Σινεμά|27.08.2022 14:28

House of the Dragon: «Πράσινο φως» και για 2η σεζόν του prequel του Game of Thrones

Newsroom

Το House of the Dragon, το prequel του Game of Thrones, ανανεώθηκε επίσημα για τη 2η σεζόν. Ο Ryan Condal, ο οποίος συνδημιούργησε το House of the Dragon με τον George R.R. Martin, είπε σε πάνελ του Comic-Con Hall H τον Ιούλιο ότι υπάρχει μία γραμμή στον προϋπολογισμό στήριξης της 2ης σεζόν.

Το ευχάριστο είναι όμως ότι την Παρασκευή το HBO ανέφερε αριθμούς ρεκόρ για το House of the Dragon, το οποίο έκανε πρεμιέρα την Κυριακή και συγκέντρωσε 9,986 εκατομμύρια θεατές σε πλατφόρμες στις ΗΠΑ. Αυτό ένα σηματοδότησε νέο ρεκόρ σε πρεμιέρα σειράς στην ιστορία του HBO.

«Ήταν υπέροχο να βλέπουμε εκατομμύρια θαυμαστές του "Game of Thrones" να επιστρέφουν μαζί μας στο Westeros εκείνο το βράδυ», δήλωσε ο Casey Bloys, επικεφαλής περιεχομένου του HBO και του HBO Max. Το «House of the Dragon»  διαθέτει ένα απίστευτα ταλαντούχο καστ και συνεργείο που έδωσαν την καρδιά και την ψυχή τους στην παραγωγή και είμαστε ενθουσιασμένοι με τη θετική ανταπόκριση των τηλεθεατών. Ανυπομονούμε να μοιραστούμε με το κοινό τι άλλο τους επιφυλάσσουν ο Τζορτζ, ο Ράιαν και ο Μιγκέλ αυτή τη σεζόν», σημείωσε σύμφωνα με το Variety.

Από την Παρασκευή, περισσότεροι από 20 εκατομμύρια θεατές παρακολούθησαν την πρεμιέρα στις πλατφόρμες On Demand και HBO Max στις ΗΠΑ, σύμφωνα με το δίκτυο. Αν και το τελευταίο διάστημα έχουν ακυρωθεί διάφορες ταινίες και τηλεοπτικές παραγωγές, φαίνεται ότι η εταιρεία επιμένει στην επιχείρηση του Game of Thrones και όχι άδικα.

«Είμαστε πολύ περήφανοι για όσα έχει καταφέρει ολόκληρη η ομάδα του House of the Dragon με την 1η σεζόν», δήλωσε η Francesca Orsi, εκτελεστική αντιπρόεδρος προγραμματισμού του HBO.

«Το εκπληκτικό καστ και το συνεργείο μας ανέλαβαν μια τεράστια πρόκληση και ξεπέρασαν κάθε προσδοκία, παραδίδοντας μια σειρά που έχει ήδη καθιερωθεί ως μία τηλεοπτική παραγωγή που πρέπει να δείτε. Ένα τεράστιο ευχαριστώ στον George, τον Ryan και τον Miguel που μας οδήγησαν σε αυτό το ταξίδι. Δεν θα μπορούσαμε να είμαστε πιο ενθουσιασμένοι που θα συνεχίσετε να ζωντανεύετε το έπος του Οίκου των Targaryen με την 2η σεζόν».

Το HBO δεν ανέφερε πόσα επεισόδια θα έχει η δεύτερη σεζόν, άλλα 10 φαίνεται να είναι ένα ασφαλές στοίχημα.

Οι βασικοί χαρακτήρες

Ο βασιλιάς Viserys Targaryen

Ο Viserys Targaryen, τον οποίο υποδύεται ο ηθοποιός Paddy Considine, είναι ο σημερινός βασιλιάς του Westeros, ο πατέρας της Rhaenyra και ο μεγαλύτερος αδελφός του Daemon. Ένας ευγενικός και αξιοπρεπής άνθρωπος. Αρχικά είχε επιλεγεί από τον ξάδερφό του, Rhaenys, για να διαδεχθεί τον παππού τους. Τώρα πρέπει να διαλέξει τον κληρονόμο του. Η σύζυγός του είναι η βασίλισσα Aemma Arryn.

 

Rhaenyra Targaryen

Τη Rhaenyra υποδύεται ως έφηβη η Milly Alcock και ως ενήλικας η Emma D'Arcy. Είναι το πρωτότοκο παιδί του βασιλιά Viserys, αλλά δεν είναι αρσενικό, γεγονός που θέτει υπό αμφισβήτηση την αξίωσή της για τον Σιδερένιο Θρόνο. Είναι, επίσης, καθαρόαιμη Valyrian και ιππέας δράκων.

 

Daemon Targaryen

Ως μικρότερος αδερφός του βασιλιά Viserys, ο Daemon είναι ο κληρονόμος του Θρόνου. Είναι ένας δυνατός dragonrider και ένας απαράμιλλος πολεμιστής. Τον υποδύεται ο Matt Smith.

 

Otto Hightower

Ο Otto είναι το δεξί χέρι του βασιλιά Viserys και ο πατέρας της Alicent Hightower. Υπηρετεί πιστά το βασίλειο, αλλά είναι ένθερμος αντίπαλος του Daemon. Τον υποδύεται ο Rhys Ifans.

 

Alicent Hightower

Η Emily Carey ως έφηβη και η Olivia Cooke αργότερα, υποδύονται την Alicent, η οποία είναι η πιο στενή φίλη της Rhaenyra και κόρη του Otto. Είναι η πιο ελκυστική γυναίκα στα Επτά Βασίλεια και έχει έντονη πολιτική οξυδέρκεια. Μεγάλωσε στο Κόκκινο Φρούριο και ανήκει στον στενό κύκλο της βασιλικής οικογένειας.

 

Rhaenys Targaryen

Η Eve Best, ως πριγκίπισσα Rhaenys Targaryen, είναι ιππέας δράκων και παντρεμένη με τον Λόρδο Corlys Velaryon. Κατονομάζεται ως «η βασίλισσα που δεν έγινε ποτέ», καθώς το βασίλειο την απέκλεισε από διάδοχο του Θρόνου και προτίμησε τον ξάδελφό της, Viserys, μόνο και μόνο γιατί ήταν άνδρας.    

 

Λόρδος Corlys Velaryon

Ο Corlys είναι γνωστός ως το «Θαλάσσιο Φίδι» για τη ναυτική του εμπειρία. Είναι ο επικεφαλής του Οίκου Velaryon και παντρεμένος με τη Rhaenys Targaryen. Τον υποδύεται ο Steve Toussaint.

 

Η βασίλισσα Aemma Arryn

Η σύζυγος του βασιλιά Viserys, βασίλισσα Aemma Arryn, που την υποδύεται η Sian Brooke είναι αποφασισμένη να του χαρίσει έναν γιο κληρονόμο για να αναλάβει τον Σιδερένιο Θρόνο.

ΌΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ειδήσεις τώραHouse of the DragonGame of ThronesHBOσειράΤζορτζ Ρ. Ρ. ΜάρτινHBO Max