Σινεμά|12.10.2022 17:41

Only Murders In The Building: Γιατί όλοι ανυπομονούν για την τρίτη σεζόν της κωμικής σειράς μυστηρίου

Μαίρη Τσίνου

Στιβ Μάρτιν, Μάρτιν Σορτ και Σελένα Γκόμεζ: Οι τρεις πρωταγωνιστές της σειράς «Only Murders In The Building»  διακρίνονται για το πάθος τους για αληθινά εγκλήματα και καταλήγουν να εμπλέκονται σε ένα, ερευνώντας τον μυστηριώδη θάνατο ενός γείτονά τους σε μια πολυκατοικία της Νέας Υόρκης.

«Κάνεις τους φόνους να είναι κάτι ευχάριστο». Η Amy Schumer, η οποία υποδύεται μια φανταστική εκδοχή του εαυτού της στη meta murder σειρά μυστηρίου Only Murders in the Building, το λέει αυτό στον χαρακτήρα του Martin Short, Oliver Putnam, στην αρχή της δεύτερης σεζόν. Πρόκειται για μια αυτοαναφορική φράση που περιγράφει με ακρίβεια τον τόνο της σειράς, η οποία υιοθετεί μια κωμική προσέγγιση της αστυνομικής λογοτεχνίας που την κάνει απολαυστική, αναφέρει στην κριτική του για το Ourculturemag.com o Samuel Dunsiger.

Η σειρά ακολουθεί τον Oliver (Martin Short), τον Charles-Hayden Savage (τον υποδύεται ο Steve Martin) και τη Mabel Mora (την υποδύεται η Selena Gomez), τρεις αγνώστους που ζουν όλοι στο Arconia, μια μεγάλη και ακριβή πολυκατοικία στο Upper West Side της Νέας Υόρκης.

Ο Όλιβερ είναι ένας μαχητικός σκηνοθέτης του Broadway που έχει αποξενωθεί από τον γιο του. Ο Τσαρλς είναι ένας πρώην ηθοποιός της τηλεόρασης που λαχταρά να επιστρέψει στην παλιά του δόξα. Η Μέιμπελ είναι μια νεαρή που αναλαμβάνει την ανακαίνιση διαμερισμάτων και είναι κλεισμένη στον εαυτό της. Όλοι μοιράζονται το ενδιαφέρον τους για το αληθινό έγκλημα και το ενδιαφέρον τους αναζωπυρώνεται όταν κάποιος δολοφονείται στην πολυκατοικία τους. Αρπάζουν την ευκαιρία να ξεκινήσουν τη δική τους έρευνα καθώς και ένα δικό τους podcast αληθινών εγκλημάτων.

«Ένα πράγμα που μου αρέσει είναι να βλέπω πόσο καλά οι τρεις πρωταγωνιστές αλληλεπιδρούν μεταξύ τους, από το να βλέπω την Μέιμπελ να επαναφέρει στην πραγματικότητα τον πομπώδη Όλιβερ και τον Τσαρλς, μέχρι τους δύο άντρες να προσπαθούν να καταλάβουν τις αναφορές της νεαρής millenial. Η σειρά στο σύνολό της συνδυάζει πνεύμα, χιούμορ και γοητεία», αναφέρει ο Samuel Dunsiger. Αν δεν έχετε δει τη δεύτερη σεζόν, σας προειδοποιούμε ότι σας περιμένουν κάποια spoilers (αλλά όχι πολλά!), οπότε συνεχίστε με δική σας ευθύνη!

Στην πρώτη σεζόν η τριάδα που έχει εμμονή με τους φόνους ξεκίνησε το podcast της και ξεκίνησε μια ενδελεχή έρευνα για τη δολοφονία του γείτονά τους Tim Kono. Αν και τελικά καταφέρνουν να εντοπίσουν τον δολοφόνο, η σεζόν τελειώνει με ένα cliffhanger (σ.σ.συσκευή πλοκής στη μυθοπλασία που παρουσιάζει έναν κύριο χαρακτήρα σε ένα επισφαλές ή δύσκολο δίλημμα ή που αντιμετωπίζει μια συγκλονιστική αποκάλυψη στο τέλος ενός επεισοδίου ή μιας ταινίας σειριακής μυθοπλασίας): καθώς ο Oliver και ο Charles βρίσκονται στη μέση του εορτασμού της νίκης του τρίο, βρίσκουν τη Mabel στο διαμέρισμά της να στέκεται πάνω από το πτώμα της Bunny Folger, της δύστροπης γειτόνισσας και προέδρου του διοικητικού συμβουλίου ενοικιαστών. Η σεζόν τελειώνει με το αγαπημένο μας τρίο να απομακρύνεται με χειροπέδες.

Η δεύτερη σεζόν συνεχίζεται αμέσως μετά με την ανάκριση του τρίο σε σχέση με τη δολοφονία της Bunny. Είναι πλέον έτοιμοι να ξεκινήσουν την έρευνά τους - και μαζί με αυτήν, τη δική τους «δεύτερη σεζόν» του podcast τους - για έναν φόνο στον οποίο εμπλέκονται και οι ίδιοι. Υπάρχουν επίσης και άλλα ζητήματα που έχουν να αντιμετωπίσουν οι ήρωές μας. Ο Τσαρλς παλεύει με αποκαλύψεις για τον εκλιπόντα πατέρα του και πρέπει επίσης να αντιμετωπίσει την επιστροφή της έφηβης πλέον κόρης της πρώην του στη ζωή του. Ο Όλιβερ προσπαθεί να συνδεθεί με τον γιο του και η Μέιμπελ εξερευνά το παρελθόν της και ξεκινά μια νέα σχέση στη ζωή της.

Εκτός από το τυπικό μοτίβο «whodunit» (σ.σ. ποιος διέπραξε το έγκλημα)που υιοθετεί η σειρά, αυτό που ίσως την έκανε ιδιαίτερα αγαπητη σε κοινό και κριτικούς είναι το πώς φαίνεται να διακωμωδεί τον εαυτό της ως μια σάτιρα. Αυτό είναι εμφανές με τους superfans του podcast που ακολουθούν τους ήρωές μας κατά τη διάρκεια της σειράς με τις δικές τους σκέψεις για την έρευνα και το podcast . Υπάρχει επίσης ένα επαναλαμβανόμενο αστείο μέσα στη δεύτερη σεζόν, με τους χαρακτήρες να σχολιάζουν συνεχώς ότι πρόκειται για μια «συνέχεια».

«Η τελευταία σεζόν εξανθρωπίζει τον στερεοτυπικό εκκεντρικό πρόεδρο του συμβουλίου ενοικιαστών, καθώς βλέπουμε την οπτική γωνία της Bunny. Δεν ξέρω πολλά για τον τυπικό πρόεδρο του διοικητικού συμβουλίου ενοικιαστών, αλλά τους έχω φανταστεί ως εκκεντρικούς, σοβαρούς τύπους που υπενθυμίζουν διαρκώς στους ενοικιαστές τους κανονισμούς του κτιρίου. Και υπάρχουν στιγμές στη σειρά που η Bunny το κάνει αυτό. Ωστόσο, στο τρίτο επεισόδιο της δεύτερης σεζόν, το οποίο επικεντρώνεται στην τελευταία μέρα της Bunny πριν από τον θάνατό της (που εξιστορείται μέσα από αναδρομές), βλέπουμε πόσο μόνη είναι», αναφέρει χαρακτηριστικά o Samuel Dunsiger.

Ένα ακόμη στοιχείο που κάνει τη σειρά να είναι από τις πιο αγαπητές στον κοινό είναι ότι ορισμένα επεισόδια ξεφεύγουν από το δρόμο τους για να συμπεριλάβουν τις απόψεις άλλων κατοίκων του κτιρίου. Ένα από τα καλύτερα επεισόδια της πρώτης σεζόν -ίσως και ολόκληρης της σειράς συνολικά- δεν περιέχει καθόλου ακουστικούς διαλόγους, καθώς η αφήγηση γίνεται από την οπτική γωνία του Theo Dumas (τον υποδύεται ο James Caverly), του γιου του υπόπτου για φόνο Teddy Dumas (τον υποδύεται ο Nathan Lane) και κατοίκου της πολυκατοικίας που είναι κωφός.

Η σειρά εξερευνά επίσης άλλους δευτερεύοντες χαρακτήρες και κατοίκους, όπως ο παθιασμένος με τις γάτες γείτονας Howard (Michael Cyril Creighton) και η φωνακλού Uma Heller (την οποία υποδύεται η Jackie Hoffman, γνωστή από το Second City).

Σε αυτή τη τεράστια επιτυχία της σειράς, ίσως, να ευθύνεται και το γεγονός ότι σε πολλές χώρες η σειρά είναι διαθέσιμη μέσω του Disney+. Η streaming πλατφόρμα λανσαριστεί τον τελευταίο χρόνο σε περισσότερες χώρες. Οπότε, οι σειρές που είναι διαθέσιμες στην υπηρεσία γίνονται γνωστές σε ένα παγκόσμιο και μεγαλύτερο κοινό.

Η σειρά θα επιστρέψει για 3η σεζόν, κάτι που επιβεβαιώθηκε στις 11 Ιουλίου. Ο Craig Erwich, πρόεδρος του Hulu Originals, ανέφερε σε δήλωσή του: «Το Only Murders in the Building είναι το αληθινό κόσμημα μας. [...] Είμαστε ευγνώμονες που μπορούμε να συνεχίσουμε να αφηγούμαστε τις ιστορίες του Charles, του Oliver και της Mabel στους θεατές που μας έχουν δείξει σταθερά ότι επιθυμούν περισσότερη από αυτή την ιστορία». Ο Paul Rudd, όπως αποκαλύφθηκε στα τελευταία λεπτά, θα ενταχθεί στο καστ της επόμενης σεζόν μαζί με τη Selena Gomez, τον Steve Martin και τον Martin Short. Αυτό που δεν γνωρίζουμε σε αυτή τη φάση είναι αν θα είναι guest ή μόνιμος χαρακτήρας, καθώς ο χαρακτήρας του δολοφονείται στην τελευταία σκηνή. Μάλλον το «Only Murders in the Building» τώρα ξεκινάει την μεγάλη επιτυχία του και είμαστε εδώ για έναν τρίτο κύκλο που υπόσχεται περισσότερο σασπένς, ένα καινούριο μυστήριο, νέες προσθήκες και τους αγαπημένους Charles, Mabel και Oliver σε νέες περιπέτειες.

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ



Disney+Huluειδήσεις τώραΣτιβ ΜάρτινΣελένα Γκόμεζ