Σινεμά|11.09.2022 18:00

Τα κινηματογραφικά νέα του Σαββατοκύριακου: Το sequel του Forrest Gump που ναυάγησε σε 40 λεπτά, η μικρή γοργόνα της Disney και το νησί της Πάρου στο Netflix

Newsroom

- Ο Τομ Χανκς (Tom Hanks) αποκάλυψε στο podcast "Happy Sad Confused" (μέσω του Independent) ότι η συνέχεια του "Forrest Gump" ήταν μια σοβαρή πιθανότητα για μόλις 40 λεπτά. Το βραβευμένο με Όσκαρ δράμα βασίστηκε στο μυθιστόρημα του 1986, το οποίο οδήγησε στη συνέχεια του βιβλίου "Gump and Co." το 1995. Η κινηματογραφική μεταφορά του πρώτου βιβλίου ήταν μια εισπρακτική δύναμη, κερδίζοντας 678 εκατομμύρια δολάρια παγκοσμίως και έγινε η ταινία με τα υψηλότερα έσοδα στις ΗΠΑ το 1994. Ο Χανκς κέρδισε το Όσκαρ καλύτερου ηθοποιού, ενώ η ταινία πήρε το βραβείο καλύτερης ταινίας και άλλα τέσσερα Όσκαρ.

«Θα πω ότι, με μεγάλο χρονικό διάστημα στο ενδιάμεσο, κάναμε μια προσπάθεια να μιλήσουμε για ένα άλλο "Forrest Gump", η οποία διήρκεσε μόλις 40 λεπτά», δήλωσε ο Χανκς. «Και μετά ποτέ δεν... είπαμε: "Παιδιά, ελάτε"».«Ένα έξυπνο πράγμα που έκανα είναι ότι ποτέ δεν υπέγραψα συμβόλαιο που να έχει συμβατική υποχρέωση για συνέχεια», δήλωσε ο Χανκς. «Πάντα έλεγα: 'Παιδιά, αν υπάρχει λόγος να το κάνουμε, ας το κάνουμε. Αλλά εσείς δεν μπορείτε να με αναγκάσετε". Υπάρχει αυτή η φυσική κλίση που είναι μια καθαρή εμπορική τάση που λέει: 'Ε, μόλις είχατε μια επιτυχία, οπότε κάντε το ξανά και θα έχετε μια επιτυχία'».

- Frozen Planet II. Μια από τις πιο σημαντικές στιγμές στη δημιουργία του ντοκιμαντέρ για την άγρια ??ζωή, αναμένεται να προβληθεί σήμερα στις 20:00 (τοπική ώρα) στο BBC One. Χρειάστηκαν τρία χρόνια επιμονής, υπομονής, και λάθος γυρισμάτων στα ρωσικά δάση χρησιμοποιώντας απομακρυσμένες κάμερες για να ληφθούν τα πλάνα των τίγρεων που έμπαιναν στις σπηλιές των αρκούδων, είπε η Elizabeth White, η οποία εργάστηκε στον αρχικό Frozen Planet και ήταν παραγωγός στα βραβευμένα επεισόδια «ιγκουάνα Vs φίδια» του Planet Earth II. Ακόμα και ο σερ Ντέιβιντ Ατένμπορο εντυπωσιάστηκε όπως είπε. Το βίντεο της τίγρης απεικονίζει μια τόσο μοναδική στιγμή, που αιφνιδίασε ακόμη και τον σερ Ντέιβιντ Ατένμπορο όπως λέει η ίδια.  «Κινηματογραφήσαμε και τα δύο είδη (τίγρεις και λεοπαδάλεις) χρησιμοποιώντας τα ίδια μονοπάτια μέσα στο ίδιο δάσος, και ενθουσιάστηκε», είπε.

- Στη δημοσιότητα έδωσε η Disney το  πρώτο επίσημο teaser για το επερχόμενο live-action ριμέικ τού αγαπημένου μιούζικαλ κινουμένων σχεδίων του 1989 «Η Μικρή Γοργόνα». Στην κλασική ταινία κινουμένων σχεδίων, βασισμένη σε ιστορία του Χανς Κρίστιαν Άντερσεν, την Άριελ υποδύεται πλέον η Χάλι Μπέιλι.

Στο βίντεο κυριαρχούν τα εντυπωσιακά εφέ κάτω από την επιφάνεια της θάλασσας, προτού εμφανιστεί η 22χρονη ηθοποιός να τραγουδά ένα μικρό απόσπασμα από το εμβληματικό κομμάτι της ταινίας, «Part of Your World».Το φιλμ αναμένεται να κάνει πρεμιέρα στους κινηματογράφους της Αμερικής στις 26 Μαΐου του 2023. «Δεν το πιστεύω ότι συμβαίνει» έγραψε η 22χρονη στο λογαριασμό της στο Instagram μετά την κυκλοφορία του πρώτου teaser.

 

Τα θα δούμε στις συνδρομητικές πλατφόρμες

- Mια νέα παραγωγή του Netflix με τίτλο «One Day» έρχεται με εικόνες από το πανέμορφο νησί της Πάρου. Η σειρά θα αποτελείται από μερικά επεισόδια που θα ανέβουν τους προσεχείς μήνες στην πλατφόρμα και τα γυρίσματα στο νησί των Κυκλάδων θα γίνουν από 24 Σεπτεμβρίου έως 4 Οκτωβρίου.

H νέα σειρά βασίζεται σε ένα ομώνυμο βιβλίο, όσο και μια ταινία. Συγγραφέας του μυθιστορήματος που κυκλοφόρησε το 2009 και έγινε best seller είναι ο Ντέιβιντ Νίκολς, ενώ στην ταινία που βγήκε δύο χρόνια αργότερα στις κινηματογραφικές αίθουσες πρωταγωνίστησε η Αν Χάθαγουεϊ. Η ταινία σημείωσε τεράστια εισπρακτική επιτυχία, αποφέροντας περίπου 60 εκατ. δολάρια στο box office, με την παραγωγή να στοιχίζει μόλις 15 εκατ. δολάρια.

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Disneyειδήσεις τώραΤομ ΧανκςNetflixκινηματογράφος