Σινεμά|15.11.2022 15:35

The Crown: Ποια στοιχεία της 5ης σεζόν είναι αληθινά και ποια αποτελούν προϊόν μυθοπλασίας;

Newsroom

Το The Crown επέστρεψε στο Netflix για την 5η σεζόν - και για άλλη μια φορά, οι θεατές αναρωτιούνται ποια στοιχεία βασίζονται στην πραγματικότητα και ποια κομμάτια της ιστορίας ανήκουν στην κατηγορία της μυθοπλασίας.

Η νέα σεζόν τοποθετεί τους Βρετανούς βασιλείς στη δεκαετία του 1990, μια εξαιρετικά ταραχώδη εποχή για τη βασίλισσα Ελισάβετ και την οικογένειά της. Μάλιστα, η εκλιπούσα μονάρχης χαρακτήρισε το 1992 ως «annus horribilis» (λατινικά για το «φρικτό έτος»), καθώς ήταν η χρονιά κατά την οποία τρία από τα τέσσερα παιδιά της χώρισαν από τους συζύγους τους ενώ και μία καταστροφική πυρκαγιά κατέστρεψε τμήματα του κάστρου του Ουίνδσορ.

Το «The Crown» είναι γνωστό ότι αντικαθιστά τους ηθοποιούς του καθώς οι βασιλικοί ομόλογοί τους γερνούν με την πάροδο των δεκαετιών, και η 5η σεζόν φέρνει το τρίτο πλήρες καστ νέων προσώπων. Η Imelda Staunton αναλαμβάνει τον ρόλο της βασίλισσας Ελισάβετ απέναντι από τον Jonathan Pryce ως πρίγκιπα Φίλιππο, ενώ άλλοι νέοι ηθοποιοί είναι ο Dominic West (ως τότε πρίγκιπας Κάρολος), η Elizabeth Debicki (ως πριγκίπισσα Νταϊάνα), η Olivia Williams (ως τότε Camilla Parker Bowles), η Lesley Manville (ως πριγκίπισσα Μαργαρίτα), η Claudia Harrison (ως πριγκίπισσα Άννα) και άλλοι.

Είχε ο πρίγκιπας Κάρολος μυστική συνάντηση με τον πρωθυπουργό John Major για να συζητήσουν την παραίτηση της βασίλισσας Ελισάβετ;

Όχι.

Το πρώτο επεισόδιο της 5ης σεζόν του The Crown δείχνει τον πρίγκιπα Κάρολο και την πριγκίπισσα Νταϊάνα σε οικογενειακές διακοπές στην Ιταλία, κάτι που όντως συνέβη τον Αύγουστο του 1991 και παρουσιάστηκε στα μέσα ενημέρωσης ως ο «δεύτερος μήνας του μέλιτος» για το σχεδόν εν διαστάσει ζευγάρι. Ο Ken Wharfe γράφει στο Diana: Closely Guarded Secret: «Στην πραγματικότητα, το ζευγάρι ήταν σε διαμάχη όλο αυτό το διάστημα. Η πριγκίπισσα, στην πιο εριστική και κακομαθημένη της κατάσταση, έκανε σαφές σε όλους ότι δεν ήταν ευχαριστημένη που ήταν κλεισμένη στο γιοτ με τον σύζυγό της».

Στις 19 Αυγούστου, η Νταϊάνα βρισκόταν στο Balmoral της Σκωτίας ακούγοντας για τον επικείμενο θάνατο ενός ασθενούς με AIDS με τον οποίο είχε έρθει κοντά, του Adrian Ward Jackson. Φαίνεται δύσκολο να πιστέψει κανείς ότι ο Κάρολος θα είχε φύγει από τις διακοπές νωρίτερα από εκείνη - και ότι η Νταϊάνα θα πήγαινε στο Balmoral χωρίς αυτόν εκείνες τις ημέρες.

Ο Major αρνήθηκε επίσης ότι η συνάντηση πραγματοποιήθηκε ποτέ. Το γραφείο του δήλωσε: «Οι συζητήσεις μεταξύ του μονάρχη και του πρωθυπουργού είναι απολύτως ιδιωτικές και, για τον σερ Τζον, θα παραμείνουν πάντα ιδιωτικές. Δεν υπήρξε ποτέ καμία συζήτηση μεταξύ του Σερ Τζον και του τότε πρίγκιπα της Ουαλίας για οποιαδήποτε παραίτηση - ούτε τέθηκε ποτέ ένα τέτοιο απίθανο και ανάρμοστο θέμα από τον τότε πρίγκιπα της Ουαλίας (ή τον Σερ Τζον)».

Όμως ο προσωπικός γραμματέας της πριγκίπισσας Νταϊάνα Patrick Jephson έγραψε στην Telegraph ότι ο Κάρολος είχε όντως μια τέτοια συζήτηση... αλλά όχι με τον Major.

Μιλώντας για τον τρόπο με τον οποίο το The Crown χρησιμοποιεί «δραματικά τεχνάσματα» για να «κάνει ένα θέμα πιο συνοπτικό από ό,τι θα μπορούσε να συμβεί στην πραγματική ζωή», ο Jephson επισημαίνει τη σκηνή με «έναν από τους συμβούλους του Καρόλου να δείχνει με ανυπομονησία στο αφεντικό του μια δημοσκόπηση που δείχνει προφανώς την υποστήριξη της κοινής γνώμης για την παραίτηση της Βασίλισσας, ώστε το στέμμα να περάσει απευθείας στον Πρίγκιπα ως Αντιβασιλέα. Αργότερα βλέπουμε τον Κάρολο να συζητά τη δημοσκόπηση και την πιθανή αντιβασιλεία με τον πρωθυπουργό. Και πάλι, αυτό δεν είναι απολύτως ακριβές: η συζήτηση έγινε στην πραγματικότητα με έναν προηγούμενο πρωθυπουργό. Ένα θεμιτό τέχνασμα - ή μια πονηρή αναλήθεια;»

Προειδοποίησε ο πρίγκιπας Φίλιππος την πριγκίπισσα Νταϊάνα να μην κάνει βιβλίο με τον Andrew Morton;

Μάλλον όχι.

Τα ανάκτορα του Μπάκιγχαμ είχαν ακούσει για το βιβλίο (Diana: Her True Story-in Her Own Words) και υποψιάστηκαν τη συγκεκαλυμμένη συμμετοχή της Diana μέσω των φίλων της, αλλά είναι άγνωστο αν όντως ήρθε σε αντιπαράθεση με τον πρίγκιπα Φίλιππο. Όμως, η συζήτηση και τα συναισθήματα που περιλαμβάνονται είναι ακριβή, όσον αφορά τόσο στον χαρακτήρα του Δούκα του Εδιμβούργου όσο και στον ρόλο που έπαιζε μέσα στη βασιλική οικογένεια. Αν και η βασίλισσα Ελισάβετ ήταν επικεφαλής της μοναρχίας, άφησε τον Φίλιππο να διευθύνει τις ιδιωτικές, οικογενειακές διευθετήσεις - και να αντιμετωπίσει οποιοδήποτε παιδί ή σύζυγο.

Την εποχή που γραφόταν το βιβλίο του Morton, η πριγκίπισσα Νταϊάνα είχε αρχίσει να "αντιπαθεί τον πρίγκιπα Φίλιππο, καθώς θεωρούσε ότι ήταν αδύνατο να τον αντιμετωπίσει", γράφει η Ingrid Seward στο βιβλίο Prince Philip Revealed. Μπορούσε επίσης να γίνει πολύ δυσάρεστος, ειδικά όταν ένιωθε ότι απογοήτευε την οικογενειακή «επιχείρηση». Ο πρίγκιπας Φίλιππος δεν δίστασε να εκφράσει γραπτώς τα συναισθήματά του και σίγουρα ήταν ευθύς στο θέμα. Αργότερα, τα γράμματά του προς την πριγκίπισσα Νταϊάνα την εποχή του χωρισμού και του διαζυγίου ήταν συμπονετικά. 

Προσέλαβε ο Mohamed Al-Fayed τον υπασπιστή του δούκα του Windsor, τον Sydney Johnson;

Ναι.

Γεννημένος στις Μπαχάμες, ο Sydney Johnson εντοπίστηκε από τον πρώην βασιλιά Εδουάρδο Η' όταν αυτός και η δούκισσα του Ουίνδσορ, η πρώην Wallis Simpson, είχαν την έδρα τους στο νησί όταν ο δούκας του Ουίνδσορ ήταν γενικός κυβερνήτης.

Ο Al-Fayed «γοητεύτηκε από την ιστορία του Βρετανού μονάρχη που εγκατέλειψε το στέμμα και την αυτοκρατορία του για να παντρευτεί μια δύο φορές διαζευγμένη Αμερικανίδα», έγραψαν οι New York Times το 1989 και ξόδεψε τρία χρόνια και περίπου 14 εκατομμύρια δολάρια για την ανακαίνιση της έπαυλης όπου ζούσε ο Δούκας του Ουίνδσορ - με την άδεια του δημάρχου του Παρισιού, καθώς η πόλη είχε την ιδιοκτησία.

Ο Johnson άρχισε να εργάζεται ως μπάτλερ για τον Al-Fayed στο σπίτι του στο Champs Elysee στο Παρίσι αμέσως μετά τον θάνατο του Δούκα το 1972 και ήταν παρών για να βοηθήσει και να δώσει συμβουλές για την ανακαίνιση. Ο Al-Fayed έκανε και αυτός το χρέος του, αγοράζοντας μεγάλο μέρος της περιουσίας της εκλιπούσας Δούκισσας, γεγονός που του επέτρεψε να αποκαταστήσει πολλά από τα έργα τέχνης, τα ασημικά ακόμη και τα κοσμήματά της στο σπίτι.

Το 1989, ο Al-Fayed διοργάνωσε ένα tea party για να επιδείξει το έργο του. «Η αποκατάσταση είναι τόσο αυθεντική που περιμένω να δω τη Δούκισσα να κατεβαίνει τη σκάλα και να ρωτάει: "Πώς δείχνω;"» δήλωσε τότε ο Johnson στην Washington Post. Πέθανε σε ηλικία 69 ετών στο Παρίσι τον Ιανουάριο του 1990.

Η πριγκίπισσα Μάργκαρετ συνδέθηκε ξανά με τον Peter Townsend τη δεκαετία του 1990;

Ναι.

Όπως απεικονίζεται στις προηγούμενες σεζόν του The Crown, η πριγκίπισσα Μάργκαρετ ερωτεύτηκε για πρώτη φορά τον Λοχαγό Peter Townsend όταν ήταν μόλις 17 ετών. Εκείνη την εποχή, ο Townsend ήταν παντρεμένος με δύο γιους. Αν και ο Townsend κατέληξε να χωρίσει τη σύζυγό του και να κάνει πρόταση γάμου στην πριγκίπισσα Μάργκαρετ το 1953, η σχέση τους τελικά δεν ευδοκίμησε. Εκείνη την εποχή, οι διαζευγμένοι δεν επιτρεπόταν να ξαναπαντρευτούν στο πλαίσιο της Εκκλησίας της Αγγλίας και η Μάργκαρετ χρειαζόταν την άδεια της αδελφής της για να παντρευτεί πριν από την ηλικία των 25 ετών. Αλλά τον Οκτώβριο του 1955, η πριγκίπισσα επέλεξε τη μοναρχία από την αγάπη και έλυσε τον αρραβώνα της με τον Townsend.

Δεκαετίες αργότερα, η πριγκίπισσα Μάργκαρετ - καθώς και η βασίλισσα Ελισάβετ και η βασίλισσα μητέρα - προσκλήθηκαν σε μια συνάντηση των μελών του πληρώματος του HMS Vanguard. Ο Peter Townsend ήταν ιπποκόμος του βασιλιά Γεωργίου ΣΤ' όταν η πριγκίπισσα Μάργκαρετ και η τότε πριγκίπισσα Ελισάβετ απέπλευσαν στη Νότια Αφρική για την καθοριστική επίσκεψη του 1947, όταν η Ελισάβετ επρόκειτο να δώσει τον όρκο της στα 21α γενέθλιά της. Η πριγκίπισσα Μάργκαρετ και ο Townsend ήταν και οι δύο στο πάρτι - αν και δεν υπάρχει επιβεβαίωση ότι έγραψε στη πριγκίπισσα και ρώτησε αν θα ήταν εκεί ή ότι η επανασύνδεση κατέληξε σε κάτι πιο συγκεκριμένο. 

Μήπως η μητέρα της βασίλισσας δεν ενέκρινε την αναφορά της βασίλισσας Ελισάβετ στο «annus horribilis»;

Αυτό το θέμα δεν είναι ξεκάθαρο.

Δεν υπάρχει καμία καταγραφή ότι η βασιλομήτωρ αποθάρρυνε την κόρη της να αποκαλέσει το 1992 «φρικτή χρονιά» σε δημόσιο διάγγελμα. Αλλά πέρα από την πυρκαγιά στο Κάστρο του Ουίνδσορ και τα τρία παιδιά της βασίλισσας Ελισάβετ που βρίσκονταν στα πρόθυρα του χωρισμού από τους συζύγους τους, ήταν επίσης η χρονιά που η μονάρχης συμφώνησε να πληρώσει φόρους, μια κίνηση στην οποία αντιστάθηκαν ο βασιλιάς Γεώργιος Ε' και ο βασιλιάς Γεώργιος ΣΤ'.

Η βασίλισσα Ελισάβετ ζήτησε από τον προσωπικό της γραμματέα Sir Robert Fellowes να μεταβεί στο Clarence House για να ενημερώσει την μητέρα της βασίλισσας για την αλλαγή. Στο βιβλίο του A Brief Life Of The Queen, ο ιστορικός Robert Lacey αναφέρει ότι ο Fellowes είπε στον επίσημο βιογράφο της μητέρας της βασίλισσας William Shawcross χρόνια αργότερα: «Το σαλόνι ήταν στη σκιά με πολύ λίγα φώτα αναμμένα. Κοίταζε στο βάθος καθώς μιλούσα. Όταν τελείωσα, υπήρξε μια μεγάλη παύση και μετά είπε: "Νομίζω ότι πρέπει να πιούμε ένα ποτό"».

Χρησιμοποιήθηκε το DNA του πρίγκιπα Φίλιππου για την ταυτοποίηση των οστών της οικογένειας Ρομανόφ;

Ναι.

Το The Crown αναπαρήγαγε το ταξίδι της βασίλισσας Ελισάβετ και του πρίγκιπα Φίλιππου στη Ρωσία το 1994 στην 5η σεζόν, καθώς και το πώς το DNA του πρίγκιπα Φίλιππου βοήθησε στην ταυτοποίηση των λειψάνων των Ρομανόφ που εκτελέστηκαν από τους Μπολσεβίκους το 1918 - και αυτό αληθινά συνέβη.

Όταν ανακαλύφθηκαν τα οστά της οικογένειας Ρομανόφ, τόσο ο πρίγκιπας Φίλιππος όσο και ο πρίγκιπας Μιχαήλ του Κεντ παρείχαν DNA, το οποίο βοήθησε στην ταυτοποίησή τους. «Η τσαρίνα ήταν εγγονή της βασίλισσας Βικτωρίας - προ-θεία του Φίλιππου - και αυτό σήμαινε ότι μοιραζόταν το μιτοχονδριακό DNA με τον πρίγκιπα Φίλιππο. Έτσι, ο πρίγκιπας Φίλιππος συνεισέφερε ένα δείγμα αίματος και το DNA του συγκρίθηκε με εκείνο των λειψάνων και άλλων μελών της οικογένειας. Αυτό επέτρεψε στους ερευνητές να επιβεβαιώσουν σχεδόν πέραν πάσης αμφιβολίας ότι τα πτώματα ήταν πράγματι αυτά των δολοφονημένων Ρομανόφ», σύμφωνα με το My Heritage.

Το 1998, ο πρίγκιπας Μιχαήλ παρακολούθησε την ταφή του τελευταίου τσάρου και της οικογένειάς του στην Αγία Πετρούπολη.

Παραδέχθηκε ο πρίγκιπας Φίλιππος ότι είχε συναισθηματική σχέση με την Penny Knatchball (τη σύζυγο του βαφτισιμιού του);

Είναι απίθανο - αλλά μοιράστηκαν μια σχέση δεκαετιών. Παρόλο που ο Φίλιππος ήταν 32 χρόνια μεγαλύτερος από την Penny, το ζευγάρι ανέπτυξε μια στενή φιλία στην πάροδο των χρόνων, ενώνοντας με την αγάπη τους για τις υπαίθριες δραστηριότητες και όλα τα ιππικά πράγματα.

Ενώ υπήρξε σάλος στα βρετανικά μέσα ενημέρωσης για το γεγονός ότι το επεισόδιο επρόκειτο να εμβαθύνει στην εγγύτητα μεταξύ του ζευγαριού, σε κανένα σημείο ο Φίλιππος και η Penny δεν έρχονται κοντά κατά τη διάρκεια του προγράμματος. Ενώ υπάρχει ένα άγγιγμα των χεριών τους καθώς ανταλλάσσουν τα ηνία μιας άμαξας που ο Φίλιππος της δείχνει πώς να ελέγχει κατά τη διάρκεια μιας βόλτας στην εξοχή, δεν υπάρχει τίποτα περισσότερο. Είναι σαφές ότι βρίσκονται στο ίδιο πνευματικό επίπεδο και εκείνη απολαμβάνει το νέο της χόμπι μαζί του.

Η βασίλισσα, εξάλλου, γνώριζε ότι στον Φίλιππο άρεσε η παρέα των γυναικών και επίσης ότι τα ενδιαφέροντά του δεν ήταν παρόμοια με τα δικά της. Τούτου λεχθέντος, η βασίλισσα Ελισάβετ ήταν ενθουσιασμένη που τον παρακολουθούσε να κάνει ιππασία με άμαξα και το γεγονός ότι βρισκόταν στο χορτάρι στο Royal Windsor Horse Show για να τον δει από κοντά να διαγωνίζεται ήταν μια απόδειξη γι' αυτό.

Στο βιβλίο του 2020 Prince Philip Revealed, η βιογράφος Ingrid Seward έγραψε ότι, με την πάροδο των ετών, η Penny έγινε «η δεύτερη πιο σημαντική γυναίκα στη ζωή του Δούκα του Εδιμβούργου - μια σταθερά έμπιστη, πιστή σύντροφος και "φύλακας μυστικών"». Η Penny ήταν το μόνο μη μέλος της οικογένειας στην κηδεία του πρίγκιπα Φίλιππου τον Απρίλιο του 2021, η οποία περιορίστηκε σε μόλις 30 άτομα λόγω των μέτρων προφύλαξης από τον COVID.

Είπε η πριγκίπισσα Νταϊάνα στη βασίλισσα Ελισάβετ εκ των προτέρων για τη συνέντευξή της στο  Panorama;

Όχι άμεσα.

Ο προσωπικός γραμματέας της πριγκίπισσας Νταϊάνα, Patrick Jephson, φέρεται να είπε στη βασίλισσα Ελισάβετ για τη συνέντευξη στο Panorama πριν από την προβολή της, αλλά δεν υπήρξε μεγάλη προειδοποίηση - η βασίλισσα ενημερώθηκε μόνο λίγο πριν.

«Ως παράδειγμα νόμιμης δραματικής επινόησης - σε αντίθεση με τη μεταφορά - είναι δύσκολο να ξεπεράσει κανείς τις σκηνές που απεικονίζουν την Νταϊάνα να συγκεντρώνει υποτίθεται το θάρρος της και να ανακοινώνει στη βασίλισσα τα νέα-βόμβα ότι είχε καταγρσφεί κρυφά μια συνέντευξη με τον Martin Bashir για το Panorama. Αυτό το μέρος της ιστορίας ήταν επινοημένο και επομένως θα μπορούσε εύλογα να προκαλέσει την οργή των σχολαστικά ακριβών επικριτών του The Crown», ανέφερε ο Jephson σε ένα άρθρο του στην Telegraph. «Ξέρω ότι ήταν επινοημένο επειδή ήμουν εκεί και μπορώ να σας πω ότι η πριγκίπισσα απέτυχε απολύτως να συγκεντρώσει το απαραίτητο θάρρος και ανέθεσε τη δουλειά σε μένα. Έτσι, καθισμένη δίπλα της στην Jaguar της καθ' οδόν για έναν επίσημο αρραβώνα, χρησιμοποίησα το τηλέφωνο του αυτοκινήτου για να καλέσω τον προσωπικό γραμματέα της βασίλισσας και να ανακοινώσω τα συγκλονιστικά νέα. Σε μια κωμική σύγχυση - το γνήσιο σημάδι της πραγματικότητας - το μόνο άτομο που βρισκόταν εκείνη τη στιγμή στο γραφείο της Βασίλισσας ήταν ο γραμματέας Τύπου της Αυτής Μεγαλειότητας, ο οποίος έτσι έλαβε τη ζωτικής σημασίας πληροφορία δευτερόλεπτα πριν τη λάβει από πρώτο χέρι από το BBC».

Παρόλο που η βασιλική οικογένεια επέμεινε στο σύνθημά της «ποτέ δεν παραπονιέμαι, ποτέ δεν εξηγώ», όταν επρόκειτο για τον απόηχο της συνέντευξης, ήταν σαφώς στο μυαλό τους. Ο Sir Richard Eyre, υπεύθυνος σύντακτης του BBC το 1995, δήλωσε στην εκπομπή του Channel 5 Diana: The Interview That Shocked The World: «Γευμάτισα με τη βασίλισσα λίγο αργότερα και μου είπε απροειδοποίητα: "Πώς είναι τα πράγματα στο BBC;" και της είπα: "Ω, καλά, μια χαρά". Και είπε: 'Τρομερό αυτό που έκανε η νύφη μου, τρομερό αυτό που έκανε η νύφη μου'». 

Συνεργάστηκε η Καμίλα με γραφείο δημοσίων σχέσεων για να αλλάξει την κοινή γνώμη για εκείνη;

Ναι.

Ο Κάρολος προσέλαβε τον Mark Bolland ως αναπληρωτή προσωπικό γραμματέα, όπως παρουσιάζεται στη νέα σεζόν. Του ανατέθηκε να βελτιώσει όχι μόνο την εικόνα του Καρόλου αλλά και να κερδίσει την αποδοχή της Καμίλας. Νωρίτερα, είχε έναν άλλο εξωτερικό σύμβουλο δημοσίων σχέσεων που εργαζόταν για να κερδίσει την εύνοια του Τύπου. Η Καμίλα έγινε επίσης πάτρωνας της Εθνικής Εταιρείας Οστεοπόρωσης, ανεξάρτητα από οποιονδήποτε βασιλικό ρόλο, καθώς άρχισε να αποκτά δυναμική στη δημόσια σφαίρα.

Τον Ιούλιο του 1997 μεταφέρθηκε στο Highgrove House για το πάρτι των 50ων γενεθλίων της με βραδύ βηματισμό, ώστε οι φωτογράφοι και οι δημοσιογράφοι να μπορέσουν να την δουν από κοντά (και τα κοσμήματά της). Δεν υπήρχε καμία συστολή στο ότι ήθελε να την δουν και να την αποδεχτούν. Ωστόσο, όταν πέθανε η πριγκίπισσα Νταϊάνα το 1997, η Καμίλα απομακρύνθηκε από τη δημόσια ζωή καθώς θρηνούσαν την πριγκίπισσα της Ουαλίας.

Ήταν ο Dodi Al-Fayed αρραβωνιασμένος με άλλη γυναίκα όταν άρχισε να βγαίνει με την πριγκίπισσα Νταϊάνα;

Ναι, υποτίθεται.

Πριν την ρομαντική σχέση του Dodi και της πριγκίπισσας Νταϊάνα το καλοκαίρι του 1997, φέρεται να ήταν αρραβωνιασμένος με το μοντέλο από τις ΗΠΑ Kelly Fisher. Η Fisher κατέθεσε αγωγή εναντίον του πρώην συντρόφου της επειδή την εγκατέλειψε και δεν της κατέβαλε τα χρήματα που της είχε υποσχεθεί, επιστρατεύοντας τη διάσημη δικηγόρο Gloria Allred. Η δικηγόρος δήλωσε: «Η Kelly υπέφερε πολύ εξαιτίας του χωρισμού με τον κ. Fayed. Ήταν αρραβωνιασμένη μαζί του και είχαν προγραμματίσει να παντρευτούν στις 9 Αυγούστου 1997». Μετά τον θάνατο του ζευγαριού, η Fisher απέσυρε την αγωγή.

Η Allred ανέφερε σε δήλωσή της: «Από σεβασμό για την τραγωδία και την τεράστια απώλεια που υπέστη η οικογένεια Fayed, η εντολέας μου με εξουσιοδότησε ως δικηγόρο της να απορρίψω την αγωγή της εναντίον του κ. Fayed. Αν και έχει το νομικό δικαίωμα να συνεχίσει την αγωγή εναντίον της οικογένειάς του και μετά το θάνατό του, επέλεξε οικειοθελώς να μην ασκήσει αυτό το δικαίωμα».

Με πληροφορίες από People

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ


The Crownειδήσεις τώραπριγκίπισσα Νταϊάναπρίγκιπας ΚάρολοςNetflixΒασίλισσα Ελισάβετ