Σινεμά|21.09.2022 07:40

House of the Dragon: Τι αποκαλύπτει το τρέιλερ του νέου επεισοδίου - Οι νέοι πρωταγωνιστές και το χρονικό άλμα

Newsroom

Το HBO φαίνεται να έχει ακόμα μία μεγάλη επιτυχία στα χέρια του με τη νέα σειρά «House of the Dragon». Το prequel του «Game of Thrones» κατάφερε να κατακτήσει το κοινό και τους κριτικούς και το κοινό ανυπομονεί να δει τι τους ετοιμάζουν για τη συνέχεια οι δημιουργοί George R.R. Martin και Ryan Condal.

Βρισκόμαστε επίσημα στα μισά της πρώτης σεζόν του House of the Dragon και η ιστορία αρχίζει να αποκτά ιδιαίτερο ενδιαφέρον. Το Buzzfeed αναλύει το τρέιλερ του επόμενου επεισοδίου και εξηγεί τι αναμένεται να δούμε στη συνέχεια του House of the Dragon.

Το House of the Dragon διαδραματίζεται 300 χρόνια πριν από τα γεγονότα της αρχικής σειράς και συνδέεται μέσω των οίκων που είναι διασκορπισμένοι στο τοπίο του Westeros, των Starks, των Lannisters και των Targaryens. Το πρίκουελ κλειδώνει στον τελευταίο, καθώς αφορά στην κατάρρευση της δυναστείας. Από τους χαρακτήρες του Game of Thrones δεν πρόκειται να εμφανιστεί κανείς, καθώς τα γεγονότα λαμβάνουν χώρα οκτώ γενιές προτού η Daenerys «Mother of Dragons» Targaryen βρει τα τρία μικρά αυγά δράκου.

Tο βίντεο επιβεβαιώνει πως οι Έμα Ντ'άρσι και Ολίβια Κουκ κάνουν και επισήμως το ντεμπούτο τους στο πρίκουελ του «Game Of Thrones». Ντ'άρσι και Κουκ ενσαρκώνουν την ενήλικη εκδοχή δύο εκ των πρωταγωνιστικών χαρακτήρων, δηλαδή των Princess Rhaenyra Targaryen και Alicent Hightower.

Σιγά σιγά, το «House of the Dragon» θα οδηγήσει πλέον την ιστορία προς τα γεγονότα του «Dance of the Dragons», δηλαδή σε έναν από τους πιο κρίσιμους πολέμους στην ιστορία του Westeros, ο οποίος ξεσπά εντός του οίκου Targaryen για τη διαδοχή.

Το τρέιλερ του 6ου επεισοδίου που θα προβληθεί την Κυριακή, ξεκινά με ένα πλάνο από τον δράκο Caraxes του Daemon να πετάει προς ένα νησί - ίσως το Dragonstone ή το Driftmark. Στη συνέχεια βλέπουμε ένα πλάνο του Μικρού Συμβουλίου και ακούμε κάποιον να λέει: «Πρέπει να ασχοληθούμε με τις τελευταίες εξελίξεις στο Stepstones, άρχοντές μου». Προφανώς, αυτή η ιστορία δεν έχει τελειώσει μόνο και μόνο επειδή ο Daemon έκοψε τον Crabfeeder στη μέση. 

Στην συνέχεια βλέπουμε τον Hand of King Lyonel Strong να είναι σε μεγαλύτερη ηλικία, αλλά το ίδιο ανήσυχος όπως πάντα. Ακούμε κάποιον να λέει: «Πού, άραγε, είναι ο πρίγκιπας Daemon μας;». Έτσι τώρα ξέρουμε ότι έχουν περάσει περίπου 10 χρόνια μεταξύ των επεισοδίων. 

Η Rhaenyra, η οποία εξακολουθεί να έχει τη θέση της στο Μικρό Συμβούλιο και την οποία υποδύεται τώρα η Emma D'Arcy, απαντά: «Εμείς το αφήσαμε ανυπεράσπιστο, βασίλισσά μου». Οι εντάσεις μεταξύ Alicent και Rhaenyra δεν έχουν βελτιωθεί απ'ότι φαίνεται.

Μη σας φαίνεται παράξενο που η σειρά προχωράει με τόσο δραστικές αλλαγές, γιατί δεν μιλάμε μόνο για τη δεκαετία που πέρασε, αλλά θα έχουμε μπροστά μας πολλά χρόνια στις μάχες που θα ακολουθήσουν, έτσι δεν θα ήταν και τόσο πειστικό να βλέπουμε τις νεαρές ηθοποιούς με παιδιά που θα τις πλησιάζουν στην ηλικία.

Το trailer που δόθηκε στη δημοσιότητα για το επεισόδιο της Κυριακής μας δείχνει τις νέες πρωταγωνίστριες αλλά και τα παιδιά τους, αλλά η μεγάλη έκπληξη έρχεται από τον βασιλιά Viserys, που παραμένει ζωντανός πατά την κατάρρευση του στο φινάλε του πέμπτου επεισοδίου. Είναι όμως σε κακή κατάσταση και δύσκολα θα επιβιώσει για πολύ ακόμα.

Έπειτα, ακούγεται κάποιος να λέει: «Τι είναι τα παιδιά, παρά μια αδυναμία; Μέσω αυτών φαντάζεσαι ότι θα επιμένεις για πάντα. Αλλά για χάρη τους, παραδίδεις αυτό που δεν θα έπρεπε». Αυτό ακούγεται πάνω από διάφορα πλάνα με παιδιά, υποδεικνύοντας ότι αυτό θα είναι ένα κεντρικό θέμα του επεισοδίου.

Το πρώτο πλάνο δείχνει ένα ξανθό παιδί, το οποίο αναμφίβολα είναι ένα από τα παιδιά του Viserys και της Alicent. Το παιδί φαίνεται να είναι μάλλον φοβισμένο από έναν δράκο. Στη συνέχεια βλέπουμε έναν ξανθό έφηβο που φοράει πράσινο (πιθανώς το παιδί της Alicent) και ένα μικρότερο αγόρι που φοράει μαύρο (πρόκειται σίγουρα για ένα από τα παιδιά της Rhaenyra). 

Στη συνέχεια βλέπουμε τη Laena Velaryon, για άλλη μια φορά σε μεγαλύτερη ηλικία και αυτή τη φορά την υποδύεται η Nanna Blondell, η οποία είναι έγκυος και κρατάει ένα παιδί στην αγκαλιά της. Προφανώς έχουν συμβεί πολλά μέσα σε 10 χρόνια, ενώ έπειτα ακούμε την Alicent να λέει: «Θα γίνεις ο βασιλιάς μας», στο πλάνο που δείχνει ξεκάθαρα τον έφηβο Aegon. Αυτό που φαίνεται να είναι το παιδί της Laena κρατάει ένα αυγό δράκου κοντά στη φωτιά, ενώ η Laena φαίνεται να λέει στον Daemon: «Είμαστε το αίμα της παλιάς Valyria».

Υπάρχει ένα πλάνο με τον Daemon να ιππεύει τον δράκο του και να κοιτά τη Laena στην πλάτη ενός δράκου - πιθανότατα πρόκειται για τον Vhagar, τον δράκο που ονειρευόταν και συζητούσε με τον Viserys όταν ήταν παιδί. Από αυτόν τον τεράστιο δράκο βλέπουμε έναν μικροσκοπικό δράκο - έναν δράκο για νήπια!

Στη συνέχεια η Rhaenyra στέκεται με ένα καστανό αγόρι ενώ κρατάει ένα μωρό και μια φωνή λέει: «Ένας πατέρας εκτίθεται από τις πράξεις ενός γιου«, ενώ βλέπουμε πλάνα του Λιονέλ να κοιτάζει τον Χάρβιν με ανησυχία. Τι θα μπορούσε να κάνει ο Harwin και να εκθέσει τον πατέρα του; 

Η Alicent ακούγεται να λέει στον Viserys: «Το να κάνεις ένα παιδί έτσι είναι λάθος- το να κάνεις τρία είναι προσβολή». Μιλάει ξεκάθαρα για τα παιδιά της Rhaenyra - τα οποία δεν είναι μόνο μελαχρινά, αλλά φαίνεται να είναι και λευκά. Δύο πράγματα που ο σύζυγός της, ο Laenor, δεν είναι. Και τα τελευταία πλάνα του τρέιλερ δείχνουν ένα από τα καστανόμαλλα αγόρια της Rhaenyra να λέει με ευχαρίστηση «dracarys».

To έκτο επεισόδιο έχει τίτλο The Princess and the Queen και θα κυκλοφορήσει στο HBO Max την Κυριακή 25 Σεπτεμβρίου.Το cast απαρτίζεται από τους: Paddy Considine (The Outsider, Peaky Blinders) που θα παίξει τον Βασιλιά Viserys Targaryen, Emma D'Arcy (Truth Seekers, Hannah) ως Πριγκίπισσα Rhaenyra Targaryen, Matt Smith (The Crown, Doctor Who) στον ρόλο του Πρίγκιπα Daemon Targaryen, Olivia Cooke ως "Alicent Hightower", Rhys Ifans ως "Otto Hightower", Steve Toussaint ως "Lord Colrys Velaryon" ή αλλιώς γνωστός ως "Sea Snake". Μαζί τους οι: Sonoya Mizuno (Devs) ως Mysaria, Fabien Frankel (The Serpent) ως Knight Ser Criston Cole και η Eve Best (Nurse Jackie) στο ρόλο της συζύγου του "Sea Snake".

Game of ThronesHouse of the Dragonειδήσεις τώραHBO