Σινεμά|22.10.2022 17:21

Τα κινηματογραφικά νέα του Σαββατοκύριακου: Η νέα ταινία με τον Tom Hanks, το ντοκιμαντέρ για τον Shaquille O'Neal και μια σειρά για τη ζωή της Amy Winehouse

Newsroom

- Σύμφωνα με την Sony η δραματική ταινία «A Man Called Otto» στην οποία πρωταγωνιστεί ο βραβευμένος με Όσκαρ Τομ Χάνκς (Tom Hanks) θα ξεκινήσει την προβολή της αρχικά στην Νέα Υόρκη και Λος 'Αντζελες ανήμερα των Χριστουγέννων. Η ταινία βασίζεται στη νουβέλα του Φρέντρικ Μπάκμαν (Fredrik Backman) «A Man Called Ove» που είχε γίνει ξανά διασκευή στην Σουηδία το 2015.

Σε σκηνοθεσία του Μαρκ Φόρστερ (Marc Forster) το σενάριο του Ντέιβιντ Μαγκί (David Magee) ακολουθεί τον Otto (Χάνκς), έναν γκρινιάρη χήρο που ζει απομονωμένος μετά την απώλεια της γυναίκας του μέχρι την ημέρα οπου μία ζωηρή νεαρή οικογένεια μετακομίζει στη διπλανή πόρτα, και μία απροσδόκητη φιλία θα φέρει τα πάνω κάτω στη ζωή του. Τα γυρίσματα ξεκίνησαν στο Πίτσμπουργκ της Πενσυλβάνια τον Φεβρουάριο του 2022 και ολοκληρώθηκαν τον Μάιο με τον αγαπημένο ηθοποιό να εκτελεί μεταξύ άλλων και χρέη παραγωγού μαζί με την γυναίκα του Ρίτα Γουίλσον (Rita Wilson).

Πρωταγωνιστούν επίσης οι : Μαριάνα Τρεβίνιο (Mariana Trevino), Ρέιτσελ Κέλερ (Rachel Keller) και Μανουέλ Γκαρσία-Ρούλφο (Manuel Garcia-Rulfo). Η παγκόσμια πρεμιέρα της ταινίας θα πραγματοποιηθεί στις 13 Ιανουαρίου 2023 όπως αναφέρει το Deadline.

-  Μια νέα τηλεοπτική σειρά βασισμένη στη ζωή της Έιμι Γουάινχαουζ (Amy Winehouse) είναι στα σκαριά. Το στούντιο παραγωγών Halcyon αγόρασε τα δικαιώματα του βιβλίου με τις επιτυχημένες πωλήσεις «Saving Amy» της Ντάφνε Μπάρακ και σύμφωνα με δημοσιεύματα θα το διασκευάσει για σειρά αποτελούμενη από οκτώ επεισόδια.

Η σειρά θα προβάλει τις σχέσεις της τραγουδίστριας, μεταξύ άλλων με την οικογένειά της και τον πατέρα της Μιτς, καθώς και το ταλέντο της και τη μάχη της με τον εθισμό στα ναρκωτικά. Ο συγγραφέας Μαλ Γιανγκ πρόκειται να διασκευάσει το βιβλίο, το οποίο καταγράφει έξι μήνες που πέρασαν η Μπάρακ και ο παραγωγός Έρμπιλ Γκουνάστι με την τραγουδίστρια και την οικογένειά της. «Αν και η καριέρα της διακόπηκε πολύ σύντομα, η Έιμι ήταν η φωνή μιας γενιάς και ανυπομονούμε να πούμε την ιστορία της με τον πιο σπαραχτικό τρόπο» δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος του Halcyon Studio, Ντέιβιντ Έλεντερ.

Η Έιμι Γουάινχαουζ πέθανε το 2011 σε ηλικία μόλις 27 ετών από υπερβολική κατανάλωση αλκοόλ μετά από περίοδο αποτοξίνωσης, ενώ είχε καταναλώσει και ηρωίνη. Βιογραφική ταινία για την Αγγλίδα τραουδίστρια και συνθέτρια που ετοιμάζεται σε σκηνοθεσία του Σαμ Τέιλορ Τζόνσον με τίτλο «Back To Black» είναι επίσης βασισμένη στο «Saving Amy» - αν και δεν είναι σαφές εάν τα δύο πρότζεκτ συνδέονται.

Tα νέα από τις συνδρομητικές πλατφόρμες

- Η επερχόμενη σειρά ντοκιμαντέρ του HBO για τον Σακίλ Ο'Νιλ (Shaquille O'Neal) θα κάνει πρεμιέρα στις 23 Νοεμβρίου, σύμφωνα με το Variety. Η ντοκιμαντέρ τεσσάρων τμημάτων θα διαρκέσει τέσσερις εβδομάδες, με νέα επεισόδια να προβάλλονται κάθε Τετάρτη στις 9 μ.μ. ET/PT στο HBO. Οι τηλεθεατές θα μπορούν επίσης να παρακολουθούν την εκπομπή στο HBO Max.

Από τον σκηνοθέτη Robert Alexander, το «Shaq» περιγράφει λεπτομερώς τη ζωή του θρυλικού πρωταθλητή των Lakers O'Neal από αθλητικό φαινόμενο σε πολιτιστική φιγούρα. Σύμφωνα με το HBO, το ντοκιμαντέρ «καταγράφει την άνοδο του Σακ στο superstardom, ως μια κυρίαρχη δύναμη που κέρδισε τέσσερα πρωταθλήματα NBA, τον τίτλο του MVP της λίγκας και άλλαξε το παιχνίδι. Περιλαμβάνει επίσης τη ζωή του εκτός γηπέδου, από την ανατροφή του σε μια στρατιωτική οικογένεια μέχρι τις βαθύτερες προσωπικές του σχέσεις και την ραδιοτηλεοπτική και επιχειρηματική του καριέρα».

- Οι θαυμαστές του House of the Dragon δεν μπορούσαν να περιμένουν μέχρι την Κυριακή για να δουν τι θα συμβεί και ένα αντίγραφο του φινάλε της σεζόν έχει ήδη διαρρεύσει στο διαδίκτυο, όπως επιβεβαίωσε το Deadline.

«Γνωρίζουμε ότι το δέκατο επεισόδιο του House of the Dragon έχει αναρτηθεί σε παράνομες ιστοσελίδες torrent», σύμφωνα με εκπρόσωπο του HBO. «Φαίνεται ότι προέρχεται από έναν συνεργάτη διανομής στην περιοχή της ΕΜΕΑ. Η HBO παρακολουθεί και αποσύρει αυτά τα αντίγραφα από το διαδίκτυο. Είμαστε απογοητευμένοι που αυτή η παράνομη ενέργεια έχει διαταράξει την εμπειρία θέασης για τους πιστούς θαυμαστές της σειράς, οι οποίοι θα έχουν τη δυνατότητα να δουν μια γνήσια έκδοση του επεισοδίου όταν αυτό κάνει πρεμιέρα την Κυριακή στο HBO και το HBO Max, όπου θα προβάλλεται αποκλειστικά σε 4K».

- Ο Ryan Murphy μίλησε με τις γυναίκες ηθοποιούς από το καστ της σειράς The Watcher και συζήτησαν για το είδος του αληθινού εγκλήματος αλλά και το ποιος μπορεί να ήταν ο αληθινός ηδονοβλεψίας που ενέπνευσε την σειρά του Netflix.

Ο Murphy ήταν στην ευχάριστη θέση να πάρει τα εύσημα για την επίτευξη αυτού που λίγα -αν όχι καθόλου- πρότζεκτ του Χόλιγουντ προσπαθούν να πετύχουν στις μέρες μας: να επιλέξει όχι μία, αλλά πέντε γυναίκες μεγαλύτερης ηλικίας. «Οι άνθρωποι γράφουν πάντα άρθρα για το πώς δεν υπάρχουν ρόλοι για γυναίκες άνω των 40 ετών», είπε ο Murphy για τις πρωταγωνίστριες Naomi Watts, Jennifer Coolidge, Margo Martindale, Mia Farrow και Nova Dumezweni. «Αυτό δεν είναι αλήθεια... Εγώ προσπαθώ. Λατρεύω τις σκηνές που έχετε όλες οι γυναίκες μαζί».

ΌΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Έιμι ΓουάινχαουζκινηματογράφοςΣακιλ Ο' ΝιλHBOΤομ Χανκςειδήσεις τώραNetflix