Σινεμά|18.10.2022 10:21

Disney: Kαθυστερoύν οι κυκλοφορίες των «Blade», «Deadpool 3», «Fantastic Four», «Secret Wars» και άλλων ταινιών της Marvel

Newsroom

Η Disney αναδιαμόρφωσε το κινηματογραφικό της πρόγραμμα, καθυστερώντας τις κυκλοφορίες των ταινιών «Blade», «Deadpool 3», «Fantastic Four» και άλλων σημαντικών ταινιών της Marvel, σύμφωνα με το Variety.

Στο πλαίσιο της αναδιάταξης, το «Blade» μεταφέρθηκε από τις 3 Νοεμβρίου 2023 στις 6 Σεπτεμβρίου 2024, γεγονός που δημιούργησε τριγμούς στο υπόλοιπο Marvel Cinematic Universe. Το «Deadpool 3» μεταφέρθηκε από τις 6 Σεπτεμβρίου 2024 στις 8 Νοεμβρίου 2024, το «Fantastic Four» μεταφέρθηκε από τις 8 Νοεμβρίου 2024 στις 14 Φεβρουαρίου 2025, μια άτιτλη ταινία της Marvel μεταφέρθηκε από τις 14 Φεβρουαρίου 2025 στις 7 Νοεμβρίου 2025, οι «Avengers: Secret Wars» έχει μετατεθεί από τις 7 Νοεμβρίου 2025 στην 1η Μαΐου 2026 και μια άλλη άτιτλη ταινία της Marvel που είχε οριστεί για την 1η Μαΐου 2026 έχει αφαιρεθεί από το ημερολόγιο της Disney.

Στα νέα που δεν αφορούν τα κόμικς, το ιστορικό δράμα της Searchlight «Chevalier», με τον Kelvin Harrison Jr. στον ρόλο του μουσικού Chevalier de Saint-Georges, θα κυκλοφορήσει στους κινηματογράφους στις 7 Απριλίου 2023, το «Kingdom of the Planet of the Apes» έχει οριστεί για τις 24 Μαΐου 2024 και το «A Haunting in Venice« για τις 15 Σεπτεμβρίου 2023.

Στην περίπτωση του «Blade», η ετήσια αναβολή δεν προκαλεί έκπληξη, δεδομένης της πρόσφατης είδησης ότι ο Bassam Tariq αποχώρησε από το πρότζεκτ, αφήνοντας την ταινία χωρίς σκηνοθέτη. Η Marvel ανέστειλε την παραγωγή -με πρωταγωνιστή τον Mahershala Ali στον ρόλο του ομώνυμου κυνηγού βαμπίρ- καθώς το στούντιο αναζητά νέο σκηνοθέτη.

Δεδομένων των αλληλένδετων ιστοριών του κινηματογραφικού σύμπαντος της Marvel, η σημαντική καθυστέρηση του «Blade« είχε αντίκτυπο και στις υπόλοιπες ταινίες που βρίσκονται σε εξέλιξη. Η επόμενη ταινία της Marvel που θα βγει στη μεγάλη οθόνη θα είναι ο «Black Panther:Wakanda Forever» τον Νοέμβριο, η οποία σηματοδοτεί το τέλος της τέταρτης φάσης του MCU.

Ο πρόεδρος των Marvel Studios, Kevin Feige, ανακοίνωσε τον Ιούλιο στο San Diego Comic-Con ότι το «Fantastic Four» θα ξεκινήσει την έκτη φάση, καθιστώντας το «Blade» και το «Deadpool 3» τις δύο τελευταίες ταινίες που θα ολοκληρώσουν την πέμπτη φάση.

MarvelταινίεςDisneyειδήσεις τώραDeadpoolFantastic Four