Σινεμά|12.11.2022 10:14

Τα κινηματογραφικά νέα του Σαββατοκύριακου: To ονειρικό τρέιλερ του «Πινόκιο» και ο προβληματισμός για το σίκουελ του Avatar

Newsroom

- Κυκλοφόρησε την Πέμπτη το δεύτερο τρέιλερ για τη βιογραφική ταινία της Γουίτνεϊ Χιούστον «I Wanna Dance With Somebody». Στο τρέιλερ εμφανίζεται η Naomi Ackie ως Χιούστον να απαντά σε όσους επικρίνουν τη μουσική της ενώ προβάλλεται και η σκηνή όπου τραγουδά τον εθνικό ύμνο στο Super Bowl του 1991.

Σε άλλο πλάνο απεικονίζεται η έντονη διαμάχη με τον πατέρα της, που τον υποδύεται ο Clarke Peters. Το τρέιλερ ξεκινάει με την Χιούστον να κάθεται για μια ραδιοφωνική συνέντευξη και τον παραγωγό να της λέει: «Μια κοινή κριτική για σένα είναι ότι η μουσική σου δεν είναι αρκετά μαύρη». «Ποιος το λέει αυτό; Αυτά είναι βλακείες. Και στην πραγματικότητα με θυμώνει γιατί είναι ανενημέρωτα σχόλια και με μίσος. Όλη μου τη ζωή ακούω: «Δεν είναι αρκετά μαύρη, δεν είναι αρκετά λευκή.» Λοιπόν, τι θα λέγατε για το «δεν είναι αρκετά υπάκουη»; Τι θα λέγατε για το «Δεν φοβάται αρκετά;» απαντά εκείνη.

Ανάμεσα στις σκηνές από τη ζωή της και την εμφάνιση στο Super Bowl, συνεχίζει: «Η μουσική δεν είναι χρώμα για μένα. Δεν έχει όρια. Τραγουδάω ό,τι θέλω να τραγουδήσω, είμαι όπως θέλω να είμαι και αγγίζω όσο μεγαλύτερο κοινό μπορώ». Το «I Wanna Dance With Somebody» θα κυκλοφορήσει στους κινηματογράφους στις 21 Δεκεμβρίου, σε σκηνοθεσία Kasi Lemmons και σενάριο από τον Anthony McCarten, που έχει υπογράψει και το Bohemian Rhapsody.

-  Ο Τζέιμς Κάμερον ενδέχεται να εγκαταλείψει το franchise του Avatar, αν το επερχόμενο σίκουελ δεν ανταποκριθεί στις προσδοκίες του box office. Σε συνέντευξη στο Total Film, ο σκηνοθέτης δήλωσε ότι το πόσο καλά θα πάει η δεύτερη ταινία, «Avatar: The Way of Water», όταν βγει στις αίθουσες τον επόμενο μήνα - 13 χρόνια μετά την πρώτη που έσπασε ρεκόρ - θα καθορίσει αν η σειρά θα προχωρήσει πέρα από την ήδη στα σκαριά τρίτη προσθήκη.

«Η αγορά θα μπορούσε να μας πει ότι τελειώσαμε σε τρεις μήνες», δήλωσε ο Κάμερον. «Ή μπορεί να είμαστε ημιτελείς, που σημαίνει: "Εντάξει, ας ολοκληρώσουμε την ιστορία μέσα στην τρίτη ταινία και ας μην συνεχίσουμε αιωνίως", αν απλά δεν είναι κερδοφόρο». Η ταινία «Avatar: The Way of Water» κυκλοφορεί στους κινηματογράφους στις 16 Δεκεμβρίου.

- H ταινία με πρωταγωνιστή τον Μπρένταν Φρέιζερ «Whale», έχει συζητηθεί όσο λίγες ταινίες την φετινή χρονιά, με την ερμηνεία του ηθοποιού να βρίσκεται όλο και πιο κοντά στο Όσκαρ Α' Ανδρικού ρόλου. Ο 53χρονος ηθοποιός υποδύεται έναν παχύσαρκο άνδρα που προσπαθεί να επανενωθεί με την κόρη του. Η ερμηνεία του έχει αποσπάσει τις καλύτερες κριτικές και φυσικά το ιδιαίτερο χειροκρότημα που έλαβε από το κοινό στο φετινό Φεστιβάλ του Λονδίνου, ήταν κάτι που προκάλεσε ιδιαίτερη αίσθηση. Αυτό είχε ως αποτέλεσεμα ο Φρέιζερ να συγκινηθεί και να συγκρατεί με δυσκολία τα δάκρυά του.

Η Α24 κυκλοφόρησε το πρώτο τρέιλερ του «Whale»:

Τα νέα από τις συνδρομητικές πλατφόρμες

- Ο βραβευμένος με Όσκαρ σκηνοθέτης Γκιγιέρμο Ντελ Τόρο παρουσιάζει τον Πινόκιο με ένα εντελώς νέο τρόπο στην επερχόμενη animation ταινία με τίτλο «Pinocchio».  Βασισμένη στο κλασικό παραμύθι του Κάρλο Κολόντι διαδραματίζεται στο 1930, στην εποχή της ανόδου του φασισμού στην Ιταλία. Το Netflix έδωσε στα φώτα της δημοσιότητας το νέο τρέιλερ της ταινίας.

Ο Γκιγιέρμο ντελ Τόρο είχε δηλώσει στο παρελθόν για το πρότζεκτ: «Καμία άλλη μορφή τέχνης δεν έχει επηρεάσει περισσότερο τη ζωή μου και τη δουλειά μου περισσότερο από την τέχνη του animation, και με κανέναν άλλο χαρακτήρα δεν έχω αναπτύξει τόσο στενή προσωπική σχέση, όσο με τον Πινόκιο. Στην ιστορία μας, ο Πινόκιο είναι μία αθώα ψυχή, που χάνεται σε έναν κόσμο που δεν μπορεί να κατανοήσει. Ξεκινά ένα ταξίδι πέρα από τα συνηθισμένα το οποίο τον βοηθά να κατανοήσει σε βάθος τόσο τον πατέρα του όσο και τον πραγματικό κόσμο. Ήθελα να κάνω αυτή την ταινία από τότε που θυμάμαι τον εαυτό μου. Έπειτα από την απίστευτη εμπειρία που είχαμε δημιουργώντας τους Κυνηγούς Τρολ, είμαι ευγνώμων που η ταλαντούχα ομάδα του Netflix μου δίνει αυτή την ευκαιρία ζωής να παρουσιάσω στο κοινό παγκοσμίως τη δική μου εκδοχή αυτής της παράξενης μαριονέτας-που-έγινε-παιδί».

Η ταινία θα κυκλοφορήσει στις ελληνικές αίθουσες στις 24 Νοεμβρίου πριν κάνει την πρεμιέρα του στο Netflix στις 9 Δεκεμβρίου.

κινηματογράφοςΠινόκιοειδήσεις τώραΓκιγιέρμο ντελ ΤόροNetflixΓουίτνεϊ Χιούστονταινίες