Σινεμά|07.09.2022 09:00

The Crown: Η 5η σεζόν της σειράς του Netflix υπόσχεται ακόμη περισσότερη ίντριγκα στο παλάτι του Μπάκιγχαμ

Μαίρη Τσίνου

Αν και πολλοί πίστευαν ότι το «The Crown» θα απέφευγε εντελώς την ενήλικη ζωή των Γουίλιαμ και Χάρι, καθώς ο δημιουργός της σειράς Πίτερ Μόργκαν είχε αρχικά ορίσει ότι η σειρά θα τελείωνε μετά την πέμπτη σεζόν με το κλείσιμο της δεκαετίας του 1990, τα δεδομένα άλλαξαν και η σειρά θα συνεχίσει με αναφορές της δεκαετίας του 2000 και μια πολυαναμενόμενη έκτη και τελευταία σεζόν. Η πέμπτη και η έκτη σεζόν της δημοφιλούς σειράς του Netflix αναμένεται να καλύψουν την τελευταία δεκαετία του αιώνα, η οποία επέφερε πολλές αλλαγές για τη βασιλική οικογένεια.

Η πέμπτη σεζόν του The Crown αναμένεται να προβληθεί στο Netflix τον Νοέμβριο με την Imelda Staunton να υποδύεται τη βασίλισσα Ελισάβετ, τη Lesley Manville ως πριγκίπισσα Μαργαρίτα, τον Jonathan Pryce ως πρίγκιπα Φίλιππο, τον Δούκα του Εδιμβούργου, την Elizabeth Debicki ως πριγκίπισσα Νταϊάνα και τον Dominic West ως πρίγκιπα της Ουαλίας.

Καθώς η σειρά συνεχίζει να πλησιάζει όλο και περισσότερο στο σήμερα, οι συζητήσεις γύρω από την παραγωγή του Netflix αυξάνονται με κάθε σεζόν που περνάει. Η πέμπτη σεζόν του «The Crown» θα παρουσιάζει την πιο σύγχρονη εκδοχή της βασιλικής οικογένειας, καθώς φημολογείται ότι (για άλλη μια φορά) θα ακολουθεί στενά την πριγκίπισσα του λαού, την πριγκίπισσα της Ουαλίας Νταϊάνα.

Η δεκαετία του '90 ήταν μια ιδιαίτερα ζοφερή περίοδος για τη βασιλική οικογένεια - μια δεκαετία που περιελάμβανε το annus horribilis (φρικτή χρονιά)της βασίλισσας το 1992, καθώς τρεις γάμοι των παιδιών της κατέρρευσαν, μια τεράστια πυρκαγιά κατέστρεψε σημαντικά τμήματα του κάστρου του Ουίνδσορ και το σκάνδαλο με τα δάχτυλα των ποδιών που αφορούσε τη δούκισσα της Υόρκης έφερε σκανδαλολογία από τα ταμπλόιντ για τη Μοναρχία.

Τα μέλη της βασιλικής οικογένειας επιστρέφουν σε μεγαλύτερη ηλικία και με ανανεωμένο καστ. Το κοινό αναμένει μια μεγάλη δόση πολιτικής και σκανδάλων, καθώς το The Crown πρόκειται να αναδείξει μερικά από τα πιο αξιομνημόνευτα (και τρομακτικά) γεγονότα της πρόσφατης ιστορίας της οικογένειας.

Δείτε όλα όσα γνωρίζουμε μέχρι στιγμής για την 5η σεζόν, σύμφωνα με το βρετανικό GQ:

Ποιος παίζει στην 5η σεζόν του The Crown;

Σύμφωνα με την παράδοση, το καστ αλλάζει κάθε δύο σεζόν για να αντικατοπτρίζει το πέρασμα του χρόνου. Αυτό σημαίνει ότι η Olivia Colman, ο Josh O'Connor και η Emma Corrin έχουν ολοκληρώσει τη θητεία τους, κάνοντας χώρο για μια νέα ομάδα ηθοποιών που θα αναλάβει. Η Imelda Staunton παίρνει το στέμμα ως βασίλισσα Ελισάβετ, ενώ ο ίδιος ο High Sparrow Jonathan Pryce θα υποδυθεί τον πρίγκιπα Φίλιππο. Έχουμε επίσης την Lesley Manville ως πριγκίπισσα Margaret (που παίρνει τη θέση της Helena Bonham Carter) και τον Dominic West ως έναν ηλικιωμένο πρίγκιπα Κάρολο.

Αλλά όλα τα βλέμματα είναι στραμμένα στην Elizabeth Debicki, η οποία τελευταία φορά την είδαμε ως Kat στο Tenet του Christopher Nolan. Θα διαδεχθεί την Έμα Κόριν στο ρόλο της Νταϊάνα, πριγκίπισσας της Ουαλίας, καθώς η ιστορία καταπιάνεται με την τραγική κατάληξη της ζωής της. «Το πνεύμα της πριγκίπισσας Νταϊάνα, τα λόγια και οι πράξεις της ζουν στις καρδιές τόσων πολλών», ανέφερε η ηθοποιός στην πρώτη της δήλωση για τον ρόλο. «Είναι πραγματικό προνόμιο και τιμή μου να συμμετέχω σε αυτή την αριστουργηματική σειρά, η οποία με έχει καθηλώσει απόλυτα από το πρώτο επεισόδιο».

Τι θα συμβεί στην 5η σεζόν του The Crown;

Καθώς το The Crown πλησιάζει στο τέλος του 20ου αιώνα, η σειρά θα καλύψει αναπόφευκτα μερικά από τα πιο ταραχώδη χρόνια της βασίλισσας Ελισάβετ. Η χρονική περίοδος που πιθανότατα θα καλύψει η σεζόν περιλαμβάνει τη διάλυση αρκετών σχέσεων-κλειδιά, συμπεριλαμβανομένης αυτής του πρίγκιπα Καρόλου και της πριγκίπισσας Νταϊάνα. Όπως και με την τέταρτη σεζόν, η Νταϊάνα αναμένεται να έχει τεράστια παρουσία στη σειρά, καθώς η πολυδιαφημισμένη ζωή της θα γίνει αντικείμενο των ταμπλόιντ.

Μετά τον χωρισμό του Καρόλου και της Νταϊάνα, πιθανότατα θα δούμε επίσης τις σχέσεις της με τον χειρουργό Hasnat Khan και τον κινηματογραφικό παραγωγό Dodi Al-Fayed, καθώς και την περιβόητη συνέντευξή της στο Panorama. Αν αυτό δεν σας φαίνεται αρκετό, δείτε τις φωτογραφίες με την Debicki στα γυρίσματα με το περιβόητο revenge dress.

Είναι ενδιαφέρον ότι η Jemima Khan, στενή φίλη της Νταϊάνα, η οποία είχε εργαστεί στη σειρά ως σύμβουλος, διέκοψε τις σχέσεις της με το Netflix αφού διαπίστωσε ότι η ιστορία της πριγκίπισσας «δεν θα ειπωθεί απαραίτητα με τον σεβασμό ή τη συμπόνια που ήλπιζα».

Μπορεί να μην έχουμε ακόμα συγκεκριμένη ημερομηνία κυκλοφορίας για την πέμπτη σεζόν του «The Crown», αλλά το Netflix έχει αναφέρει ότι η σειρά θα ξεκινήσει τον Νοέμβριο του 2022, οπότε η συνέχεια... επί της οθόνης.

πριγκίπισσα ΝταϊάναΜπάκιγχαμThe Crownειδήσεις τώραNetflixσειράΒασίλισσα Ελισάβετ