Σινεμά|02.11.2018 09:31

Netflix: Έφτασε η τελευταία σεζόν του House of Cards

Άγγελος Γεραιουδάκης

Η επερχόμενη έκτη σεζόν του House of Cards θα είναι και η τελευταία της επιτυχημένης τηλεοπτικής σειράς. Το Netflix διέκοψε τη συνεργασία του με τον Kevin Spacey τον Νοέμβριο του 2017, μετά τις σε βάρος του κατηγορίες για σεξουαλική παρενόχληση. Τα γυρίσματα που μόλις είχαν ξεκινήσει «πάγωσαν» και έμειναν μετέωρα μέχρι τον Ιανουάριο του 2018, όταν και πήραν ξανά μπροστά, αλλά χωρίς τον πρωταγωνιστή της σειράς. 

Στο τελευταίο κύκλο θα δούμε τον θάνατο του Frank Underwood και το πώς η Claire Underwood αναλαμβάνει τα ηνία της εξουσίας. Εκείνη μοιάζει να επιθυμεί όλη την εξουσία στα χέρια της με μια οριακά τυραννική διακυβέρνηση των Ηνωμένων Πολιτειών. Παράλληλα, επιστρέφει ο υποψήφιος για Όσκαρ Beau Willimon, ενώ στο καστ, δίπλα στην Robin Wright, εμφανίζονται νέα ονόματα, όπως η Diane Lane και ο Greg Kinnear.

Ο έκτος κύκλος, που θα αποτελείται από 8 επεισόδια, αντί για δεκατρία που μέχρι σήμερα ήταν ο αριθμός για κάθε σεζόν της σειράς, έχει προγραμματιστεί να κάνει πρεμιέρα στο Netflix σήμερα, 2 Νοεμβρίου.

Αξίζει να σημειωθεί ότι, τo 2013, το House of Cards έγινε η πρώτη πρωτότυπη online σειρά που προτάθηκε στα Βραβεία Emmy και εδραίωσε το Netflix στον τηλεοπτικό χάρτη. Η σειρά μέχρι σήμερα έχει συγκεντρώσει 53 υποψηφιότητες στα Emmy, έχοντας κερδίσει επτά βραβεία, συμπεριλαμβανομένου και του πρώτου μεγάλου βραβείου Emmy για υπηρεσία streaming, το οποίο απονεμήθηκε στον David Fincher (σκηνοθέτης των πρώτων δύο επεισοδίων) στην κατηγορία «Καλύτερη Σκηνοθεσία Δραματικής Σειράς».

Οι δύο πρώτες σεζόν της σειράς κόστισαν στη διαδικτυακή υπηρεσία περίπου $100 εκατομμύρια. 

House of CardsNetflix