Σινεμά|09.10.2022 11:12

House of the Dragon: Εξοργισμένοι θεατές λόγω των «πολύ σκοτεινών σκηνών» - Τι απαντά το HBO

Newsroom

Οι fans του «Game of Thrones» ίσως είχαν ένα είδος deja vu παρακολουθώντας το έβδομο επεισόδιο της σειράς prequel του HBO «House of the Dragon», το οποίο προκάλεσε την οργή πολλών θεατών για αρκετές σκηνές που ήταν πολύ σκοτεινές.

Σύμφωνα με το Variety, το GoT πυροδότησε παρόμοιες αντιδράσεις κατά τη διάρκεια της τελευταίας σεζόν του, ειδικά για το αμυδρά φωτισμένο επεισόδιο μάχης «The Long Night». Τόσο εκείνο το επεισόδιο όσο και το επεισόδιο 7 του «House of the Dragon» σκηνοθετήθηκαν από τον βραβευμένο με Emmy Miguel Sapochnik.

Πολλοί θαυμαστές εξέφρασαν στο Twitter την απογοήτευσή τους για το ότι το «House of the Dragon» ήταν πολύ σκοτεινό για να το δουν και σε έναν από τους λογαριασμούς του HBO στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ανακοινώθηκε ότι οι σκοτεινές στιγμές του επεισοδίου ήταν «σκόπιμη δημιουργική απόφαση».

«Εκτιμούμε ότι επικοινωνήσατε μαζί μας σχετικά με μια νυχτερινή σκηνή στο επεισόδιο 7 του "House of the Dragon" που εμφανίζεται σκοτεινή στην οθόνη σας», απάντησε ο λογαριασμός HBO Max Help σε έναν θαυμαστή που έγραψε ότι το δίκτυο πρέπει «να εκδώσει μια γραπτή συγγνώμη για κυριολεκτικά ένα ολόκληρο επεισόδιο με μαύρη οθόνη». «Ο σκοτεινός φωτισμός αυτής της σκηνής ήταν μια σκόπιμη δημιουργική απόφαση», ανέφερε ο λογαριασμός του HBO.

Σύμφωνα με το HBO, λιγότερο από το 1% των αναρτήσεων στα social media που προκλήθηκαν από το επεισόδιο 7 αφορούσαν θέματα φωτισμού. Πολλοί θαυμαστές ισχυρίστηκαν ότι το επεισόδιο ήταν «δύσκολο να το παρακολουθήσεις» επειδή η οθόνη ήταν πολύ σκοτεινή. Η συγγραφέας του Ringer και podcaster Joanna Robinson προσπάθησε να προειδοποιήσει τους θαυμαστές πριν από την προβολή του επεισοδίου, συμβουλεύοντάς τους να αλλάξουν τις ρυθμίσεις της τηλεόρασής τους και να κάνουν την οθόνη λίγο πιο φωτεινή, προσθέτοντας: «Δείτε το με όλες τις κουρτίνες κλειστές».

Ο Sapochnik έχει αντιμετωπίσει παρόμοιες αντιδράσεις, δεδομένης της οργής που αντιμετώπισε για τις σκοτεινές σκηνές στο «The Long Night». Τότε, μιλώντας στο IndieWire, υπερασπίστηκε τη δημιουργική επιλογή, λέγοντας ότι η σκοτεινή κινηματογράφηση ήταν αυτό που χρειαζόταν η ατμόσφαιρα της σειράς.

«Είχε νόημα ότι αυτή ήταν η τελευταία ελπίδα που έχει η ανθρωπότητα, ο τελευταίος φάρος φωτός, και από την άποψη του πού έπρεπε να πάει η ιστορία - που ήταν να φτάσει σε μια σουρεαλιστική, χαοτική κορύφωση - χρειαζόμασταν ένα περιβάλλον που να είναι φιλικό προς αυτό», δήλωσε ο Sapochnik. «Έτσι, υπήρχαν όλοι οι λόγοι για να το κάνουμε και κανείς αναρωτήθηκε αν θα ήταν πολύ σκοτεινό».

Το «House of the Dragon» προβάλλεται κάθε Κυριακή βράδυ στο HBO και το HBO Max στις 6 μ.μ. PT / 9 μ.μ. ET.

Με πληροφορίες από Variety

HBOειδήσεις τώραGame of ThronesHouse of the DragonHBO Max