Σινεμά|03.12.2022 17:17

Τα κινηματογραφικά νέα του Σαββατοκύριακου: Το queer γουέστερν με τον Ίθαν Χοκ, η ζωή του Μπρους Λι και μια αρκούδα υπό την επήρεια κοκαΐνης

Newsroom

- Ο Πέδρο Αλμοδόβαρ (Pedro Almodovar) αποκάλυψε ότι το «Strange Way of Life», η ταινία μικρού μήκους γουέστερν με πρωταγωνιστές τους Pedro Pascal και Ίθαν Χοκ (Ethan Hawke), θα κάνει πρεμιέρα τον Μάιο στο Φεστιβάλ Καννών. Ο σκηνοθέτης ανακοίνωσε τα νέα στο podcast «At Your Service» της Dua Lipa.

Ο Almodovar περιέγραψε την ημίωρη ταινία ως ένα «queer γουέστερν, με την έννοια ότι υπάρχουν δύο άντρες και αγαπιούνται». Πρόσθεσε ότι οι χαρακτήρες του Pascal και του Hawke «συμπεριφέρονται σε αυτή την κατάσταση με αντίθετο τρόπο».

«Πρόκειται για την αρρενωπότητα με μια βαθιά έννοια, επειδή το γουέστερν είναι ένα ανδρικό είδος», είπε ο Αλμοδόβαρ. «Αυτό που μπορώ να σας πω για την ταινία είναι ότι έχει πολλά από τα στοιχεία του γουέστερν - έχει τον πιστολέρο, έχει το ράντσο, έχει τον σερίφη - αλλά αυτό που έχει αυτό που δεν έχουν τα περισσότερα γουέστερν είναι το είδος του διαλόγου που δεν νομίζω ότι έχει αποτυπωθεί ποτέ σε ταινία γουέστερν μεταξύ δύο ανδρών. Και τώρα νομίζω ότι σας λέω λίγο παραπάνω».

- Το επίσημο τρέιλερ είναι εδώ για την τελευταία σκηνοθετική προσπάθεια της Elizabeth Banks, το επερχόμενο θρίλερ «Cocaine Bear» της Universal Pictures, το οποίο είναι εμπνευσμένο από μια αληθινή ιστορία. Όπως υποδηλώνει και ο τίτλος, η ταινία ακολουθεί μια μαύρη αρκούδα που ξεκινάει ένα δολοφονικό παραλήρημα μετά την ακούσια κατανάλωση κοκαΐνης. Στην ταινία πρωταγωνιστούν οι Keri Russell, Margo Martindale, Ray Liotta, Alden Ehrenreich, O'Shea Jackson Jr., Jesse Tyler Ferguson, Kristofer Hivju, Kahyun Kim, Christian Convery, Brooklynn Prince και ο πρωτοεμφανιζόμενος Scott Seiss. Η ταινία αυτή σηματοδοτεί έναν από τους τελευταίους ρόλους του Liotta και τον πρώτο που θα κυκλοφορήσει μετά τον θάνατο του ηθοποιού τον Μάιο σε ηλικία 67 ετών.

-Ο Ανγκ Λι ετοιμάζεται να μεταφέρει την ιστορία της ζωής του Μπρους Λι στη μεγάλη οθόνη και ο βραβευμένος με Όσκαρ Ταϊβανέζος σκηνοθέτης επέλεξε τον δικό του γιο να ενσαρκώσει τον θρύλο των πολεμικών τεχνών. Το Deadline αναφέρει ότι η ταινία είναι στο στάδιο της ανάπτυξης από την 3000 Pictures της Sony, με τον γιο του Ανγκ Λι, Μέισον Λι, να είναι πρωταγωνιστής.

«Δεν ήταν αποδεκτός ως πλήρως Αμερικανός ούτε ως πλήρως Κινέζος, όμως ο Μπρους Λι ήταν μια γέφυρα μεταξύ Ανατολής και Δύσης που εισήγαγε το κινέζικο Κουνγκ Φου στον κόσμο, ένας επιστήμονας της μάχης και ένας εμβληματικός καλλιτέχνης που έφερε επανάσταση τόσο στις πολεμικές τέχνες όσο και στον κινηματογράφο δράσης», δήλωσε ο Ανγκ Λι. «Αισθάνομαι υποχρεωμένος να διηγηθώ την ιστορία αυτού του λαμπρού, μοναδικού ανθρώπου που λαχταρούσε να ανήκει, διέθετε τρομερή δύναμη και που, μέσα από ακούραστη σκληρή δουλειά, έκανε τα ακατόρθωτα όνειρα πραγματικότητα», τόνισε. Η ζωή του Μπρους Λι είχε προηγουμένως παρουσιαστεί στην ταινία «Dragon: The Bruce Lee Story» του 1993, με πρωταγωνιστή τον Τζέισον Σκοτ Λι.

- Η Marvel παρουσίασε το επίσημο τρέιλερ της ταινίας «Guardians of the Galaxy Volume 3» στο CCXP22 που γίνεται στο Σάο Πάολο της Βραζιλίας. Το φιλμ, το οποίο έχει επιμεληθεί ο Τζέιμς Γκαν (James Gunn), θα κάνει πρεμιέρα τον ερχόμενο Μάιο. Στην τρίτη και τελευταία ταινία της σειράς ο Starlord -Κρις Πρατ (Chris Pratt) και οι συνεργάτες του Drax -Ντέιβ Μπατίστα (Dave Bautista), Gamora -Ζόε Σαλντάνα (Zoe Saldana) και Mantis -Πομ Κλεμεντιέφ (Pom Klementieff) προσγειώνονται σε έναν πλανήτη και ξεκινούν μία τρελή περιπέτεια μαζί με τους φανταστικούς ήρωες της Marvel, Γκρουτ (Groot) και Ρόκετ Ρακούν (Rocket). Η παραγωγή του «Guardians of the Galaxy Volume 3» ξεκίνησε τον Νοέμβριο του 2021 και αναμένεται να κάνει πρεμιέρα στις 5 Μαΐου.

Τα νέα από τις συνδρομητικές πλατφόρμες

-  Ντοκιμαντέρ για τον βραβευμένο με Όσκαρ Κορεάτη σκηνοθέτη Μπονγκ Τζουν Xo, θα κυκλοφορήσει στο Netflix τον επόμενο χρόνο. Με τίτλο «Yellow Door: Looking for Director Bong’s Unreleased Short Film» το ντοκιμαντέρ σκηνοθετείται από τον Λι Χιοκ Ρε με παραγωγό τη Broccoli Pictures.

Η ταινία θα κάνει μία αναδρομή στην πρώτη μικρού μήκους ταινία του Μπονγκ «Looking for Paradise», που γυρίστηκε κατά τη διάρκεια των χρόνων που σπούδαζε στο πανεπιστήμιο. Θα ρίχνει φως στη δημιουργική πορεία ενός μεγάλου καλλιτέχνη και θα προβάλει επίσης μια εποχή που εμφανίστηκαν νέοι σινεφίλ στη Νότια Κορέα, σύμφωνα με το Variety.

«Ενώ πολλοί πιστεύουν ότι η πρώτη ταινία του σκηνοθέτη Μπονγκ είναι το μικρού μήκους φιλμ "White Man" του 1994, η πραγματική του πρώτη δημιουργία είναι η ταινία μικρού μήκους που γυρίστηκε με τεχνικές stop-motion, "Looking for Paradise". Η ταινία διάρκειας 22 λεπτών προβλήθηκε για περίπου 10 μέλη του κλαμπ κινηματογραφόφιλων Yellow Door τα Χριστούγεννα του 1992 και έκτοτε δεν έχει προβληθεί ξανά» αναφέρεται σε ανακοίνωσή του το Netflix. Η εταιρεία σημειώνει ότι το ντοκιμαντέρ φτάνει στο βάθος του μυστηριώδους κινηματογραφικού ντεμπούτου του Μπονγκ, συνδυάζει τις μνήμες των μοναδικών μαρτύρων της ταινίας και αναδημιουργεί μια εποχή μανιωδών κινηματογραφόφιλων.

Μπρους ΛιΠέδρο Αλμοδόβαρειδήσεις τώραNetflixταινίεςκινηματογράφοςMarvel