Σινεμά|11.11.2022 10:55

Τρωαδίτισσες στα Κάτω Πατήσια: Προβολή του ντοκιμαντέρ του Γιώργου Σκεύα στην Ταινιοθήκη της Ελλάδος

Newsroom

Το 8ο Γενικό Λύκειο Αθηνών είναι ένα σχολείο ιστορικό, µ' έναν εντυπωσιακό αριθµό επιτυχηµένων και επιφανών αποφοίτων στα Γράµµατα, τις Τέχνες, τις Επιστήµες, την Πολιτική, τον στίβο της ζωής.

Ο Γιώργος Σκεύας κινηµατογράφησε τις εργασίες του Θεατρικού Εργαστηρίου του σχολείου κατά τη διάρκεια µιας ολόκληρης σχολικής χρονιάς (2012 – 13) και δηµιούργησε ένα ξεχωριστό και πολύτιµο επεισόδιο για την εµβληµατική εκποµπή Παρασκήνιο. Στην ταινία αποτυπώθηκε η πρόθεση να ερευνηθεί ο κόσµος της Τραγωδίας και η σύνδεσή του µε το Δηµοτικό Τραγούδι, για να τιµηθεί η σπουδαία Δόµνα Σαµίου, που µόλις είχε αποβιώσει. Φέτος, συµπληρώνονται 10 χρόνια από τον θάνατό της και η προβολή τιµά τη ζωντανή µνήµη της.

Το Παρασκήνιο αυτό έµελλε να είναι το τελευταίο που γυρίστηκε και δεν προβλήθηκε ποτέ, γιατί προσέκρουσε τότε στο αλήστου µνήµης «µαύρο της ΕΡΤ».

Η εκδήλωση επιδιώκει να κοινωνήσει στην πόλη τις προσπάθειες για καλλιτεχνική παιδεία που γίνονται σε ένα δηµόσιο σχολείο όπως είναι το 8ο και απευθύνονται σε όλους τους µαθητές, ελληνόπουλα, παιδιά µεταναστών και τάξεις προσφύγων που φοιτούν στα θρανία του.

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ειδήσεις τώραΤαινιοθήκη της Ελλάδοςντοκιμαντέρ