Σινεμά|18.10.2022 10:57

House of the Dragon: Η Emma D'Arcy μιλά για την «εξαιρετική αύρα» του Matt Smith και τη σχέση τους ως Rhaenyra και Daemon

Newsroom

Το HBO φαίνεται να έχει ακόμα μία μεγάλη επιτυχία στα χέρια του με τη νέα σειρά «House of the Dragon». Το prequel του «Game of Thrones» κατάφερε να κατακτήσει το κοινό και τους κριτικούς και το κοινό ανυπομονεί να δει τι τους ετοιμάζουν για τη συνέχεια οι δημιουργοί George R.R. Martin και Ryan Condal.

Συμβαίνουν διάφορα στο Westeros αυτή τη στιγμή: ραδιουργίες, οικογενειακές διαμάχες, επικές σκηνές στην αίθουσα του θρόνου και μάχες για αυτό που αγαπά κανείς. Στο επίκεντρο όλου αυτού του δράματος που εκπορεύεται από τον Οίκο του Δράκου του HBO βρίσκονται δύο από τους πιο αγαπημένους χαρακτήρες της σειράς, η πριγκίπισσα Rhaenyra Targaryen (Emma D'Arcy) και ο πρίγκιπας Daemon Targaryen (Matt Smith). Το ζευγάρι των χαρακτήρων μοιράζεται μια ιδιαίτερη σχέση από την αρχή της σειράς, όταν τη Rhaenyra υποδυόταν η Milly Alcock. Αυτή η χημεία έχει περάσει απρόσκοπτα με την εισαγωγή της D'Arcy στο ρόλο. Σε ένα απόσπασμα, η ηθοποιός μίλησε για την ευκολία με την οποία μπόρεσαν να συνεργαστούν με τον Smith και για το πόσο απλή έκανε τη διαδικασία.

Όπως αναφέρει το δημοσίευμα του Collider, η Rhaenyra και ο Daemon είναι παντρεμένοι στη σειρά, η ένωσή τους είναι τρομερή και φαίνεται ότι η δύναμη  αυτής της εργασιακής σχέσης είχε χτιστεί παρασκηνιακά. «Θεέ μου, είμαι τόσο ευγνώμων στον Matt», λέει η D'Arcy. «Έχω μάθει πολλά από αυτόν. Έμαθα πώς να παίζω σε ένα περιβάλλον που μπορεί να είναι έντονο». Τα λόγια τους είναι αληθινά, όπως φαίνεται από τον τρόπο με τον οποίο ο Daemon του Smith περνάει άνετα τις στιγμές υψηλής έντασης στη σειρά.

Η D'Arcy εκφράζει πώς ακριβώς ο Smith κατάφερε να διευκολύνει την ηθοποιό μπροστά στην κάμερα. «Μου έμαθε πώς να αγνοώ τις διάφορες πιέσεις, την πίεση του χρόνου, όλα τα πράγματα που συνοδεύουν τα γυρίσματα αυτής της κλίμακας, και να ανατρέχω σε αυτές τις πρώτες αρχές». Η D'Arcy εξηγεί πώς ένιωσε όταν έπρεπε να δουλέψει σε ένα έργο αυτού του μεγέθους, ενώ παράλληλα είναι εξαιρετικά μετριοπαθής για τις ικανότητές της. «Ήμουν πραγματικά φοβισμένη ερχόμενη σε όλη αυτή τη διαδικασία», δήλωσε η D'Arcy. «Επειδή κανείς δεν ξέρει ποια στο δ***λο είμαι. Ούτε εγώ δεν ξέρω ποια είμαι. Δεν ξέρω καν γιατί είμαι εδώ», είπε γελώντας. Η D'Arcy συνεχίζει να μιλάει για την παρουσία που φέρνει ο Smith στη σειρά: «Και τότε ξαφνικά, δουλεύοντας με τον Matt Smith, ο οποίος έχει μια εξαιρετική αύρα, μου αρέσει να δουλεύω μαζί του».

Η χημεία και ο δεσμός που μοιράζονται η Rhaenyra και ο Daemon πρόκειται, ωστόσο, να δοκιμαστεί σκληρά. Ο πατέρας της, ο βασιλιάς Viserys (Paddy Considine) έχει πεθάνει, τα τελευταία του λόγια έχουν παρεξηγηθεί από τη σύζυγό του, τη βασίλισσα Alicent (Olivia Cooke) και ο πόλεμος έρχεται στο Westeros. Η διεκδίκηση του Σιδερένιου Θρόνου από τη Rhaenyra πρόκειται να αμφισβητηθεί και θα σηματοδοτήσει την έναρξη του εμφυλίου πολέμου των Targaryen, γνωστού ως Χορός των Δράκων. 

Το «House of the Dragon» προβάλλεται κάθε Κυριακή βράδυ στο HBO και το HBO Max στις 6 μ.μ. PT / 9 μ.μ. ET.

Game of ThronesΤζορτζ Ρ. Ρ. Μάρτινειδήσεις τώραHouse of the DragonHBO MaxHBO