Σινεμά|04.09.2022 09:55

Lord of the Rings: The Rings of Power - Τι σημαίνει η θυσία της Galadriel για τη Μέση Γη (spoilers)

Newsroom

Η νέα σειρά «The Lord of the Rings: The Rings of Power» του Amazon prime, έκανε πρεμιέρα στις 2 Σεπτεμβρίου με δύο ωριαία επεισόδια.

Στις δραματικές τελευταίες στιγμές του επεισοδίου 1 του «Lord of the Rings: Δαχτυλίδια της Δύναμης» η Galadriel (Morfydd Clark) βρίσκεται σε ένα πλοίο από τη Μέση Γη προς το Valinor, τον τόπο που γεννήθηκε και ένα είδος καταφυγίου όπου τα ξωτικά μπορούν να ζήσουν σε αιώνια ευδαιμονία.

Όμως, μόλις αυτή και οι στρατιώτες της πρόκειται να φτάσουν στον προορισμό τους, η Galadriel πηδάει στη θάλασσα και κολυμπάει μακριά, καθώς το πλοίο εξαφανίζεται μέσα σε ένα εκτυφλωτικό λευκό φως. 

Γιατί το έκανε αυτό; Παρά την ειρήνη σε όλη τη Μέση Γη, η Galadriel πιστεύει ότι το κακό είναι έτοιμο να επανεμφανιστεί ανά πάσα στιγμή, γι' αυτό και ηγείται μιας αποστολής για να βρει τον Σκοτεινό Άρχοντα Σάουρον στην αρχή της σειράς. Παρόλο που αυτή και οι πολεμιστές της δεν τα καταφέρνουν, ο ανώτατος βασιλιάς των ξωτικών Gil-galad (Benjamin Walker) τους ανταμείβει για τις προσπάθειές τους στέλνοντάς τους στο Valinor, γνωστό και ως Undying Lands ή Grey Havens. 

Αλλά περισσότερο από την εγγύηση της αιώνιας ζωής, η Galadriel θέλει να προστατεύσει τη Μέση Γη, γεγονός που την αναγκάζει να γυρίσει πίσω την τελευταία στιγμή. Ο Clark πιστεύει ότι η Galadriel δεν θα ήταν ευχαριστημένη στη Valinor, επειδή θα αναρωτιόταν πάντα τι θα μπορούσε να είχε συμβεί αν είχε μείνει και είχε πολεμήσει.

«Αισθάνεται ότι αυτό είναι καθήκον της», λέει ο Clark . «Η Galadriel είναι εξαιρετικά ισχυρή, οπότε όταν βάζει κάτι στο μυαλό της, μεγάλα πράγματα θα συμβούν. Κάποια από αυτά τα περιμένει και είναι έτοιμη γι' αυτά, και κάποια άλλα για τα οποία κανείς σε ολόκληρη τη Μέση Γη δεν είναι προετοιμασμένος».

Οι συνδημιουργοί J.D. Payne και Patrick McKay λένε ότι τα αντικρουόμενα συναισθήματα της Galadriel σχετικά με την αποχώρηση από τη Μέση Γη ήταν μια από τις πρώτες ιδέες που είχαν για τη σειρά prequel του «Άρχοντα των Δαχτυλιδιών».

«Έχει περάσει τόσα πολλά», λέει ο Payne. «Έχει μια δύσκολη συζήτηση με τον Elrond (Robert Aramayo) όπου λέει: 'Αν πάω στο Valinor τώρα, θα είναι παράδεισος. Αλλά μπορεί να μην είναι παράδεισος για μένα, επειδή κουβαλάω τόσο πολύ πόνο μέσα μου και επίσης δεν ξέρω πραγματικά αν έχω ολοκληρώσει την αποστολή για την οποία βρίσκομαι στη Μέση Γη». Η επιλογή της να πηδήξει από τη βάρκα ήταν «κάτι πολύ ανιδιοτελές και μια τεράστια θυσία, αλλά και πολύ αναγκαίο».

Το δεύτερο επεισόδιο παρακολουθεί το ταξίδι της Galadriel πίσω στη Μέση Γη. Στην πορεία συναντά έναν άνδρα ονόματι Χάλμπραντ (Τσάρλι Βίκερς), ο οποίος έχει ξεμείνει σε μια σχεδία.

Στο μεταξύ, ο Elrond ταξιδεύει στο βασίλειο των νάνων Khazad-dum για να συμφιλιωθεί με τον πρίγκιπα Durin IV (Owain Arthur) και να συμμετάσχει σε μια λαμπρή γιορτή με τη σύζυγο του Durin, την πριγκίπισσα Disa (Sophia Nomvete). Και στα Southlands, ένα αγόρι ονόματι Theo (Tyroe Muhafidin) βοηθά τη μητέρα του (Nazanin Boniadi) να σκοτώσει ένα orc που επιτίθεται στο σπίτι τους και συνεχίζει να νιώθει τη σκοτεινή έλξη μιας παράξενης λεπίδας που βρίσκει στον αχυρώνα τους.

Αλλά το μεγαλύτερο μυστήριο των δύο πρώτων επεισοδίων αφορά τα Χόμπιτ Nori (Markella Kavenagh) και Poppy (Megan Richards), οι οποίες εντοπίζουν έναν μετεωρίτη να διαπερνά τον ουρανό κοντά στην προσωρινή τους κατοικία στο δάσος. Τρέχουν στο σημείο όπου προσγειώθηκε, όπου ανακαλύπτουν έναν γιγάντιο άνθρωπο (Daniel Weyman) να κείτεται σε έναν πύρινο κρατήρα. Η Νόρι προσπαθεί με προθυμία να τον βοηθήσει, ενώ προσπαθεί να ρωτήσει ποιος είναι και από πού ήρθε.

Οι θαυμαστές του "Άρχοντα των Δαχτυλιδιών" έχουν κάνει άπειρες εικασίες στο διαδίκτυο σχετικά με τον χαρακτήρα, γνωστό απλά ως The Stranger. Αλλά οι δημιουργοί της σειράς -που έχουν σχεδιάσει πέντε σεζόν- παραμένουν σιωπηλοί σχετικά με την ταυτότητά του. «Μπορώ σίγουρα να πω ότι πριν από το τέλος της σειράς, θα μάθετε ποιος είναι ο Ξένος», λέει ο Πέιν, σύμφωνα με το usatoday.com. «Είναι σίγουρα ένας πολύ σημαντικός χαρακτήρας και ένας χαρακτήρας που θα εκπλήξει τους ανθρώπους, προσθέτει ο McKay. «Έχει μια εκπληκτική πορεία μέσα στην 1η σεζόν».

Κάθε νέο επεισόδιο μετά τις 2 Σεπτεμβρίου θα κυκλοφορεί ξανά Παρασκευές, 7 π.μ. ώρα Ελλάδος, ως τις 14 Οκτωβρίου που θα ολοκληρωθεί η σειρά με 8 συνολικά επεισόδια.

ΤόλκινLord of the ringsειδήσεις τώραAmazonAmazon Prime