Σινεμά|23.07.2022 20:24

Τα κινηματογραφικά νέα του Σαββατοκύριακου: H Lady Gaga στον ρόλο της Harley Quinn, το πρώτο podcast του Ταραντίνο και η επιστροφή του Keanu Reeves

Μαίρη Τσίνου

- Η ταινία του Τοντ Φίλιπς με τον οσκαρικό Χοακίν Φίνιξ (Joaquin Phoenix) επιστρέφει στις κινηματογραφικές αίθουσες και o τίτλος «Joker: Folie a Deux», ο οποίος παραπέμπει σε παραίσθηση ή ψυχική ασθένεια που μοιράζονται δύο άνθρωποι, υποδηλώνει ότι ο Τζόκερ μπορεί να συνεργαστεί μ' έναν άλλο υπερκακοποιό από το σύμπαν της DC - πιθανώς με τη φίλη του Harley Quinn, την οποία μπορεί να υποδυθεί η Lady Gaga. Το People επιβεβαίωσε ότι η ηθοποιός του «House of Gucci» βρίσκεται σε συζητήσεις για να υποδυθεί τη Harley Quinn στο sequel - το οποίο θα είναι επίσης μιούζικαλ. Το The Hollywood Reporter ήταν το πρώτο που μοιράστηκε την είδηση, αναφέροντας ότι η Harley της Gaga θα υπάρχει «σε ένα διαφορετικό σύμπαν της DC» από αυτό που υποδύεται η Margot Robbie. 

- Ο Γιώργος Λάνθιμος μας έδωσε μια μικρή δόση με τη Βληχή, η νέα μεγάλου μήκους δουλειά του, το Poor Things, το οποίο θα είναι μια παραλλαγή του Φρανκενστάιν και θα ενώσει ξανά τον σκηνοθέτη με την Έμα Στόουν, θα κυκλοφορήσει μέσα στο 2023, σύμφωνα με τους New York Times.

- Οι φίλοι και ενίοτε συνεργάτες Quentin Tarantino και Roger Avary συναντιούνται ξανά για ένα podcast σχετικά με τον κλασικό κινηματογράφο και τους κινηματογραφιστές με τίτλο «The Video Archives Podcast», στο οποίο θα σχολιάζουν ταινίες VHS από το Video Archive, το βίντεο κλαμπ όπου δούλεψαν μαζί. Θα περιλαμβάνει ταινίες όπως τα Dark Star, Moonraker, Demonoid, Messenger of Death και Piranha. Το Video Archive, που έχει κλείσει εδώ και καιρό, διέθετε σχεδόν 8.000 κασέτες VHS και DVD, τις οποίες αγόρασε ο ίδιος ο Ταραντίνο το 1995, την ίδια χρονιά που ο ίδιος και ο Αβαρί κέρδισαν το Όσκαρ καλύτερου πρωτότυπου σεναρίου για το Pulp Fiction. Το πρώτο επεισόδιο έχει ήδη κυκλοφορήσει, αφορά τις ταινίες «Σκοτεινό Αστέρι» (Τζον Κάρπεντερ, 1974) και «Cocaine Cowbows» (Ούλι Λόμελ, 1979) και μπορείτε να το ακούσετε εδώ.

- Ένα sneak peek  στο «John Wick Chapter 4» δείχνει τον Keanu Reeves ως Wick να στέκεται μπροστά σε κεριά. Η εικόνα κυκλοφόρησε μέσω γραπτού μηνύματος από τη Lionsgate στους θαυμαστές που έχουν εγγραφεί στο Newsletter για ενημερώσεις σχετικά με την τέταρτη ταινία, η οποία θα βγει στις αίθουσες στις 24 Μαρτίου 2023. H Lionsgate έδωσε στη δημοσιότητα το κατανυκτικό πρώτο καρέ από την αρχή του τέλους για τον John Wick. Ο σκηνοθέτης Chad Stahelski δήλωσε στο The Hollywood Reporter ότι το «Chapter 4» θα βρει «νέους και ενδιαφέροντες τρόπους για να κάνει τον John Wick να υποφέρει» με ακόμα πιο επικίνδυνες σκηνές.

- To πρώτο τρέιλερ της νέας κινηματογραφικής μεταφοράς του πολυαγαπημένου παιχνιδιού ρόλων «Dungeons and Dragons: Honor Among Thieves» δόθηκε στη δημοσιότητα. Η παραγωγή της Paramount Pictures και της eOne κάνει πρεμιέρα στις 3 Μαρτίου 2023 στους κινηματογράφους. Οι Chris Pine, Michelle Rodriguez, Sophia Lillis, Rege-Jean Page και Hugh Grant πρωταγωνιστούν στην ταινία περιπέτειας που βασίζεται στο επιτυχημένο παιχνίδι. 

Tι θα δούμε στις συνδρομητικες πλατφόρμες

- Η τελευταία κινηματογραφική μεταφορά της Τζέιν Όστεν, το «Persuasion», κυκλοφορεί στο Netflix εδώ και μια εβδομάδα. Στην ταινία πρωταγωνιστεί η Ντακότα Τζόνσον ως Αν Έλιοτ, η οποία έχει κεντρικό ρόλο στο κλασικό δράμα. Το συγκεκριμένο βιβλίο είναι το τελευταίο ολοκληρωμένο μυθιστόρημα της Όστιν και το πιο συγκινητικό από όλα τα έργα της, και δημοσιεύτηκε στα τέλη του 1817, έξι μήνες μετά τον θάνατό της.

Η συγκεκριμένη εκδοχή, η οποία περιγράφεται ως «μια μοντέρνα, πνευματώδης προσέγγιση» μιας πολυαγαπημένης ιστορίας, αφηγείται τη ζωή της Αν Έλλιοτ, μιας αντικομφορμίστριας με μοντέρνες ευαισθησίες, η οποία ζει με τη σνομπ οικογένεια της που βρίσκεται στο χείλος της χρεωκοπίας. Ανύπαντρη και στα 27 της χρόνια, επανασυνδέεται με τον άντρα που είχε απορρίψει στο παρελθόν, καθώς έρχεται αντιμέτωπη με μια δεύτερη ευκαιρία στην αγάπη. Η Αν τώρα καλείται να επιλέξει να αφήσει το παρελθόν πίσω της ή να ακούσει την καρδιά της.

- Το Disney+ μόλις έγινε λίγο πιο... «σκοτεινό», αφού θα συμπεριλάβει ταινίες της Μarvel που έχουν κριθεί κατάλληλες για άνω των 18. Η συνδρομητική πλατφόρμα ανακοίνωσε ότι από την Παρασκευή 22 Ιουλίου, οι τίτλοι της Marvel «Deadpool», «Deadpool 2» και «Logan» είναι διαθέσιμοι για streaming (προς το παρόν) στις ΗΠΑ. Το «Deadpool» του Ryan Reynolds, που έσπασε ρεκόρ το 2016, αφηγείται την ιστορία του πρώην πράκτορα των Ειδικών Δυνάμεων που έγινε μισθοφόρος, ο Wade Wilson (Reynolds), ο οποίος κυνηγάει αυτούς που παραλίγο να τον σκοτώσουν με ένα αποτυχημένο πείραμα που του έδωσε υπερδυνάμεις. Η συνέχειά του, «Deadpool 2», έκανε πρεμιέρα το 2018.

Στην ταινία «Logan» του 2017, ο Hugh Jackman είναι ξανά στον ρόλο του Wolverine, καθώς φροντίζει τον άρρωστο καθηγητή X (Patrick Stewart) και ορκίζεται να σώσει την επόμενη γενιά μεταλλαγμένων. Ο πρωταγωνιστής του «Logan» Jackman αστειεύτηκε στο Instagram ότι ήταν μια «αμφισβητήσιμη» απόφαση για τη Disney να βάλει τις ταινίες στο streamer.

ειδήσεις τώραDC ComicsΚιάνου ΡιβςJokerΚουέντιν ΤαραντίνοκινηματογράφοςLady Gaga