Σινεμά|18.07.2022 18:10

Barbie: Όλα όσα πρέπει να ξέρετε για τη νέα ταινία της Greta Gerwig με τη Margot Robbie και τον Ryan Gosling

Μαίρη Τσίνου

Μετά από πολλές αλλαγές, καθυστερήσεις, και αναβολές η Warner Bros ανακοίνωσε κατά τη διάρκεια του CinemaCon 2022, στο Λας Βέγκας, ότι η ταινία «Barbie», με τη Μάργκοτ Ρόμπι (Margot Robbie) και υπό τις σκηνοθετικές οδηγίες της Γκρέτα Γκέργουιγκ (Greta Gerwig) θα βγει στους κινηματογράφους στις 21 Ιουλίου 2023.

Καθώς οι πρώτες εικόνες από το τολμηρό νέο εγχείρημα της Greta Gerwig για την Barbie έχουν δει το φως της δημοσιότητας τις τελευταίες εβδομάδες, η Vogue παρουσιάζει μια σύνοψη όλων όσων γνωρίζουμε για την ταινία μέχρι στιγμής. 

Ποιοι είναι στο καστ της ταινίας Barbie;

Η Margot Robbie θα πρωταγωνιστήσει στον ομώνυμο ρόλο, ενώ ο Ryan Gosling επιβεβαιώθηκε ότι θα υποδυθεί τον φίλο της Barbie, τον Ken. Άλλοι αξιοσημείωτοι ηθοποιοί που συμμετέχουν στην παραγωγή της LuckyChap Entertainment είναι η Kate McKinnon, η America Ferrera και η Hari Nef. Ίσως το πιο ενδιαφέρον είναι ότι η Emma Mackey του Sex Education έχει επίσης υπογράψει για να εμφανιστεί μαζί με τη συμπρωταγωνίστρια του Netflix, Ncuti Gatwa, σε έναν ρόλο που δεν έχει αποκαλυφθεί ακόμα - με τις φήμες να λένε ότι η σωσίας της Robbie θα μπορούσε να υποδυθεί μία από τις τρεις μικρότερες αδελφές της Barbie, Skipper, Chelsea και Stacie. 

 

Ποια είναι η πλοκή της ταινίας Barbie;

Όπως αναφέρει το δημοσίευμα της Vogue, η ταινία θα επικεντρώνεται σε μια κούκλα που ζει στη Barbieland, η οποία αναγκάζεται να φύγει λόγω των λεγόμενων ατελειών της - ξεκινώντας μια περιπέτεια στον πραγματικό κόσμο και ανακαλύπτοντας στην πορεία ότι η τελειότητα μπορεί να βρεθεί πραγματικά μόνο μέσα της. Αν αυτό ακούγεται κλισέ, αξίζει να σημειωθεί ότι η φεμινίστρια δημιουργός Greta Gerwig (Lady Bird) γράφει και σκηνοθετεί την ταινία, με τη συμβολή του συνεργάτη της Noah Baumbach (Marriage Story). 

 

Πότε θα κυκλοφορήσει η ταινία Barbie;

Η Warner Bros Pictures επιβεβαίωσε στο CinemaCon 2022 στο Λας Βέγκας ότι η ταινία θα βγει στους κινηματογράφους στις 21 Ιουλίου 2023. 

Υπάρχει τρέιλερ για την ταινία Barbie;

Όχι ακόμα, αλλά η Warner Brothers έδωσε στη δημοσιότητα μερικά πρώτα στιγμιότυπα με την Margot Robbie και τον Ryan Gosling στο ρόλο της Barbie και του Ken. 

Οι λεπτομέρειες

Σύμφωνα με την Margot Robbie, η ταινία θα λάβει υπόψη της τις κριτικές του παρελθόντος για την Barbie -και το δικό της κάστινγκ στον πρωταγωνιστικό ρόλο της βιογραφίας-.

Στη συνέντευξή της για το εξώφυλλο του τεύχους Αυγούστου 2021 της βρετανικής Vogue, η Robbie παραδέχτηκε ότι η δημιουργία μιας live-action ταινίας Barbie «συνοδεύεται από πολλές αποσκευές» καθώς και από «πολλές νοσταλγικές συνδέσεις». «Αλλά μαζί με αυτό έρχονται και πολλοί συναρπαστικοί τρόποι για να το ανατρέψουμε. Ο κόσμος γενικά ακούει το 'Barbie' και σκέφτεται, 'Ξέρω τι θα είναι αυτή η ταινία', και μετά ακούει ότι η Greta Gerwig το γράφει και το σκηνοθετεί, και σκέφτεται, 'Ω, καλά, ίσως, δεν ξέρω...'".

Δεν είναι μυστικό ότι η έλλειψη ποικιλομορφίας του franchise έχει ιστορικά αποδειχθεί αμφιλεγόμενη, -και είναι κάτι που η Gerwig θα πρέπει να αντιμετωπίσει στην ταινία.

 

Η Robbie πήρε στην πραγματικότητα το ρόλο από μια άλλη διάσημη ξανθιά, την Amy Schumer

Έχοντας υπογράψει για να κάνει το έργο με την Diablo Cody, η οικοδέσποινα των Όσκαρ αποχώρησε αργότερα από το πρότζεκτ λόγω συγκρούσεων σχετικά με τη φύση της ταινίας. «Σίγουρα δεν ήθελαν να το κάνουν με τον τρόπο που ήθελα να το κάνω εγώ, με τον μόνο τρόπο που με ενδιέφερε να το κάνω», δήλωσε η Schumer στο The Hollywood Reporter - σημειώνοντας ότι, όταν προσπάθησε να κάνει την Barbie εφευρέτρια στο σενάριό της, της είπαν να την κάνει εφευρέτρια... των Jell-O stilettos. Άλλη μια «κόκκινη σημαία»: το γεγονός ότι της έστειλαν ένα ζευγάρι τακούνια Manolo Blahnik για να γιορτάσει την ανάληψη του ρόλου. «Η ιδέα ότι αυτό είναι ακριβώς αυτό που πρέπει να θέλει κάθε γυναίκα, ακριβώς εκεί, θα έπρεπε να είχα πει: "Έχετε το λάθος κορίτσι"». Η Cody, εν τω μεταξύ, αποστασιοποιήθηκε από το πρότζεκτ, αφού δεν κατάφερε να γράψει ένα σενάριο που κατά τη γνώμη της να δικαιώνει το υλικό. 

Ο Ράιαν Γκόσλινγκ είναι τόσο χαρούμενος για το κάστινγκ όσο και όλοι μας

Αφού η Warner Brothers δημοσίευσε τις πρώτες εικόνες του Gosling στο ρόλο -το κατά παραγγελία μποξεράκι Ken που φαίνεται πάνω από το ξεβαμμένο τζιν του- ο ηθοποιός του La La Land μοιράστηκε ότι είναι ενθουσιασμένος που πήρε το ρόλο. «Επιτέλους, συμβαίνει», αστειεύτηκε στο Variety, ενώ προωθούσε την ταινία του Netflix «The Gray Man». «Αυτό περίμενα να έρθει σε όλη μου τη ζωή... Ένιωσα σαν να έβλεπα τον εαυτό μου. Ένιωσα να με βλέπουν. Νομίζω ότι πολλοί Κενς θα νιώσουν ότι τους βλέπουν όταν το δουν αυτό. Πρέπει να το κάνω για τους Kens. Κανείς δεν παίζει με τους Kens.» Άφησε επίσης υπονοούμενα για την πλοκή της ταινίας, ενώ συνέκρινε τον χαρακτήρα του Barbie με τον Gray Man. «Αυτή η ζωή του Ken είναι ακόμα πιο δύσκολη από τη ζωή του The Gray Man, νομίζω... Ο Ken δεν έχει χρήματα, δεν έχει δουλειά, δεν έχει αυτοκίνητο, δεν έχει σπίτι. Περνάει κάποιες δυσκολίες». 

Υπάρχει ακόμα ένα ερωτηματικό σχετικά με το πόσο η βιογραφία της Greta Gerwig θα ασχοληθεί με την ιστορία της Mattel 

Η Barbie και όλοι όσοι βρίσκονται στην τροχιά της έχουν μια λεπτομερή προϊστορία. Η κούκλα - της οποίας το πλήρες όνομα είναι, φυσικά, Barbara Millicent Roberts - κατάγεται από μια φανταστική πόλη στο Ουισκόνσιν, είναι Ιχθύς και έχει κάνει περισσότερες από 200 καριέρες σύμφωνα με τη Mattel, οι οποίες κυμαίνονται από πυροσβέστης μέχρι διευθύνων σύμβουλος και χειρουργός. Ταξίδεψε επίσης στο διάστημα το 1965, έβαλε υποψηφιότητα για πρόεδρος το 1992 και χώρισε από τον Ken το 2004, πριν συμφιλιωθεί μαζί του το 2011. Με βάση τα ρούχα που έχει φωτογραφηθεί η Robbie στο γύρισμα, φαίνεται ότι η Gerwig θα αναφερθεί σε συγκεκριμένες εκδοχές της κούκλας μέσα στα χρόνια - βλέπε Hot Skatin' Barbie από το 1994 - αν και αναμφίβολα θα βάλει τη δική της πινελιά στην ιστορία. 

Υπάρχει λόγος που τα κοστούμια είναι τόσο καλά

Απέχουμε ακόμα ένα χρόνο από την πρεμιέρα, αλλά η ταινία της Gerwig ήδη θεωρείται υπεύθυνη για την τάση Barbiecore (με λίγη βοήθεια από τη συλλογή "Valentino Pink PP" φθινόπωρο/χειμώνας 2022 του Pierpaolo Piccioli). Το πρόσωπο πίσω από τα ρετρό κοστούμια της Ρόμπι και του Γκόσλινγκ, που έσπασαν το διαδίκτυο; Πρόκειται για τη βραβευμένη με Όσκαρ σχεδιάστρια Jacqueline Durran, η οποία στο παρελθόν είχε συνεργαστεί με την Gerwig για την ενδυματολογία της ταινίας "Little Women", πυροδοτώντας έτσι την αναγέννηση του prairie dress (ρομαντικά φλοράλ  φορέματα). Είναι επίσης ο εγκέφαλος πίσω από τις μυριάδες Chanel εμφανίσεις της Kristen Stewart στο Spencer.

Η Barbie είναι ένα από τα δύο icons της Mattel που θα γίνουν χολιγουντιανές παραγωγές 

Η Lily Collins του Emily in Paris πρόκειται να υποδυθεί την Polly Pocket σε μια ταινία μεγάλου μήκους για το παιχνίδι της δεκαετίας του '90 σε σκηνοθεσία της Lena Dunham. «Είμαι τόσο ενθουσιασμένη που θα αξιοποιήσω τόσο την αγάπη μου γι' αυτό το ιστορικό icon όσο και τη βαθιά μου πεποίθηση ότι οι νεαρές γυναίκες χρειάζονται έξυπνες, παιχνιδιάρικες ταινίες που τους μιλούν χωρίς συγκαταβατικότητα», μοιράστηκε η δημιουργός του Girls με το Variety. Όσο για την Κόλινς; «Ως παιδί που είχε εμμονή με τα Polly Pockets, είναι ένα πραγματικό όνειρο που γίνεται πραγματικότητα να ανακοινώνω αυτό το έργο!» έγραψε μαζί με μια φωτογραφία της ίδιας ως μικρό κορίτσι στο Instagram. «Πραγματικά είμαι τόσο ενθουσιασμένη που θα συμμετέχω τόσο ως παραγωγός όσο και ως η ίδια η Polly! Ανυπομονώ να βουτήξω σε αυτόν τον παστέλ κόσμο...».

 

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

κινηματογράφοςBarbieΡάιαν Γκόσλινγκειδήσεις τώραWarner BrosΜάργκοτ Ρόμπι