Σινεμά|13.10.2022 09:00

Sydney Sweeney: Από το «Euphoria» στο ριμέικ της κλασικής καλτ ταινίας «Barbarella»

Newsroom

Η υποψήφια για Emmy Σίντνεϊ Σουίνι (Sydney Sweeney) θα πρωταγωνιστήσει στο ριμέικ της Sony Pictures «Barbarella», όπως επιβεβαιώνει το EW.

Πηγές αναφέρουν στο Deadline ότι η υποψήφια για Emmy ηθοποιός των σειρών «Euphoria» και «The White Lotus» θα πρωταγωνιστήσει στην ταινία Barbarella για λογαριασμό της Sony Pictures. Ήταν το 1968, όταν ο σκηνοθέτης Ρότζερ Βαντίμ αποφάσισε να γυρίσει μία ταινία επιστημονικής φαντασίας, βασισμένη στη γαλλική σειρά κόμικς του Ζαν-Κλοντ Φόρεστ (Jean-Claude Forest), σύμφωνα με το Deadline.

 

Στη ταινία πρωταγωνιστούσε η Τζέιν Φόντα (Jane Fonda) ως Barbarella, μία ταξιδιώτισσα του διαστήματος και εκπρόσωπος της κυβέρνησης της Μεγάλης Γης, που έπρεπε να βρει έναν σατανικό επιστήμονα, ο οποίος είχε δημιουργήσει ένα όπλο που θα μπορούσε να καταστρέψει την ανθρωπότητα. Πρωταγωνιστούσαν, επίσης, ο Τζον Φίλιπ Λο και η Ανίτα Πάλενμπεργκ. Η ταινία γυρίστηκε στα θρυλικά κινηματογραφικά στούντιο της Τσινετσιτά στη Ρώμη με πολλές δυσκολίες. Η ταινία δεν σημείωσε τεράστια εισπρακτική επιτυχία, αλλά έκτοτε έχει γίνει κλασική καλτ ταινία, και το 2020 το ίδρυμα Forest ανακοίνωσε τα σχέδια για μια νέα ταινία.

Σύμφωνα με τα δημοσιεύματα η νέα ταινία βρίσκεται ακόμα σε στάδιο ανάπτυξης χωρίς να υπάρχει σεναριογράφος ή σκηνοθέτης, αλλά οι πληροφορίες αναφέρουν ότι η Sweeney αναμένεται να είναι υπεύθυνη παραγωγής μέσω της εταιρείας της Fifty-Fifty Films.

 

Η Sweeney έχει γίνει η αγαπημένη της Sony Pictures, καθώς το στούντιο όχι μόνο την επέλεξε για να συμπρωταγωνιστήσει στην ταινία της Marvel Madame Webb απέναντι από την Ντακότα Τζόνσον, αλλά πρόσφατα συμφώνησε και για το έργο The Registration με την ίδια να αναλαμβάνει εκτός από τον πρωταγωνιστικό ρόλο και την παραγωγή.

 

Η Sweeney έχει γίνει γρήγορα μια από τις πιο περιζήτητες νεαρές σταρ μετά τους ρόλους της στην πρώτη σεζόν του The White Lotus του HBO και τη δεύτερη σεζόν του Euphoria, που της χάρισαν και τις δύο υποψηφιότητες για Emmy.

Η ηθοποιός ίδρυσε πρόσφατα την εταιρεία παραγωγής και έχει δραστηριοποιηθεί ενεργά σε αυτό το μέρος της διαδικασίας. Εκτός από το The Registration, η Sweeney συνεργάστηκε επίσης πρόσφατα με την Endeavor Content για την παραγωγή μιας τηλεοπτικής προσαρμογής του The Players Table.

EuphoriaΣίντνεϊ Σουίνιηθοποιόςειδήσεις τώραΤζέιν Φόντα