Σινεμά|26.09.2022 11:11

The Crown: Όλα όσα πρέπει να ξέρετε για τη νέα σεζόν που έρχεται στο Netflix

Newsroom

Η παραγωγή της πέμπτης σεζόν του «The Crown» άρχισε τον Ιούλιο του 2021 και η επιτυχημένη σειρά του Netflix για τις ζωές, τους έρωτες και τις απώλειες των Βρετανών μελών της βασιλικής οικογένειας θα συνεχίσει να «βασιλεύει» στην πλατφόρμα μέχρι την 6η σεζόν.

Όπως και στις σεζόν 1 και 3, έτσι και στην 5η σεζόν του The Crown θα παρουσιαστεί ένα εντελώς νέο καστ που θα υποδυθεί τα μέλη της βασιλικής οικογένειας, ώστε να αντικατοπτρίζει τις μεταβαλλόμενες δεκαετίες που καλύπτει η σειρά, από την άνοδο της βασίλισσας Ελισάβετ Β' μέχρι την τεταμένη σχέση μεταξύ της πριγκίπισσας Νταϊάνα και του πρίγκιπα Καρόλου,

Ενώ η 4η σεζόν κατέγραψε τα χρόνια του φλερτ και του γάμου της Νταϊάνα και του Καρόλου, αυτή η σεζόν θα καλύψει τις αρχές της δεκαετίας του 1990 - μια ταραχώδη περίοδο για τη βασιλική οικογένεια. Παρόλο που το Netflix έχει κρατήσει τις λεπτομέρειες κρυφές, έχει όμως δώσει κάποιες πληροφορίες ή υπαινιγμούς για το τι πρόκειται να συμβεί όταν η βρετανιή βασιλική οικογένεια επιστρέψει στις οθόνες μας.

Στις 8 Σεπτεμβρίου 2022, μετά την είδηση του θανάτου της βασίλισσας Ελισάβετ Β', ο δημιουργός Peter Morgan απέτισε φόρο τιμής στη μακροβιότερη Βρετανίδα μονάρχη και δήλωσε ότι η παραγωγή θα σταματήσει προς το παρόν «από σεβασμό» προς την εκλιπούσα βασίλισσα. 

Όλα όσα γνωρίζουμε μέχρι στιγμής για την 5η σεζόν του The Crown:

Τι θα περιλαμβάνει η 5η σεζόν του The Crown;

Οι ηθοποιοί που υποδύονται τους νεότερους William και Harry εθεάθησαν για τελευταία φορά μαζί στην οθόνη στο επεισόδιο 9 της 4ης σεζόν του The Crown, τραγουδώντας στο πίσω κάθισμα του αυτοκινήτου της μητέρας τους ενώ οδηγούσαν στο Highgrove. Το τελευταίο κεφάλαιο πιθανότατα θα τους παρακολουθήσει να μεγαλώνουν ακόμα περισσότερο (μια θεωρία που επιβεβαιώνεται ακόμα περισσότερο από το γεγονός ότι η σειρά μόλις έβγαλε σωσίες του William και της Kate για την 6η σεζόν).

Αν και μεγάλο μέρος του έργου παραμένει μυστικό, η 5η σεζόν έχει προγραμματιστεί να εξερευνήσει τις αρχές της δεκαετίας του 1990. Θα είναι ένας δύσκολος δρόμος για τη βασιλική οικογένεια, με τη διάλυση του γάμου του Καρόλου και της Νταϊάνα να είναι μόνο ένα από τα μελανά σημεία για τους Windsors.

Η ιστορία μπορεί να επικεντρωθεί εν μέρει στο 1992, το οποίο η βασίλισσα χαρακτήρισε ως «annus horribilis» (φρικτό έτος), εικάζει το Variety. Ήταν η χρονιά κατά την οποία τρία από τα τέσσερα παιδιά της χώρισαν από τους συζύγους τους και μια καταστροφική πυρκαγιά έπληξε το Κάστρο του Ουίνδσορ.

Το δράμα πιθανότατα θα μεταφερθεί στο 1995, όταν η Νταϊάνα έδωσε μια συνέντευξη-βόμβα στο Panorama του BBC, σύμφωνα με το Deadline. Το σκάνδαλο από εκείνη τη συνέντευξη συνεχίζεται ακόμη και σήμερα, αφού έγινε γνωστό ότι ο δημοσιογράφος Martin Bashir μπορεί να χρησιμοποίησε παραπλανητικές μεθόδους για να πείσει τη Νταϊάνα να παραστεί στη συνέντευξη και ο πρίγκιπας Ουίλιαμ χτύπησε τον δημοσιογράφο αφού η επίσημη έρευνα του BBC διαπίστωσε ότι ο Bashir το έκανε. 

Ποιοι θα ενταχθούν στο καστ της 5ης σεζόν του The Crown;

Η Elizabeth Debicki θα ενταχθεί στο καστ ως πριγκίπισσα Νταϊάνα και ο Dominic West θα υποδυθεί τον πρίγκιπα Κάρολο στην 5η σεζόν του The Crown. Το Netflix μοιράστηκε μια επίσημη πρώτη ματιά των δύο στις 17 Αυγούστου. Η Debicki παίρνει την τιάρα από την Emma Corrin, η οποία ενσάρκωσε την Diana σε μια υποψήφια για Emmy είσοδο στη σειρά στην 4η σεζόν.

Η Debicki αναφέρθηκε στον ρόλο της χαρακτηρίζοντάς τον «προνόμιο και τιμή»: «Το πνεύμα της πριγκίπισσας Diana, τα λόγια και οι πράξεις της ζουν στις καρδιές τόσων πολλών ανθρώπων. Είναι πραγματικό προνόμιο και τιμή μου να συμμετέχω σε αυτή την αριστουργηματική σειρά, η οποία με έχει καθηλώσει απόλυτα από το πρώτο επεισόδιο».

Πριν από τη δημοσίευση των επίσημων φωτογραφιών του τότε πριγκιπικού ζεύγους της Ουαλίας, η σειρά έδωσε στη δημοσιότητα ένα στιγμιότυπο της 5ης σεζόν με την υποψήφια για Όσκαρ Imelda Staunton ως βασίλισσα Ελισάβετ Β'. Η ηθοποιός του Harry Potter εθεάθη επίσης δύο φορές στα γυρίσματα στη Σκωτία με δύο άνδρες και την Claudia Harrison, η οποία αναλαμβάνει τα ηνία ως πριγκίπισσα Anne.

Η νέα σεζόν θα έχει και αυτές τις προσθήκες: Jonathan Pryce ως πρίγκιπας Φίλιππος, Lesley Manville ως πριγκίπισσα Μαργαρίτα και Johnny Lee Miller ως John Major, του οποίου η θητεία ως πρωθυπουργού το 1990-97 ρίχνει φως στα έτη που θα καλύψει η σειρά. 

Θα είναι η 5η σεζόν του The Crown η τελευταία;

Αν και αρχικά η 5η σεζόν επρόκειτο να είναι η τελευταία της σειράς, οι παραγωγοί άλλαξαν γνώμη και, προς μεγάλη ανακούφιση των θαυμαστών, υποσχέθηκαν ότι το ιστορικό δράμα θα συνεχίσει να κυριαρχεί στη λίστα του Netflix για μια τελευταία, έκτη σεζόν.

«Καθώς αρχίσαμε να συζητάμε τις ιστορίες για τον 5ο κύκλο, σύντομα έγινε σαφές ότι για να ανταποκριθούμε στον πλούτο και την πολυπλοκότητα της ιστορίας θα πρέπει να επιστρέψουμε στο αρχικό σχέδιο και να κάνουμε έξι σεζόν», δήλωσε ο δημιουργός Peter Morgan τον Ιούλιο του 2020. «Για να είμαστε σαφείς, η 6η σεζόν δεν θα μας φέρει πιο κοντά στο σήμερα - απλώς θα μας επιτρέψει να καλύψουμε την ίδια περίοδο με μεγαλύτερη λεπτομέρεια».

Σύμφωνα με πληροφορίες, η πλοκή θα καλύπτει τα τέλη της δεκαετίας του '90 και τις αρχές του 2000 με επίκεντρο τον νεαρό πρίγκιπα Γουίλιαμ και τον πρίγκιπα Χάρι. Επιπλέον, εικάζεται ότι η σειρά θα παρουσιάσει την Kate Middleton σε έναν δευτερεύοντα ρόλο, απεικονίζοντας την αρχή του ειδυλλίου της με τον William κατά τη διάρκεια της κοινής τους θητείας στο Πανεπιστήμιο του St. Andrews στη Σκωτία.

Στις αρχές Σεπτεμβρίου, ανακοινώθηκε ότι η πρωτοεμφανιζόμενη Meg Bellamy θα υποδυθεί την Kate. Εν τω μεταξύ, τον πρίγκιπα Γουίλιαμ θα υποδυθούν δυο ηθοποιοί καθώς ο χαρακτήρας ενηλικιώνεται: Ο 16χρονος Rufus Kampa και ο 21χρονος Ed McVey.

Πότε κάνει πρεμιέρα η 5η σεζόν του The Crown;

Η πέμπτη σεζόν του The Crown θα κυκλοφορήσει στις 9 Νοεμβρίου. Οι σεζόν 1 έως 4 του The Crown προβάλλονται τώρα στο Netflix.

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Βασίλισσα Ελισάβετειδήσεις τώραNetflixThe Crown