Σινεμά|31.12.2022 22:11

Tα κινηματογραφικά νέα του Σαββατοκύριακου: Το μετα-πανδημικό θαύμα του Avatar, το χρονολόγιο του MCU και το σενάριο του Batman

Newsroom

- Αψηφώντας κάθε λογική, φαίνεται ότι το «Avatar: Τhe way of water» του Τζέιμς Κάμερον κατάφερε ένα μετα-πανδημικό θαύμα, καθώς οι ενημερωμένες προβλέψεις για το box office δείχνουν ότι η ταινία θα αυξήσει τις εισπράξεις της κατά ένα σημαντικό ποσό σε σχέση με το περασμένο Σαββατοκύριακο των Χριστουγεννιάτικων διακοπών. Η πορεία της ταινίας συνεχίζει να είναι ανοδική στο τρίτο Σαββατοκύριακο από την κυκλοφορία της, αφού το βράδυ της Παρασκευής ξεπέρασε τις εκτιμήσεις με εισπράξεις 24,4 εκατομμυρίων δολαρίων, που είναι αυξημένες κατά 27% σε σχέση με μια εβδομάδα πριν, καθώς και +7% από την περίοδο των Χριστουγέννων και ένα πιθανό 4ήμερο κατά το οποίο υπολογίζεται ότι η ταινία θα έχει έσοδα μεταξύ 87 και 92 εκατομμυρίων δολαρίων, σύμφωνα με πηγές του κλάδου.

- Φίλοι της Marvel, καιρός να αδειάσετε μια θέση στο ράφι σας γιατί αναμένεται μια μεγάλη έκδοση. Την Παρασκευή 30 Δεκεμβρίου, ανακοινώθηκε ότι το Marvel Studio και ο Penguin Random House συνεργάστηκαν για να κυκλοφορήσουν έναν ολοκληρωμένο οδηγό για το χρονολόγιο του κινηματογραφικού σύμπαντος της Marvel. Το βιβλίο Marvel Studios The Marvel Cinematic Universe An Official Timeline είναι σήμερα διαθέσιμο για προπαραγγελία και θα κυκλοφορήσει στις 5 Σεπτεμβρίου 2023.

Ακόμα και για τους πιο αφοσιωμένους οπαδούς του MCU, μπορεί να είναι λίγο δύσκολο να παρακολουθήσουν το χρονοδιάγραμμα του franchise. Δεν υπάρχουν πολλοί που μπορούν να πουν με σιγουριά αν το Ant-Man συμβαίνει πριν ή μετά το Doctor Strange. Τώρα με όλες τις διαφορετικές σειρές, είναι ακόμα πιο δύσκολο. Αλλά μόλις το βιβλίο φτάσει στα ράφια, η απάντηση μπορεί να βρεθεί τόσο απλά όσο το να γυρίσεις μερικές σελίδες. Αλλά το βιβλίο δεν θα είναι απλώς ένα χρονοδιάγραμμα, θα είναι ένας βασικός οδηγός για όλα όσα συμβαίνουν μέσα στο MCU. 

- Οι θαυμαστές του Batman μπορούν τώρα να διαβάσουν το σενάριο της τελευταίας περιπέτειας του Σκοτεινού Ιππότη στη μεγάλη οθόνη. Το Deadline έδωσε στη δημοσιότητα το σενάριο για το The Batman του σκηνοθέτη Matt Reeves στο πλαίσιο της σειράς Read The Screenplay.

Το σενάριο του The Batman γράφτηκε από τον Reeves και τον Peter Craig. Η ταινία ακολουθεί τον νεαρό Batman/Bruce Wayne (Robert Pattinson) που συνεργάζεται με τον Jim Gordon (Jeffrey Wright) για να σταματήσουν τον κατά συρροή δολοφόνο που είναι γνωστός ως Riddler (Paul Dano). Αυτό οδηγεί τον Batman να συνεργαστεί με την Catwoman/Selina Kyle (Zoe Kravitz). Ο Batman δέχεται επίσης να βοηθήσει την Catwoman να βρει την εξαφανισμένη φίλη της Annika Kosolov. Ο Μπάτμαν και ο Γκόρντον πρέπει να αντιμετωπίσουν τη διαφθορά στη Γκόθαμ Σίτι υπό τον μετρ του εγκλήματος Carmine Falcone (John Turturro).

Τα νέα από τις συνδρομητικές πλατφόρμες

Οι συνεχιζόμενες αλλαγές στο HBO Max έχουν επηρεάσει την παραγωγή νέων εκπομπών κι όπως παραδέχεται ο Τζορτζ Ρ.Ρ. Μάρτιν (George RR Martin) δεν έμειναν ανεπηρέαστα ούτε τα δικά του έργα.

Με ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ο συγγραφέας πίσω από την τεράστια επιτυχία του «Game of Thrones», Τζορτζ Ρ.Ρ. Μάρτιν, μιλά ανοιχτά για τις αλλαγές που υπέστησαν πολλές παραγωγές, έπειτα από τη συγχώνευση της μητρικής εταιρείας του HBO, WarnerMedia, με το Discovery.

Σε ανάρτηση στο προσωπικό του ιστολόγιο έγραψε ότι ορισμένες από τις προγραμματισμένες σειρές από τον κόσμο του «Game of Thrones» έχουν «φυλαχθεί» από το ΗΒΟ στο συρτάρι. «Μερικά από αυτά κινούνται γρηγορότερα από άλλα, όπως συμβαίνει πάντα με την ανάπτυξη. Κανένα δεν έχει πάρει πράσινο φως ακόμα, αν και ελπίζουμε… ίσως σύντομα. Ένα ζευγάρι έχει μείνει στο ράφι, αλλά δεν θα συμφωνήσω ότι είναι νεκρά. Μπορεί κάτι να βγει από το ράφι το ίδιο εύκολα με την τοποθέτησή του σ’ αυτό. Όλες οι αλλαγές στο HBO Max μας έχουν επηρεάσει, σίγουρα» έγραψε χαρακτηριστικά ο Μάρτιν.

Μετά τη συγχώνευση της μητρικής εταιρείας τον Απρίλιο, το περιεχόμενο του HBO Max λιγόστεψε για να μειώσει το κόστος, ακυρώνοντας τις σειρές όπως τα «Love Life», «Minx» και «FBoy Island». Αν και το πρίκουελ του «Game of Thrones», «House of the Dragon», σημείωσε μεγάλη επιτυχία και ανανεώθηκε ώστε να προχωρήσει η 2η σεζόν, ο Μάρτιν έγραψε ότι άλλα έργα βρίσκονται ακόμα υπό αναμονή.

HBO Maxειδήσεις τώραBatmanκινηματογράφοςAvatar 2ταινίεςMarvel