα βίντεο με το οποίο ζητούσε συγγνώμη. Η Χερντ κατηγορείται τελικά για παράνομη εισαγωγή των Pistol και Boo στην Αυστραλία και για πλαστογράφιση εγγράφου. Όλα του γάμου δύσκολα...

2016: Τον Μάιο, η Χερντ υποβάλλει αίτηση διαζυγίου και εκδίδονται προσωρινα περιοριστικά μέτρα εναντίον του Ντεπ. Η Χερντ ισχυρίζεται ότι ο Ντεπ της πέταξε ένα τηλέφωνο στο κεφάλι προκαλώντας της μώλωπες. Σύμφωνα με τη Χερντ, ο Ντεπ ήταν εκρηκτικός, οργισμένος και βίαιος σε όλη τη διάρκεια της σχέσης τους, ιδιαίτερα όταν είχε κάνει χρήση ουσιών. Περιέγραψε μάλιστα το περιστατικό με το τηλέφωνο, ως κάτι το συνηθισμένο, υποστηρίζοντας ότι ο Ντεπ την υπέβαλε σε «υπερβολική συναισθηματική, λεκτική και σωματική κακοποίηση» καθώς και σε «οργισμένες, εχθρικές, ταπεινωτικές και απειλητικές επιθέσεις». Η Χερντ δήλωσε ότι είχε φωτογραφίες και βίντεο που αποδείκνυαν τις δηλώσεις της κάτι που γρήγορα αποκαλύφθηκε: Διέρρευσαν στιγμιότυπα από το κινητό της στα οποία φαινόταν ο διάσημος Πειρατής της Καραϊβικής να επιτίθεται κατά της συζύγου του.

2017: Στη δίκη που ακολούθησε, ο Ντεπ αρνήθηκε τους ισχυρισμούς της Χερντ, αλλά μέχρι, το ζευγάρι έδειχνε να καταλήγει σε συμφωνία . «Η σχέση μας ήταν έντονα παθιασμένη και μερικές φορές ασταθής, αλλά πάντα δεμένη από αγάπη», ανέφεραν σε κοινή τους δήλωση. Μόλις ο Ντεπ την πλήρωσε, η Χερντ δώρισε το χρηματικό ποσό σε φιλανθρωπικά ιδρύματα. Ο διακανονισμός απαιτούσε επίσης να αποσύρει τα περιοριστικά μέτρα. Μια μάχη είχε τελειώσει, όχι όμως και ο πόλεμος. Τα χειρότερα ήταν μπροστά.

2018: Ο Ντεπ μήνυσε την News Group Newspapers Ltd, αφού ένας από τους τίτλους της εφημερίδας «The Sun» τον χαρακτήριζε ως «σύζυγο που χτυπάει τη γυναίκα του». Η νομοθεσία του Ηνωμένου Βασιλείου υποχρεώνει την πλευρά που κατηγορείται για συκοφαντική δυσφήμιση να αποδείξει τους ισχυρισμούς της, κάτι που θα διευκόλυνε τη νίκη του Ντεπ. Η δίκη έστρεψε για άλλη μια φορά τα φώτα της δημοσιότητας σε 14 περιπτώσεις κακοποίησης, όπως υποστήριξε η Χερντ, που σημειώθηκαν μεταξύ 2013 και 2016. Ο Ντεπ τα αρνήθηκε όλα, στρέφοντας τις κατηγορίες στην πρώην σύζυγό του: Είπε ότι εκείνη, ή πιθανώς ένας από τους φίλους της, αφόδευε στο κρεβάτι του! Είπε ότι του πετούσε συχνά αντικείμενα και μια φορά του έκοψε το δάχτυλο όταν του πέταξε ένα μπουκάλι με ποτό. Χαρακτήρισε την Χερντ «κοινωνιοπαθητική, ναρκισσίστρια και συναισθηματικά ασταθή». Μάλιστα επικαλέστηκε τις πρώην συντρόφους του Βανέσα Παραντι και Γουινόνα Ράιντερ ως μάρτυρες, όμως, τελικά έχασε την υπόθεση τον Ιούλιο του 2020. Στην απόφασή του, ο δικαστής συμφώνησε ότι σε πολλές περιπτώσεις, ο Ντεπ φαινόταν να «απειλεί τη ζωή της». Ο Ντεπ δεν είχε τη δυνατότητα να ασκήσει έφεση κατά της απόφασης.

Η δημοσιογραφία της άνοιξε τα φτερά...

Την ίδια χρονιά η Χερντ γράφει άρθρο για την Washington Post στο επίκεντρο της αγωγής για συκοφαντική δυσφήμιση.
Διαβάζοντας εκείνο το άρθρο δεν υπάρχει καμιά αμφιβολία για ποιον μιλάει η Χερντ, παρόλο που το όνομα του Ντεπ δεν εμφανίζεται πουθενά στο κείμενο. Με τίτλο «Μίλησα για σεξουαλική βία και αντιμετώπισα την οργή του κόσμου. Αυτό πρέπει να αλλάξει», έγραφε η Χερντ ανάμεσα στα άλλα: «Φανταστείτε έναν ισχυρό άνδρα σαν πλοίο, όπως ο Τιτανικός. Αυτό το πλοίο είναι μια τεράστια επιχείρηση. Όταν προσκρούει σε ένα παγόβουνο, υπάρχουν πολλοί άνθρωποι στο σκάφος που θέλουν απεγνωσμένα να κλείσουν τις τρύπες, όχι επειδή πιστεύουν ή ακόμα και νοιάζονται για το πλοίο, αλλά επειδή η μοίρα τους εξαρτάται από την επιχείρηση»... Τι έιπε η γυνάικα;

2019: Ο Ντεπ μηνύει τη Χερντ για συκοφαντική δυσφήμιση και ζητάει 50 εκατ. δολάρια για συκοφαντική δυσφήμιση, υποστηρίζοντας ότι οι ισχυρισμοί της ήταν «αποδεδειγμένα ψευδείς» και, επιπλέον, «προκάλεσαν νέα ζημιά στη φήμη και την καριέρα του». Αν και είναι αλήθεια ότι η καριέρα του Ντεπ έχει ισοπεδωθεί από το 2016, μέλη της κινηματογραφικής βιομηχανίας που μίλησαν με το περιοδικό The Hollywood Reporter σχολίασαν ότι η απόφαση του Ηνωμένου Βασιλείου μπορεί απλώς να ήταν το τελευταίο καρφί στο φέρετρό του...

2020: Η Daily Mail αποκαλύπτει ηχητικό στο οποίο ακούγεται η Χερντ να χτυπάει τον Ντεπ! Ποιος Πειρατής;

2021: Η Χερντ καταθέτει μήνυση στον Ντεπ και αξιώνει 100 εκατ. δολάρια! Αποκαλύπτονται νέες λεπτομέρειες σχετικά με την υποτιθέμενη κακοποίηση της: Η Χερντ ισχυρίστηκε ότι ο Ντεπ, συχνά υπό την επήρεια ναρκωτικών και αλκοόλ («Αυτή την προσωπικότητα του Τζόνι την αποκαλούσαμε: το τέρας, είπε ) τη χτυπούσε, προσπαθούσε να την πνίξει και κάποιες φορές της έβγαζε κομμάτια του τριχωτού της κεφαλής, της τραβώντας της τα μαλλιά. «Φοβόμουν μήπως ο Τζόνι δεν καταλάβαινε πότε να σταματήσει και ότι μπορεί να με σκοτώσει», κατέθεσε για μια από τις επιθέσεις…

2022: Από τις 11 Απριλίου έχει αρχίσει η δίκη, όπου αποκαλύπτονται περισσότερες λεπτομέρειες από την ζωή... στα χαρακώματα του ζευγαριού!

Αν και η εφημερίδα Washington Post δεν κατονομάζεται στη μήνυση, τυπώνεται στο Σπρίνγκφιλντ της Βιρτζίνια, όπου βρίσκεται επίσης η διαδικτυακή έδρα της. Ως εκ τούτου, η δίκη άνοιξε στις 11 Απριλίου στο Δικαστήριο της κομητείας Fairfax, όπου ο δικαστής έχει ήδη απαγορεύσει στους φανατικούς και των δύο πλευρών να κατασκηνώσουν κατά τη διάρκεια της νύχτας έξω από το δικαστήριο. Οι μάρτυρες υπεράσπισης της Χερντ αναμένεται να περιλαμβάνουν τον Έλον Μασκ - με τον οποίο είχε δεσμό η Χερντ κατά τη διάρκεια της περιόδου της διαδικασίας έκδοσης διαζυγίου - και ο ηθοποιός Τζέιμς Φράνκο, ο οποίος έχει αντιμετωπίσει κατηγορίες για σεξουαλική παρενόχληση στο παρελθόν.

Στις 9 Απριλίου, λίγο πριν αρχίσει η δίκη, η Χερντ δημοσίευσε ένα μήνυμα στους ακολούθους της στο Instagram, λέγοντας ότι θα είναι «εκτός σύνδεσης για τις επόμενες εβδομάδες» για να επικεντρωθεί στη δίκη. Στην ανάρτησή της, η Χερντ υπερασπίστηκε το άρθρο της, σημειώνοντας: «Ποτέ δεν κατονόμασα τον Ντεπ, μάλλον έγραψα για το αντίτιμο, που πληρώνουν οι γυναίκες που μιλούν εναντίον των ανδρών που τις εξουσιάζουν. Συνεχίζω να πληρώνω αυτό το τίμημα», έγραψε. Πρόσθεσε ότι «αγαπάει τον Τζόνι» και κατέληξε: «μου φέρνει μεγάλο πόνο ότι πρέπει να ζήσουμε τις λεπτομέρειες της κοινής μας ζωής μπροστά στον κόσμο».

Και η δίκη αρχίζει…

Στην εισαγωγή τους, οι δικηγόροι του Ντεπ υποστήριξαν ότι η Χερντ, κακώς «παρουσιάστηκε ως το πρόσωπο του κινήματος Me Too - η ενάρετη εκπρόσωπος αθώων γυναικών που έχουν πραγματικά υποστεί κακοποίηση» και ότι «οι ψευδείς ισχυρισμοί της είχαν σημαντικό αντίκτυπο στην οικογένεια του Τζόνι Ντεπ και στην ικανότητά του να εργάζεται στο επάγγελμα που αγαπούσε».
Οι δικηγόροι της Χερντ, εν τω μεταξύ, ισχυρίστηκαν ότι ο Ντεπ της επιτέθηκε σεξουαλικά με ένα μπουκάλι, αποκαλώνοντας τον «εμμονικό πρώην σύζυγο, που θέλει να εκδικηθεί».

Την πρώτη εβδομάδα της ακροαματικής διαδικασίας, οι ένορκοι άκουσαν τη μεγαλύτερη αδερφή του Ντεπ, Κρίστι Ντεμπρόφσκι, και τη Δρ. Λόρελ Άντερσον , σύμβουλο γάμου που συνεργάστηκε με τη Χερντ και τον Ντεπ το 2015. Στη μαρτυρία της Άντερσον, ισχυρίστηκε ότι, με βάση την επαφή της με το ζευγάρι, πίστευε ότι «υπήρχε αμοιβαία κακοποίηση». Η γιατρός ισχυρίστηκε ότι η Χερντ προκαλούσε καβγάδες για να «τον κρατήσει κοντά της» και ότι αυτοί οι καβγάδες θα μπορούσαν να οδηγήσουν σε σωματική βία. «…θα τον χτυπούσε για να τον κρατήσει. Θα προτιμούσε να τον χτυπήσει παρά να τον αφήσει», είπε η Άντερσον. Κατέθεσε επίσης ότι μια φορά είδε μώλωπες στο πρόσωπο της Χερντ.

Ο γιατρός του Ντεπ, Δρ Ντέιβιντ Κίπερ, αναφέρθηκε στη χρήση ναρκωτικών και αλκοόλ από τον ηθοποιό. Κατέθεσε ότι βοήθησε τον Ντεπ να αποτοξινωθεί, αφού φέρεται ότι ήταν εξαρτημένος από οπιοειδή (έπειτα από μια οδοντιατρική θεραπεία) ενώ του ζητήθηκε να καταθέσει για το περιστατικό κατά το οποίο τραυματίστηκε σοβαρά στο δάχτυλο ο Ντεπ. Σύμφωνα με τον γιατρό, ο Ντεπ δεν κατηγόρησε ποτέ τη Χερντ ως υπεύθυνη για τον τραυματισμό και είπε στο προσωπικό του ότι είχε κοπεί με μαχαίρι. Ο γιατρός επιβεβαίωσε ότι είδε σπασμένα γυαλιά στην κουζίνα, αλλά δεν είπε αν ήταν από μπουκάλι, ούτε μπορούσε να θυμηθεί ότι υπήρχε αίμα στο ποτήρι.

Οι σωματοφύλακες είδαν και άκουσαν πολλά...

Στις 18 Απριλίου, ο σωματοφύλακας του Τζόνι Ντεπ, Σον Μπετ, κατέθεσε ότι άκουσε τσακωμούς μεταξύ του ζευγαριού, αλλά είπε ότι δεν υπήρξε ποτέ μάρτυρας σωματικής κακοποίησης εκτός από μια περίπτωση, όταν η Χερντ φέρεται να πέταξε ένα πλαστικό ποτήρι ή ένα μπουκάλι νερό στον Ντεπ. Ο Μπετ έδωσε στο δικαστήριο φωτογραφίες του Ντεπ από τον Δεκέμβριο του 2015 που φαίνονται καθαρά τραύματα στο πρόσωπο του ηθοποιού.

Στο δικαστήριο κατέθεσε και ο Τράβις ΜακΓκίβεν, μέλος της ομάδας ασφαλείας του Ντεπ, ο οποίος είχε συχνά τη νυχτερινή βάρδια.
Όπως είπε, ένα βράδυ τον Απρίλιο του 2016 είδε τη Χερντ να χτυπάει τον Ντεπ στο πρόσωπο με μπουνιά. επίσης τού πέταξε ένα κουτάκι Red Bull χτυπώντας τον πισώπλατα. «Μετά πέταξε μία τσάντα και τον έφτυσε» κατέθεσε και είπε πως τον έβριζε χυδαιότατα!

Ο σωματοφύλακάς του Ντεπ, Μάλκομ Κόνολικατέθεσε για την εποχή που Ντεπ και Χερντ ζούσαν στην Αυστραλία. Ερωτηθείς αν «ο κ. Ντεπ προσπαθούσε να ουρήσει στην είσοδο του σπιτιού τους», ο Κόνολι απάντησε αρνητικά. Την ίδια στιγμή ο Ντεπ ξέσπασε σε γέλια. Ο δικηγόρος συνέχισε: «Ο κ. Ντεπ είχε το πέος του έξω, σωστά;» «Νομίζω πως θα το θυμόμουν αν έβλεπα το πέος του κ. Ντεπ», ακούστηκε στο δικαστήριο λίγο πριν από μια ένσταση… Αυτές τις λεπτομέρειες αγάπησα σ' εσένα... αυτές οι λεπτομέρειες, δίνουν την αξία και έχουν σημασία, μεγάλη στη ζωή...

Τα δύσκολα παιδικά χρόνια

Ο Ντεπ, από την άλλη, κατέθεσε για την δύσκολη παιδική του ηλικία και για άγνωστες πτυχές της σχέσης του με τη Χερντ. Ο ηθοποιός είπε στο δικαστήριο ότι είχε αρχικά καταθέσει τη μήνυση επειδή ένιωθε ότι έπρεπε να καθαρίσει το όνομά του. Ο Ντεπ αρνήθηκε ότι χτύπησε τη Χερντ ή οποιαδήποτε άλλη γυναίκα. Ο ηθοποιός θυμήθηκε τα παιδικά του χρόνια, περιγράφοντας τον πατέρα του ως «έναν σκληρό άνθρωπο», που χτυπούσε τον Ντεπ με μια λευκή δερμάτινη ζώνη. Ο Ντεπ είπε ότι η μητέρα του τον χτυπούσε επίσης, αν και ξεκαθάρισε ότι εκείνη έμενε περισσότερο στη «λεκτική» και την «ψυχολογική κακοποίηση».

Ο Ντεπ μίλησε επίσης για τις πρώτες μέρες της σχέσης του με τη Χερντ, περιγράφοντάς την ως «πολύ καλή για να είναι αληθινή».
«Ήταν προσεκτική, με αγαπούσε, ήταν έξυπνη, ήταν ευγενική, είχε χιούμορ και κατανόηση και είχαμε πολλά κοινά σημεία», είπε. Αλλά, πρόσθεσε, «υπήρχαν κάποια σημάδια ότι κάτι δεν πήγαινε καλά στη σχέση μας από νωρίς». Ο ηθοποιός είπε ότι η Χερντ τον επέπληξε αυστηρά όταν έφτασε κάποια μέρα στο σπίτι και έβγαλε τις μπότες του.
«Μέσα σε έναν χρόνο, είχε γίνει άλλος άνθρωπος», πρόσθεσε ο Ντεπ, που ισχυρίστηκε ότι η Χερντ εκνευριζόταν αδικαιολόγητα αν εκείνος δεν ήθελε να πάει για ύπνο την ίδια ώρα με εκείνη. «Τέτοια μικροπράγματα», είπε, θα οδηγούσαν σε πολύ μεγαλύτερα προβλήματα στη συνέχεια.
Ο ηθοποιός αφιέρωσε σημαντικό χρόνο στο θέμα της χρήσης ουσιών, αρνούμενος ότι είχε πάρει ποτέ ναρκωτικά για διασκέδαση. Χαρακτήρισε αυτές τις στιγμές ως «στιγμές αυτοθεραπείας από τις οποίες αυτό που θέλεις να νικήσεις είναι ο δικός σου εγκέφαλος». Είπε ότι «δεν υπήρξαν στιγμές που να ήμουν εκτός ελέγχου», ειδικά στα κινηματογραφικά πλατό. Ο Ντεπ παραδέχτηκε τον εθισμό του στην ουσία Roxicodone, την οποία είχε πάρει όταν τραυματίστηκε στα γυρίσματα της τέταρτης ταινίας Οι Πειρατές της Καραϊβικής, αλλά πρόσθεσε ότι είχε αποτοξινωθεί κατά τη διάρκεια της σχέσης του με τη Χερντ.

Τσιγάρα, μπουκάλια και γίνομαι χάλια...

Η κατάθεση του Ντεπ συνεχίστηκε παρομοίαζοντας την Χερντ με την χειριστική μητέρα του. Είπε στους ενόρκους ότι έμεινε με τη Χερντ από άγχος ότι θα αυτοκτονούσε, συνδέοντας αυτό το άγχος με την απόπειρα αυτοκτονίας της μητέρας του, όταν ήταν παιδί.
Κατηγορώντας την Χερντ, ο ηθοποιός περιέγραψε το περιστατικό στο οποίο έκοψε το δάχτυλό του. Σύμφωνα με τον Ντεπ, η Χερντ του πέταξε δύο μπουκάλια βότκας κατά τη διάρκεια μιας εκρηκτικής λογομαχίας, το ένα από τα οποία του έκοψε την άκρη του μεσαίου δακτύλου του.

«Κοίταγα το κόκκαλο που προεξείχε», είπε. «’Ετρεχε αίμα… Δεν ξέρω πώς ακριβώς είναι μια νευρική κρίση, αλλά αυτό που έζησα είναι ίσως το πιο κοντινό. Τίποτα δεν είχε νόημα και ήξερα στο μυαλό και στην καρδιά μου, αυτό δεν είναι ζωή». Ο Ντεπ επέμεινε ότι είπε ψέματα στον γιατρό του, που τον περιέθαλψε, λέγοντάς του - σε μια προσπάθεια να προστατεύσει τη Χερντ - ότι χτύπησε το χέρι του σε μια μεγάλη «πορτα ακορντεόν».
Καθ' όλη τη διάρκεια της κατάθεσης του Ντεπ στις 20 Απριλίου, οι δικηγόροι του κατέθεταν αποσπάσματα από καυγάδες. Το δικαστήριο εξέτασε φωτογραφίες με μώλωπες και γρατσουνιές στο πρόσωπο του Ντεπ, που υποστηρίζει ότι υπέστη κατά τη διάρκεια «αντιπαραθέσεων» με την Χερντ. Αρνήθηκε ότι της έσπασε τη μύτη κατά τη διάρκεια ενός άλλου καβγά, ισχυριζόμενος ότι αργότερα βρήκε ένα χαρτομάντιλο βαμμένο με κόκκινο βερνίκι νυχιών - μια προφανή απομίμηση αίματος.

Ποιος «λέρωσε» το κρεβάτι του, ε;

Αλλά ο πιο εξωφρενικός ισχυρισμός είχε να κάνει με μια διαφωνία που το ζευγάρι είχε μετά το πάρτι γενεθλίων της Χερντ το 2016. Ο Ντεπ είπε ότι έφτασε εκεί αργά, έπειτα από μια μακρά συνάντηση με τους λογιστές του και ότι η Χερντ τον έβριζε ενώ εκείνος προσπαθούσε να πάει για ύπνο. Όταν της είπε ότι φεύγει εκείνη - είπε ότι - άρχισε να τον χτυπάει. Το επόμενο πρωί, όταν είχε αδειάσει το διαμέρισμα για να φύγει, είπε ότι προσπάθησε να επιστρέψει για να μαζέψει μερικά από τα πράγματά του. Τότε είδε μια φωτογραφία του κρεβατιού τους με «ανθρώπινα περιττώματα»! «Η αρχική μου αντίδραση ήταν να γελάσω. Ήταν τόσο παράξενο, που δεν μπορούσα παρά να γελάσω», κατέθεσε ο Τζόνι Ντεπ.

Η κατ' αντιπαράσταση εξέταση του Ντεπ ολοκληρώθηκε το πρωί της Δευτέρας, λίγο αφότου ο δικηγόρος της Χερντ έπαιξε περισσότερες ηχογραφήσεις στην αίθουσα του δικαστηρίου από τους καβγάδες του πρώην ζευγαριού.
Για τους δικηγόρους του Ντεπ η Χερντ είναι ένα «βαθιά ταραγμένο άτομο», ενώ για τους δικηγόρους της Χερντ ο Ντεπ «ένας δαίμονας που δεν μπορούσε να ελέγξει την οργή του που τροφοδοτήθηκε από το αλκοόλ και τα ναρκωτικά και που έβλεπε τη γυναίκα του σαν την μητέρα του και την αδερφή του που μισούσε». Από αυτή τη δίκη σίγουρα χαμένος θ αβγει ο διάσημος Ψαλιδοχέρης... Τελικά οι ηθοποιοί δουλεύουν όλη τους τη ζωή για να γίνουν γνωστοί και μετά φορούν μαύρα γυαλιά για να μην τους αναγνωρίζουν...

Το χειρότερο από το να μιλούν άσχημα για εσένα είναι να μη μιλούν καθόλου για εσένα. Κι ο Ντεπ κατάφερε να μιλούν όλοι γι’ αυτόν στην παρακμή του και η «τίποτα» Άμπερ Χερντ να γίνει «κάτι»…
Και η δίκη συνεχίζεται…

Αμπερ Χερντειδήσεις τώραΧόλιγουντδιάσημοιδιαζύγιοΤζόνι Ντεπδίκη