Σινεμά|30.12.2022 11:03

Stan Lee: Η Disney κυκλοφόρησε το teaser τρέιλερ του ντοκιμαντέρ για τον «πατέρα» της Marvel

Newsroom

Με αφορμή τα 100ά γενέθλια του Σταν Λι (Stan Lee), η Marvel θα παρουσιάσει το επόμενο έτος ένα ντοκιμαντέρ για τη ζωή του, μέσω του Disney+. «100 χρόνια όνειρα. 100 χρόνια δημιουργία. 100 χρόνια Σταν Λι» έγραψε στην ανάρτηση και μοιράστηκε ένα teaser τρέιλερ με τις σύντομες εμφανίσεις του, σε διάφορες ταινίες της Marvel. 

Το 2018, ο Λι άφησε την τελευταία του πνοή σε ηλικία 95 ετών. Στα νιάτα του εργάστηκε σε θέσεις μερικής απασχόλησης, όπως να γράφει νεκρολογίες για μια υπηρεσία ειδήσεων και δελτία τύπου για το Εθνικό Κέντρο Φυματίωσης. Αποφοίτησε το λύκειο νωρίς, σε ηλικία 16,5 ετών το 1939 και εντάχθηκε στο WPA Federal Theatre Project.

 

Ο Λι βοήθησε στη δημιουργία των πιο σπουδαίων υπερηρώων κόμικς, όπως ο Spider-Man, οι Fantastic Four, οι X-Men, ο Hulk, ο Thor, ο Iron Man, ο Daredevil, ο Doctor Strange και ο Black Panther. Το 1939, άρχισε την καριέρα του στη βιομηχανία των κόμικ, με τη βοήθεια του θείου του, Ρόμπι Σόλομον, ως βοηθός στη τότε νεοσύστατη Timely Comics, όπου αργότερα, θα ονομαζόταν Marvel Comics.

OΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Σταν ΛιντοκιμαντέρκόμικςMarvelDisney+ειδήσεις τώρα