Σινεμά|01.11.2018 18:35

5 νέες σειρές του Netflix που αξίζει να δεις (vids)

Άγγελος Γεραιουδάκης

Αν ψάχνετε μια καλή τηλεοπτική σειρά, τότε το Netflix είναι ο κατάλληλος δικτυακός τόπος για να την βρείτε. Μέχρι τέλος του 2018, θα έχει ξεπεράσει τις 1.000 δικές του παραγωγές - σειρές, ταινίες, ντοκιμαντέρ και κινούμενα σχέδια - με τις 470 από αυτές να έχουν κάνει πρεμιέρα στο δεύτερο μισό της χρονιάς.

Εμείς κάναμε μία σύντομη λίστα με τις νέες σειρές του Netflix που θα σας κρατήσουν συντροφιά τις κρύες ημέρες του φθινοπώρου.

Maniac

Η σειρά προβάλλει όλα αυτά που δεν μπορούμε να διαχειριστούμε και καταχωνιάζουμε σε οποιαδήποτε μεριά της μνήμης μας βολεύει. Η οποία είναι και η πιο δύσκολα προσβάσιμη. Ο Όουεν κι η Άνι κουβαλούν ο καθένας τα δικά του προβλήματα. Εκείνη υποφέρει από βαριά κατάθλιψη καθώς θεωρεί πως η ίδια ευθύνεται για το θάνατο της αδελφής της, ενώ εκείνος πάσχει από χρόνια σχιζοφρένεια και υπάρχουν στιγμές που βλέπει πράγματα, τα οποία δεν είναι αληθινά. Έχει ψευδαισθήσεις. Και οι δύο αποφασίζουν να ενδώσουν στον πόνο τους συμμετέχοντας σε ένα πείραμα για ένα χάπι που θα μπορεί να σβήσει τους ψυχικούς πόνους των ανθρώπων. Και κάπως έτσι, οι δυο τους, μαζί με δέκα ακόμη αγνώστους, θα βρεθούν σε μια κλινική για να δοκιμάσουν τα χάπια στη διάρκεια τριών ημερών που υπόσχονται λύση, δίχως παρενέργειες.

Ο Jonah Hill κι η Emma Stone επιδίδονται σε δύο ερμηνείες, που σου αλλάζουν την οπτική για τον ηθοποιό γενικότερα και το πιο πιθανό είναι να τους δούμε να σαρώνουν στις επερχόμενες Χρυσές Σφαίρες και τα Emmy του 2019.

The Haunting of Hill House

Είναι μία από τις πιο ανατριχιαστικές και τρομακτικές σειρές του Netflix. Βασίζεται στο βιβλίο τρόμου της Shirley Jackson, το οποίο κυκλοφόρησε και στα ελληνικά με τον τίτλο «Οι δαίμονες του Χιλ Χάουζ». Η ιστορία περιστρέφεται γύρω από μια ομάδα αδελφών που ως παιδιά μεγάλωσαν στο πλέον διάσημο στοιχειωμένο σπίτι της χώρας. Ως ενήλικες πλέον, η τραγωδία τούς εξαναγκάζει να γυρίσουν, και πρέπει να αντιμετωπίσουν τα φαντάσματα του παρελθόντος που δεν βρίσκονται όλα στο μυαλό τους.

Η σειρά αποτελείται από δέκα επεισόδια, ενώ το cast απαρτίζουν οι Michiel Huisman, Carla Gugino, Timothy Hutton, Elizabeth Reaser, Oliver Jackson-Cohen, Henry Thomas, Kate Siegel και Victoria Pedretti, όπως επίσης και οι Lulu Wilson, McKenna Grace, Paxton Singleton, Violet McGraw και Julian Hilliard.

Η σειρά είναι τόσο καλή που ο συγγραφέας βιβλίων τρόμου Stephen King («Carrie», «It», «The Green Mile» κλπ), την επικρότησε δημόσια στο προσωπικό του λογαριασμό στο Twitter, κάνοντας λόγο για «πρωτοπορία» του σκηνοθέτη Mike Flanagan, που «πλησιάζει τη δουλειά μιας ιδιοφυΐας».

 

Haunted

Η πρώτη σεζόν της σειράς, που έκανε πρεμιέρα μέσα Οκτωβρίου, εστιάζει σε περιπτώσεις οικογενειών που όπως ισχυρίζονται ήρθαν σε επαφή με μεταφυσικά φαινόμενα, αλλά και εκείνων των ανθρώπων που αντίκρισαν παράξενα και φρικιαστικά πλάσματα, με τις μαρτυρίες των συγκεκριμένων ατόμων να έχουν καταγραφεί και να ακούγονται καθώς οι απόκοσμες εμπειρίες που διηγούνται ζωντανεύουν μέσα από ερμηνείες ηθοποιών.

Το κάθε επεισόδιο είναι αυτοτελές.

Élite

Η πλοκή διαδραματίζεται σε ένα ελίτ σχολείο της Ισπανίας, το Las Encinas. Σε αυτό φοιτούν μαθητές πλούσιων οικογενειών της χώρας, με εξαίρεση τρεις μαθητές από την εργατική τάξη, οι οποίοι κατάφεραν να γίνουν δεκτοί μετά την καταστροφή του δικού τους σχολείου. Μόνο που η τύχη, τελικά, δεν θα είναι με το μέρος τους. Σύντομα ξεκινούν οι πρώτες εντάσεις και προστριβές μεταξύ των δύο διαφορετικών κόσμων, όπου καταλήγουν σε έναν μυστηριώδη φόνο. 

Η σειρά έχει αρκετές ανατροπές και μερικούς πολύ δυνατούς συμβολισμούς. Είναι παραγωγή της Zeta Audiovisual (Ahora o Nunca, Three Steps Above Heaven, Σε Θέλω) με την πρώτη σεζόν να αποτελείται από 8 επεισόδια και να είναι ολόκληρη γυρισμένη σε ανάλυση 4Κ.

Chilling Adventures of Sabrina

Η υπόθεση ακολουθεί τη Sabrina, μια έφηβη μισή μάγισσα και μισή άνθρωπο, γεννημένη ανήμερα Halloween, που στα 16α γενέθλια της πρέπει να διαλέξει ανάμεσα στον κόσμο των μαγισσών και των κόσμο των ανθρώπων. Παράλληλα πρέπει να αντιμετωπίσει όλες τις σκοτεινές δυνάμεις που προσπαθούν να την χωρίσουν από τον φίλο της, Harvey. 

Το σενάριο της σειράς έχει γράψει ο Roberto Aguirre-Sacasa (Glee, Carrie, Archie comics), ο δημιουργός πίσω από την σειρά «Riverdale» του δικτύου CW, ενώ την σκηνοθεσία έχει αναλάβει ο Lee Toland Krieger (The Age of Adaline).

 
ηθοποιόςσειρέςNetflix