Σινεμά|04.02.2023 18:10

Tα κινηματογραφικά νέα του Σαββατοκύριακου: Ο «Μονομάχος 2» στη μεγάλη οθόνη, το τρέιλερ του Antman και η νέα σειρά με την Kate Winslet

Newsroom

- Η ταινία Gladiator 2 του Ridley Scott έχει ορίσει ημερομηνία κυκλοφορίας τον Νοέμβριο του 2024, σύμφωνα με το Deadline. Οι θαυμαστές περίμεναν πολύ καιρό για να ξαναμπούν στην αρένα με το όραμα του καταξιωμένου σκηνοθέτη. Ο ηθοποιός Πολ Μέσκαλ θα πρωταγωνιστήσει στην ταινία μετά την επιτυχία του στην περσινή ταινία Aftersun.

Ο Mescal δεν θα αντικαταστήσει τον Μάξιμο του Russell Crowe αλλά θα προχωρήσει την ιστορία ως νέος χαρακτήρας στον ίδιο κόσμο. Θα υποδυθεί τον Lucius, τον γιο της Lucilla (Connie Nielsen) και ανιψιό του χαρακτήρα του Joaquin Phoenix, Commodus, γιου του Ρωμαίου ηγέτη Marcus Aurelius, ο οποίος δολοφόνησε τον πατέρα του και κατέλαβε τον θρόνο. Ο Lucius είναι πλέον ένας ενήλικας άνδρας, καθώς η ιστορία διαδραματίζεται χρόνια μετά το τέλος της πρώτης ταινίας. Στην αρχική ταινία, ο Μάξιμος σκότωσε τον αυτοκράτορα πριν εξαφανιστεί στο υπερπέραν για να ξανασμίξει με τη γυναίκα και το γιο του, αλλά έσωσε το αγόρι Λούκιο και τη μητέρα του Λουκίλα, ενώ εκδικήθηκε τη δική του οικογένεια. Η θυσία του Maximus άφησε ισχυρή εντύπωση στον νεαρό Λούκιο και η ιστορία θα συνεχιστεί από εκεί στο sequel.

Τα γυρίσματα του Gladiator 2 θα ξεκινήσουν κάποια στιγμή τον Μάρτιο του τρέχοντος έτους και η ταινία θα κυκλοφορήσει στις 22 Νοεμβρίου 2024.

- Δεν θα αργήσει πολύ να βρεθεί το κοινό στο Κβαντικό Βασίλειο με την κυκλοφορία του Ant-Man and the Wasp: Quantumania σε μερικές εβδομάδες. Καθώς η ταινία συνεχίζει να προετοιμάζεται για την πρεμιέρα της στις 17 Φεβρουαρίου, ένα ολοκαίνουργιο teaser παρουσιάζει μια επική αναμέτρηση με την επόμενη μεγάλη απειλή του κινηματογραφικού σύμπαντος της Marvel.

Το τρέιλερ προϊδεάζει για μερικά νέα πλάνα από την επερχόμενη ταινία των Marvel Studios, όπως εκείνα με τον Kang the Conqueror, τον οποίο υποδύεται ο Jonathan Majors, καθώς πολεμά τον Scott Lang (Paul Rudd) και την Hope van Dyne (Evangeline Lilly) σε έναν αγώνα δρόμου ενάντια στο χρόνο στο Quantum Realm. «Είναι ένα τέρας που νομίζει ότι είναι θεός», λέει η Janet van Dyne, την οποία υποδύεται η Michelle Pfeiffer. 

Αν και το τρέιλερ δεν προσφέρει πρόσθετες λεπτομέρειες για την πλοκή, προϊδεάζει για την ταλαντούχα ερμηνεία του Majors ως Kang, η οποία θα μπορούσε να αποτελέσει το μεγαλύτερο highlight της ταινίας, σύμφωνα με το Collider.

- Ενώ προετοιμάζεται για την κυκλοφορία του πρώτου τρέιλερ του Fast X, η Universal Pictures δημοσιεύει «αναμνηστικά» τρέιλερ για όλες τις προηγούμενες ταινίες του franchise Fast and The Furious. Αυτά τα τρέιλερ επαναπροσδιορίζουν το διαφημιστικό υλικό των ταινιών σαν να είχαν γυριστεί στο σήμερα. Αυτή τη φορά ήταν η σειρά του The Fast and The Furious: Tokyo Drift, προβάλλοντας μια σύντομη διαφήμιση όπου ο Sean (Lucas Boswell) και ο Han (Sung Kang) αποφασίζουν να λύσουν τα προβλήματά τους με τη μόνη δυνατή λύση στον κόσμο τους: τους αγώνες δρόμου.

Το Fast X θα κυκλοφορήσει το πρώτο του τρέιλερ στις 10 Φεβρουαρίου, ενώ θα βγει στους κινηματογράφους στις 25 Ιουνίου.

-  Για νέες αποστολές διάσωσης ετοιμάζονται τα κουτάβια της διάσημης παιδικής σειράς PAW Patrol στην νέα ταινία με τίτλο «PAW Patrol: The Mighty Movie» από τις Spin Master Entertainment, Nickelodeon και Paramount.

«Φέτος συμπληρώνονται 10 χρόνια από την κυκλοφορία του PAW Patrol και τι καλύτερο να τα γιορτάσουμε με την κυκλοφορία της δεύτερης μεγάλου μήκους ταινίας μας», δήλωσε η Τζέννιφερ Ντοτζ (Jennifer Dodge) πρόεδρος ψυχαγωγίας της Spin Master και παραγωγός της ταινίας. «Καθώς συνεχίζουμε να διευρύνουμε το σύμπαν του PAW Patrol, θα ακολουθήσουμε τα κουτάβια σε πιο δυνατές αποστολές.. αυτή τη φορά με μια συγκινητική ιστορία με επίκεντρο την ηρωίδα μας Σκάι». Την φωνή τους «δανείζουν» μεταξύ άλλων οι: Σερένα Γουίλιαμς (Serena Williams), Κρίστεν Μπελ (Kristen Bell), Μακένα Γκρέις (McKenna Grace) Φινν Λι-Επ (Finn Lee-Epp) και Κιμ Καρντάσιαν (Kim Kardashian) με τα δύο της παιδιά Νόρθ και Σεντ.

Η πρώτη ταινία των αγαπημένων κουταβιών έγινε Νο. 1 σε περισσότερες από 25 χώρες και συγκέντρωσε πάνω από 150 εκατ. δολάρια παγκοσμίως. Σύμφωνα με το Deadline η νέα ταινία «PAW Patrol: The Mighty Movie» σε σκηνοθεσία του Καλ Μπράνκερ θα κάνει πρεμιέρα στις 13 Οκτωβρίου.

Τα νέα από τις συνδρομητικές πλατφόρμες

- Το HBO έδωσε στη δημοσιότητα μια πρώτη ματιά από τα γυρίσματα της νέας σειράς «The Palace», με πρωταγωνίστρια την βραβευμένη ηθοποιό Κέιτ Γουίνσλετ (Kate Winslet).

Η νέα σειρά «αφηγείται την ιστορία πίσω από τα τείχη του παλατιού ενός αυταρχικού καθεστώτος». Το σενάριο έχει την υπογραφή του Γουίλ Τρέισι (Will Tracy) και μιας ομάδας σεναριογράφων μεταξύ άλλων οι Τζεν Σπάιρα (Jen Spyra), Σάρα ΝτεΛάπε (Sarah DeLappe) και Γκάρι Σταϊνγκαρτ (Gary Shteyngart).

Η σκηνοθεσία είναι των Στίβεν Φριάρς (Stephen Frears) και Τζέσικα Χομπς (Jessica Hobbs), και μαζί με την Γουίνσλετ πρωταγωνιστούν οι Ματίας Σένερτς (Matthias Schoenaerts), Γκιγιόμ Γκαλιέν (Guillaume Gallienne), Αντρεα Ράιζμπορο (Andrea Riseborough), Μάρθα Πλίμπτον (Martha Plimpton) και Χιού Γκραντ (Hugh Grant). Σύμφωνα με το Deadline η παραγωγή βρίσκεται σε εξέλιξη στην Αυστρία και θα συνεχιστεί στο Ηνωμένο Βασίλειο.

 

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Κέιτ ΓουίνσλετMarvelειδήσεις τώραΡίντλεϊ ΣκοτHBOκινηματογράφος