Σινεμά|17.06.2022 07:55

Seinfeld: Η κωμική σειρά – μύθος που έκανε 76 εκατ. αμερικανούς να κλειστούν στο σπίτι κρύβει μια τραγική ιστορία με πρωταγωνιστή τον Φρανκ Σινάτρα

Newsroom

«Seinfeld», είναι η κωμική σειρά – μύθος που κράτησε 76 εκατομμύρια αμερικανούς τηλεθεατές στο σπίτι. Κι όμως αυτή η σειρά, που χάρισε απλόχερα γέλιο μέχρι δακρύων, κρύβει μια τραγική αληθινή ιστορία με πρωταγωνιστή τον Φρανκ Σινάτρα κα την διάσημη κόρη του Νάνσι.

Είναι η μητέρα όλων των κωμικών σειρών, πάει και τέλειωσε. Την βλέπεις στο Netflix και θυμάσαι παλιές πετυχημένες ελληνικής κωμικές σειρές που βασίστηκαν στο σενάριο και στην φιλοσοφία της: «Seinfeld».

Η σειρά είχε το όνομα του πρωταγωνιστή Τζέρι Σάινφελντ, του πιο πετυχημένου αμερικανού stand up comedian όλων των εποχών. Η κωμική σειρά - που προβάλλεται εδώ και μήνες από το Netflix – έχει μια τραγική, αληθινή ιστορία στο φινάλε της.

«Όλοι» οι Αμερικανοί μπροστά παό την τηλεόραση

Στις 14 Μαΐου του 1998, 76 εκατομμύρια αμερικανοί τηλεθεατές (ρεκόρ για τότε) μαζεύτηκαν γύρω από τις τηλεοράσεις τους για να παρακολουθήσουν το τελευταίο επεισόδιο της κωμικής σειράς, έπειτα από εννέα σεζόν στο NBC. Είχαν περάσει εννιά ολόκληρα χρόνια από τότε που άρχισαν να ακολουθούν φανατικά τον Τζέρι, τον Τζορτζ, την Ιλέιν και τον Κρέιμερ στις τρελές τους ιστορίες και τώρα έφτανε το τέλος. Εκείνο το βράδυ – λέγεται – οι δρόμοι στις μεγάλες πολιτείες των ΗΠΑ ήταν σχεδόν άδειοι. Όλοι είχαν συντονιστεί στο φινάλε του «Seinfeld» και την τηλεοπτική αυλαία των τεσσάρων Νεοϋορκέζων.

Ένας άνθρωπος που κλείστηκε στο σπίτι του και απορροφήθηκε από την Μικρή Οθόνη ήταν και η Νάνσι Σινάτρα, η μεγαλύτερη κόρη του διάσημου Φράνκι, του Φρανκ Σινάτρα. Η Νάνσι Σινάτρα που είχε τραγουδήσει το These Boots Are Made for Walkin και είχε περάσει στην Ιστορία.

Εκείνη τη νύχτα που προβλήθηκε το φινάλε της δημοφιλούς σειράς, ο τραγουδιστής που σημάδεψε μια γενιά ολόκληρη, από τη μια μεριά του κόσμου μέχρι την άλλη, με τις ερμηνείες του, ο Φρανκ Σινάτρα, υπέστη καρδιακή προσβολή· βρισκόταν στο σπίτι του στο Λος Άντζελες και η κλήση στο 911 για βοήθεια έγινε περίπου στα μισά του τελευταίου επεισοδίου της σειράς. Το ασθενοφόρο έφθασε στο σπίτι του Σινάτρα μέσα σε λίγα λεπτά.

«I’m losing» και My way...

Ο Σινάτρα διακομίσθηκε στο νοσοκομείο Cedars-Sinai στο Λος Άντζελες, όπου η Μπάρμπαρα, η τέταρτη σύζυγός του έσπευσε στο προσκέφαλό του. Ο Τόνι Οπεντισάνο, ο μάνατζέρ του Σινάτρα, δήλωσε αργότερα ότι ο δημοφιλής ερμηνευτής δεν φοβήθηκε ούτε πανικοβλήθηκε στο κρεβάτι του νοσοκομείου. Είπε ότι ο Σινάτρα είχε καταλάβει ότι έφτανε στο τέλος του. Τα τελευταία του λόγια ήταν «I’m losing» και ξεψύχησε εκείνο το βράδυ. Ο Φρανκ Σινάτρα ήταν 82 χρονών.

Η μεγαλύτερη κόρη του Σινάτρα, η επίσης διάσημη Νάνσi, σχεδίαζε να επισκεφτεί τον πατέρα της στο σπίτι του εκείνο το βράδυ. Οι δυο τους ζούσαν μόλις πέντε τετράγωνα ο ένας από τον άλλο. Ωστόσο, η Νάνσυ δεν πήγε ποτέ στο σπίτι του μυθικού πατέρα της. Η Νάνσι ήταν ανάμεσα στους 76 εκατομμύρια αμερικανούς τηλεθεατές που περίμεναν με αγωνία να δουν το τέλος της κωμικής σειράς· αυτό ήταν το μεγαλύτερο λάθος της ζωής της.

Η Νάνσυ δεν έμαθε για την καρδιακή προσβολή του αγαπημένου πατέρα της παρά μόνο μετά τον θάνατο του· δεν πρόλαβε να τον δει για τελευταία φορά και να τον αποχαιρετήσει και όλα αυτά επειδή ήταν συντονισμένη στο NBC και είχε κλείσει τα τηλέφωνα για να μην την ενοχλήσει οποιοσδήποτε!

Η απώλεια του πατέρα της επιβάρυνε την ψυχολογία της Νάνσi, που έλεγε και ξανάλεγε πως είχε μετανιώσει που έκλεισε εκείνο το βράδυ το τηλέφωνο: «Τώρα, ξέρω ότι για να ζήσεις μια ευτυχισμένη ζωή, υποτίθεται ότι πρέπει να αφήσεις τις τύψεις σου και να προχωρήσεις, αλλά ήμουν πέντε λεπτά με τα πόδια από το σπίτι του και ενώ εγώ έβλεπα τηλεόραση, ο πατέρας μου πέθαινε. Αυτό είναι κάτι που δεν θα ξεχάσω ποτέ, πόσο μάλλον να το συγχωρήσω στον εαυτό μου».

«Seinfeld» ή «Φιλαράκια»; Ούτε το ένα ούτε το άλλο...

Για την ιστορία να πούμε ότι σειρά sitcom (situation comedy ονομάζεται το είδος της κωμωδίας που επικεντρώνεται σε ένα σταθερό σύνολο χαρακτήρων, το οποίο μεταφέρεται από επεισόδιο σε επεισόδιο) «Seinfeld» προβλήθηκε στο NBC, και αποτελείται από εννέα σεζόν, οι οποίες προβλήθηκαν από το 1989 μέχρι το 1998. Η σειρά εκτυλίσσεται σε ένα διαμέρισμα στο Μανχάταν της Νέας Υόρκης και εκτός του Τζέρι Σάινφελντ, συμμετέχουν ο καλύτερος του φίλος Τζορτζ Κονστάντζα (Τζέισον Αλεξάντερ), η πρώην σύντροφός του Ιλέιν Μπένες (Τζούλια Λουί-Ντράιφους) και ο εκκεντρικός γείτονάς Κόσμο Κρέιμερ (Μάικλ Ρίτσαρντς). Η σειρά θεωρείται ως μία από τις πιο επιδραστικές που γυρίστηκαν ποτέ! Οι αριθμοί δίνουν τη σειρά «Seinfeld» πιο μπροστά από τα «Φιλαράκια»: Η «Seinfeld» έχει 10 βραβεία Emmy και 68 υποψηφιότητες, σε αντίθεση με τα έξι των «Friends» και τις 62 υποψηφιότητες.

Ακόμα και έτσι όμως, στη βαθμολογία του κοινού προηγούνται τα Φιλαράκια. Να πούμε ότι η σειρά Seinfeld είναι 4η στη λίστα με τις καλύτερες σειρές sitcom όλων των εποχών (με βάση τη βαθμολογία του κοινού) με πρώτη την «Rick And Morty», 2η την «The Office» και 3η τα αγαπημένα «Friends».

Είδαμε τις εννιά σεζόν με τα 180 επεισόδια της «Seinfeld» μέσα σε ένα μήνα και έχουμε δει και τα «Φιλαράκια» και το «The Office». Θέλετε την άποψή μας; Η ομάδα της εταιρείας χαρτιού «Dunder Mifflin» με τον χαρισματικό Στιβ Κάρελ στο ρόλο του διευθυντή Μάικλ Σκοτ και τον Ρέιν Γουίλσον στο ρόλο του αξεπέραστου Ντουάιτ Σρουτ είναι έτη φωτός μπροστά από όλες: «The Office», λοιπόν!

Νέα ΥόρκηNetflixΦρανκ ΣινάτραΤΗΛΕΟΡΑΣΗσειρέςειδήσεις τώρα