Σινεμά|20.08.2022 16:29

Τα κινηματογραφικά νέα του Σαββατοκύριακου: O Johnny Depp γίνεται ο βασιλιάς Λουδοβίκος XV και η νέα σειρά από τον δημιουργό του Peaky Blinders

Newsroom

- Η γαλλική Why Not Productions παρουσίασε μια πρώτη εικόνα του Johnny Depp στο ρόλο του βασιλιά Λουδοβίκου XV στην ιστορική ερωτική ιστορία Jeanne du Barry της Γαλλίδας σκηνοθέτιδας Maiwenn, στην οποία επίσης συμπρωταγωνιστεί ως η ομώνυμη εταίρα.

Η εταιρεία παραγωγής των Rust And Bone και A Prophet, Why Not, επιβεβαίωσε επίσης ότι τα γυρίσματα ξεκίνησαν στις 26 Ιουλίου και θα διαρκέσουν 11 εβδομάδες, σε τοποθεσίες όπως οι Βερσαλλίες και άλλα κάστρα στην περιοχή του Παρισιού, καθώς και σε στούντιο. Η παραγωγή σηματοδοτεί τον πρώτο κινηματογραφικό ρόλο του Depp εδώ και τρία χρόνια και ακολουθεί την νίκη του στην ταραχώδη δίκη για δυσφήμιση εναντίον της πρώην συζύγου του Amber Heard.

Το φιλόδοξο δράμα είναι εμπνευσμένο από τη ζωή της Ζαν ντι Μπάρι, της τελευταίας βασιλικής ερωμένης του Λουδοβίκου XV στην Αυλή της Βερσαλίας, μετά την Μαντάμ ντε Πομπαντούρ.

- Οι βραβευμένοι με Όσκαρ Σαρλίζ Θερόν και Αλφόνσο Κουαρόν ενώνουν τις δυνάμεις τους για να «ζωντανέψουν» στη μεγάλη οθόνη μια εναλλακτική και άκρως αντισυμβατική βιογραφία του σπουδαίου συγγραφέα επιστημονικής φαντασίας Φίλιπ Κ. Ντικ. Εκπρόσωποι της Amazon επιβεβαίωσαν, σύμφωνα με δημοσιεύματα, πως η βραβευμένη με Όσκαρ ηθοποιός, πρόκειται να πρωταγωνιστήσει στην επερχόμενη ταινία του επίσης βραβευμένου με Όσκαρ σκηνοθέτη, Αλφόνσο Κουαρόν, με τίτλο «Jane», για το Prime Video.

Τα θα δούμε στις συνδρομητικές πλατφόρμες

- Στo νέο τρέιλερ της επικείμενης queer μαύρης κωμωδίας του Netflix, «Do Revenge», οι Μάγια Χωκ και Καμίλα Μέντες είναι δύο μαθήτριες Λυκείου που ενώνουν τις δυνάμεις τους για να εκδικηθούν τους «βασανιστές» τους.

H Μάγια Χωκ πρωταγωνιστεί στην επικείμενη μαύρη κωμωδία του Netflix «Do Revenge», στο πλευρό της Καμίλα Μέντες, για μια δημοφιλή μαθήτρια λυκείου, την Drea, η οποία επιθυμεί να πάρει εκδίκηση από τον πρώην της (Όστιν Έιμπραμς), ύστερα από ένα μεγάλο σκάνδαλο σεξτινγκ. Στο «παιχνίδι» μπαίνει η Eleanor (Χωκ), η οποία έχει τους δικούς της ανοιχτούς λογαριασμούς σχετικά με τη φήμη πως ανάγκασε μια άλλη συμμαθήτρια να φιληθούν.

«Ξέρω πως είναι να την πατάς από κάποιον που θεωρούσες ότι μπορείς να εμπιστευτείς», λέει η Μάγια Χωκ, στο τρέιλερ, προσθέτοντας για τον στόχο της, «Θέλω να την καταστρέψω».

- Ο δημιουργός του «Peaky Blinders», Στίβεν Νάιτ, επιστρέφει με μια νέα σειρά και πρωταγωνίστρια τη βραβευμένη με Έμμυ Αμερικανίδα ηθοποιό Ελίζαμπεθ Μος. Πρόκειται για ένα θρίλερ με τίτλο «The Veil» και η  σειρά επικεντρώνεται στη ριψοκίνδυνη σχέση δύο γυναικών οι οποίες, όπως αναφέρει η επίσημη σύνοψη, «θα παίξουν ένα θανατηφόρο παιχνίδι αλήθειας και ψέματος στη διαδρομή από την Κωνσταντινούπολη στο Παρίσι και το Λονδίνο. Η μια γυναίκα έχει ένα μυστικό και η άλλη έχει ως αποστολή να το αποκαλύψει πριν χαθούν χιλιάδες ζωές».

Ο Στίβεν Νάιτ, ο οποίος έχει επίσης διασκευάσει για λογαριασμό του FX τα αριστουργήματα του Καρόλου Ντίκενς «Χριστουγεννιάτικη ιστορία» και «Μεγάλες Προσδοκίες», υπογράφει το σενάριο της σειράς, ενώ, επίσης, συμμετέχει και ως εκτελεστικός παραγωγός.

«Είμαι τρομερά ενθουσιασμένος που θα αφηγηθώ τη συγκεκριμένη ιστορία, η οποία είναι πράγματι διεθνής και πολύ σύγχρονη», σχολιάζει ο Νάιτ, «Έχουμε συγκεντρώσει μερικούς από τους πιο ταλαντούχους ανθρώπους του χώρου. Το να συνεργαστώ με την Denise Di Novi είναι πάντα μια ευχάριστη εμπειρία, και ήθελα εδώ και πολύ καιρό να δουλέψω μαζί με την Ελίζαμπεθ Μος. Φυσικά, το FX και εγώ είμαστε παλιοί γνώριμοι. Νομίζω ότι θα είναι ένα αξιοσημείωτο τηλεοπτικό γεγονός».

ειδήσεις τώρακινηματογράφοςταινίεςΤζόνι ΝτεπPeaky Blindersσυνδρομητική τηλεόραση