Σινεμά|22.03.2023 09:51

«Σαρώνει» το Creed III στο παγκόσμιο box office - Ξεπέρασε τα 200 εκατομμύρια δολάρια

Newsroom

Αν υπήρχε ποτέ αμφιβολία, το Creed III είναι η ζωντανή απόδειξη ότι το franchise του Rocky Balboa είναι αρκετά δυνατό για να βασιλεύει νικηφόρα 47 χρόνια μετά. Μετά από άλλο ένα θριαμβευτικό Σαββατοκύριακο στο box office, η ταινία απέφερε 12 εκατομμύρια δολάρια σε 75 αγορές. Αυτό ανεβάζει το παγκόσμιο εισπρακτικό του σύνολο στα  224,3 εκατομμύρια δολάρια, με τις διεθνείς αγορές να συνεισφέρουν 96,6 εκατομμύρια δολάρια στο συνολικό ποσό.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα του Collider, παρά την πτώση 50% κατά την τρίτη εβδομάδα προβολής της, η ταινία έχει κατατροπώσει τις προηγούμενες συνέχειες της spin-off σειράς. Το Creed, το πρώτο μέρος της νέας ιστορίας, συγκέντρωσε συνολικά 173,5 εκατομμύρια δολάρια παγκοσμίως, ενώ το Creed II ολοκλήρωσε την πορεία του με ένα παγκόσμιο σύνολο 213,5 εκατομμυρίων δολαρίων.

Το σκηνοθετικό ντεμπούτο του Michael B. Jordan μπορεί να χαρακτηριστεί μόνο ως επική νίκη, καθώς η ταινία κάλυψε τον εκτιμώμενο προϋπολογισμό των 75 εκατομμυρίων δολαρίων. Αναμφίβολα, το Creed III έχει εντυπωσιάσει τόσο τους κριτικούς όσο και το κοινό με την ανανεωμένη εκδοχή της ανθεκτικότητας του Ρόκι: «Δεν έχει σημασία πόσο δυνατά χτυπάς, αλλά πόσο αντέχεις να χτυπηθείς και να συνεχίσεις να προχωράς μπροστά». Η ταινία περιγράφει την ιστορία του φρεσκοαποσυρθέντος Άδωνι Κριντ (Τζόρνταν) που βρίσκεται στην κορωνίδα της φήμης και της περιουσίας του, μέχρι που ο καλύτερος φίλος των παιδικών του χρόνων, ο Ντέμιαν Άντερσον (Τζόναθαν Μέιτζορς) - που τώρα είναι γεμάτος εκδίκηση - απειλεί να ανατρέψει τη ζωή του μετά από μια βαριά ποινή φυλάκισης.

Ποια θέματα πραγματεύεται η ταινία

Αντί να επιλέξει να συναγωνιστεί τα θέματα των αουτσάιντερ που εντοπίζοντα στις υπόλοιπες ταινίες, η προσφορά του Τζόρνταν αντ' αυτού αντιμετωπίζει με τόλμη τα πιο σκοτεινά θέματα της ενοχής, της συγχώρεσης και του τραύματος. Αυτό έχει κάνει το Creed III εξαιρετικά επίκαιρο για την εποχή του, καθώς η κατάσταση στην καθημερινότητα αντανακλά μια παρόμοια ατμόσφαιρα, κάτι που έκανε εξαιρετικά και το Rocky στην εποχή του.

Μάλιστα, ο Τζόρνταν έχει στο παρελθόν επισημάνει το σκόπιμο βάθος που κρύβεται πίσω από τους χαρακτήρες του. «Το Creed 3 δεν είναι απλώς η τυπική ταινία πυγμαχίας», εξήγησε ο Τζόρνταν σε ένα featurette IMAX. «Θέλαμε πραγματικά να εκμεταλλευτούμε το συναισθηματικό ταξίδι των χαρακτήρων, να το μεταφέρουμε στο ρινγκ και να το αποδώσουμε με φυσικό τρόπο». Σαφώς, το όραμα του Τζόρνταν βρήκε ανταπόκριση στο κοινό, με ένα ισχυρό σκορ 96% στο Rotten Tomatoes να το αποδεικνύει.

Ο Τζόρνταν άφησε άφθονο χώρο για περαιτέρω επέκταση της ιστορίας, κάτι που είναι σχεδόν βέβαιο ότι είναι στο τραπέζι. Μετά από ένα εντυπωσιακό ξεκίνημα, ο Jordan φέρεται να συναντήθηκε με την Amazon για να συζητήσει το πεδίο εφαρμογής ενός ευρύτερου «Creed-verse» με μια σειρά από πιθανά spin-offs τόσο στη μεγάλη όσο και στη μικρή οθόνη, σύμφωνα με το Deadline. Η ταινία Creed III προβάλλεται στους κινηματογράφους της χώρας μας από τις 2 Μαρτίου. 

Μάικλ Μπ. Τζόρντανειδήσεις τώραCreedbox office