Σινεμά|18.03.2023 15:34

Keira Knightley: Πρωταγωνιστεί σε θρίλερ εμπνευσμένο από αληθινά εγκλήματα

Newsroom

Η πρωτότυπη ταινία «Ο Στραγγαλιστής της Βοστώνης» από την 20th Century Studios και τον βραβευμένο σεναριογράφο και σκηνοθέτη Matt Ruskin, είναι πλέον διαθέσιμη στο Disney+. 

Η ιστορία ακολουθεί τη Loretta McLaughlin (Keira Knightley), δημοσιογράφο της εφημερίδας Record American, η οποία γίνεται η πρώτη δημοσιογράφος που συνδέει τις δολοφονίες του Στραγγαλιστή της Βοστώνης τη δεκαετία του ‘60. Καθώς τα θύματα του μυστηριώδους δολοφόνου αυξάνονται, η Loretta προσπαθεί να συνεχίσει την έρευνα της μαζί με την έμπιστη φίλη και συνάδελφο της Jean Cole (Carrie Coon).

Εμπόδιο στην έρευνα τους στέκεται ο ανεξέλεγκτος σεξισμός της εποχής. Ωστόσο, η McLaughlin και η Cole συνεχίζουν να παρακολουθούν το θέμα με γενναιότητα και μεγάλο προσωπικό ρίσκο, θέτοντας σε κίνδυνο την ίδια τους τη ζωή, στην προσπάθεια τους να αποκαλύψουν την αλήθεια.

Σημειωτέον από το 1962 έως το 1964 περισσότερες από δώδεκα γυναίκες, ανύπαντρες ηλικίας 19 έως 85 ετών δολοφονήθηκαν στην ευρύτερη περιοχή της Βοστώνης. Τότε οι δύο δημοσιογράφοι Λορέτα ΜακΛάφλιν και Τζι Κολ ανέλαβαν να ερευνήσουν την υπόθεση του στραγγαλιστή. Στην ταινία, επίσης, συμμετέχουν οι  Κρις Κούπερ (Chris Cooper) και Αλεξάντρο Νίβολα.

Τα γυρίσματα πραγματοποιήθηκαν στη Βοστώνη και ήταν μία αφορμή να επιστρέψει ο Ράσκιν στη γενέτειρά του. «Εχοντας μεγαλώσει εκεί είχα ακούσει για τον «στραγγαλιστή της Βοστώνης». Πριν από μερικά χρόνια, όταν άρχισα να διαβάζω γι' αυτό, συνειδητοποίησα ότι δεν ήξερα τίποτα για την πραγματική υπόθεση» δήλωσε στο IndieWire. «Αλλά όταν ανακάλυψα την ιστορία της Λορέτα ΜακΛάφλιν, ξαφνικά ένιωσα ότι ήταν μια ιστορία που άξιζε να ειπωθεί».

Κίρα Νάιτλιειδήσεις τώραΒοστόνηδολοφόνοςDisney+