Σινεμά|18.07.2022 18:33

Olivia Colman: Mια ανατριχιαστική Miss Havisham στα πρώτα στιγμιότυπα από τις «Μεγάλες Προσδοκίες»

Newsroom

Η Ολίβια Κόλμαν (Olivia Colman) έχει συνηθίσει να επιλέγει ρόλους μη αναμενόμενους στη διάρκεια της καριέρας της: η πρώην πρωταγωνίστρια του Peep Show κέρδισε ένα Όσκαρ ως βασίλισσα Άννα στην ταινία του Γιώργου Λάνθιμου (The Favourite), ενώ στη συνέχεια είχε τον πρωταγωνιστικό ρόλο σε μια σειρά για τη Susan Edwards, μια δολοφόνο που σκότωσε τους ίδιους της τους γονείς πριν ξοδέψει την περιουσία τους σε αναμνηστικά του Χόλιγουντ.

Ο επόμενος σημαντικός τηλεοπτικός της ρόλος; Να εμφανιστεί ως Miss Havisham στην επερχόμενη προσαρμογή των «Μεγάλων Προσδοκιών» από το BBC και το FX. Σε περίπτωση που τελειώσατε το σχολείο χωρίς να διαβάσετε το μυθιστόρημα του Ντίκενς από το 1861, η ιστορία ακολουθεί ένα άφραγκο νεαρό ορφανό με το όνομα Pip (που θα υποδυθεί ο Fionn Whitehead από τη Δουνκέρκη), ο οποίος λαμβάνει χρήματα από έναν ανώνυμο προστάτη όταν γίνεται 18 ετών. Ο υποτιθέμενος ευεργέτης του: Η Miss Havisham, «μια πάμπλουτη και βλοσυρή γριά κυρία», η οποία τον προσκάλεσε να την επισκεφθεί στο Satis House όταν ήταν παιδί, όπου γνώρισε και ερωτεύτηκε την προστατευόμενή της, την Εστέλα. Καθώς πρόκειται για τον Ντίκενς, όμως, δεν είναι όλα όπως φαίνονται - και όχι μόνο επειδή η Miss Havisham εγκαταλείφθηκε στο ιερό πολλά χρόνια νωρίτερα και τρέφει αισθήματα δυσαρέσκειας προς τον γενικότερο ανδρικό πληθυσμό.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα της Vogue, o βραβευμένος με BAFTA συγγραφέας Steven Knight -ο οποίος στο παρελθόν είχε διασκευάσει το «A Christmas Carol» για το BBC- θα γράψει το σενάριο, ενώ η Lucy Forbes (The End of the F***ing World) θα σκηνοθετήσει τη σειρά, με τους Tom Hardy και Ridley Scott να είναι εκτελεστικοί παραγωγοί. Όσο για τα άλλα επερχόμενα σχέδια της Colman φέτος; Η πρωταγωνίστρια του Crown θα δανείσει το ταλέντο της στην ταινία Wonka του Paul King μαζί με τον Timothee Chalamet, πριν συμπρωταγωνιστήσει σε μια ερωτική ιστορία της δεκαετίας του '80 με τον Colin Firth για τον σκηνοθέτη του «1917» Sam Mendes.

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ηθοποιόςειδήσεις τώρασειράΟλίβια ΚόλμανBBC