Σινεμά|15.02.2023 08:54

Helena Bonham Carter: «Το "The Crown" πρέπει να σταματήσει άμεσα, δεν είναι πια ιστορικό δράμα και δεν πρέπει να συνεχιστεί»

Newsroom

Η  Έλενα Μπόναμ Κάρτερ (Helena Bonham Carter) δήλωσε σε πρόσφατη συνέντευξή της στον Guardian ότι το «The Crown» του Netflix πρέπει να τελειώσει άμεσα, καθώς δεν είναι πλέον ιστορικό δράμα. Η ηθοποιός υποδύθηκε τη νεότερη αδελφή της βασίλισσας Ελισάβετ Β', την πριγκίπισσα Μαργαρίτα, στην τρίτη και τέταρτη σεζόν του βασιλικού δράματος του Netflix, αναλαμβάνοντας το ρόλο από τη Vanessa Kirby. Η πέμπτη σεζόν του «The Crown» ξεκίνησε τον Νοέμβριο του 2022 και αναφέρεται σε πιο πρόσφατα γεγονότα, καθώς απεικονίζει τη βασιλική οικογένεια κατά τη δεκαετία του 1990. Η Lesley Manville πρωταγωνίστησε ως πριγκίπισσα Μάργκαρετ.

«Θα πρέπει να είμαι προσεκτική και εγώ εδώ, αλλά δεν νομίζω ότι πρέπει να συνεχίσουν, στην πραγματικότητα», δήλωσε η Bonham Carter. «Συμμετέχω σε αυτό και μου άρεσαν τα επεισόδιά μου, αλλά είναι πολύ διαφορετικό τώρα. Όταν ξεκίνησε το "The Crown" ήταν ένα ιστορικό δράμα και τώρα έχει εισβάλει στο παρόν. Αλλά αυτό εξαρτάται από τους υπεύθυνους».

Η Bonham Carter αρνήθηκε να σχολιάσει το πολυσυζητημένο βιβλίο με τα απομνημονεύματα του πρίγκιπα Harry, «Spare», λέγοντας: «Δεν θέλω πραγματικά να συνεισφέρω στο όλο θέμα. Είναι περίπλοκο και θα βγει εκτός πλαισίου. Και νομίζω ότι έχει δοθεί αρκετή προσοχή».

Ενώ η Bonham Carter πιστεύει ότι το «The Crown» πρέπει να σταματήσει, η σειρά ωστόσο θα επιστρέψει για μια έκτη και τελευταία σεζόν που θα καλύψει τα τέλη της δεκαετίας του 1990 και τις αρχές της δεκαετίας του 2000.

Το 2021, η Bonham Carter τάχθηκε επίσης κατά του «The Crown» όσον αφορά το αν το Netflix θα έπρεπε να προσθέσει μια δήλωση αποποίησης ευθυνών στη σειρά που να λέει στους θεατές ότι πρόκειται για ιστορική μυθοπλασία. Οι πρόσφατες σεζόν της σειράς έχουν αντιμετωπίσει αντιδράσεις και έντονο έλεγχο από την οικογένεια και τους φίλους των Βρετανών βασιλικών για τη δραματοποίηση των γεγονότων, και κυρίως του γάμου μεταξύ της πριγκίπισσας Νταϊάνα και του πρίγκιπα Καρόλου. Ο Βρετανός πολιτικός Oliver Dowden προέτρεψε το Netflix να προσθέσει μια διευκρίνιση , με την Bonham Carter να συμφωνεί αργότερα και να λέει ότι η σειρά είχε «ηθική ευθύνη» να το κάνει.

«Είναι δραματοποιημένο», δήλωσε η Bonham Carter σε ένα επίσημο podcast για τη σειρά. «Αισθάνομαι πολύ έντονα, γιατί νομίζω ότι έχουμε ηθική ευθύνη να πούμε: "Περιμένετε παιδιά, αυτό δεν είναι... δεν είναι ένα δραματικό ντοκιμαντέρ, γυρίζουμε ένα δράμα". Οπότε πρόκειται για δύο διαφορετικές οντότητες».

Πέντε σεζόν του «The Crown» προβάλλονται μέχρι στιγμής στο Netflix, ενώ ακόμη δεν έχει ανακοινωθεί η ημερομηνία κυκλοφορίας για την έκτη σεζόν της σειράς.

ηθοποιόςNetflixειδήσεις τώραΒασίλισσα ΕλισάβετThe Crown