Σινεμά|10.04.2023 10:34

Σπάει τα ρεκόρ ο Super Mario: Έγινε η ταινία κινουμένων σχεδίων με το μεγαλύτερο box office παγκοσμίως

Newsroom

Ο Μάριο και ο Λουίτζι μάζεψαν ένα σωρό... χρυσά νομίσματα τις πρώτες ημέρες προβολής της ταινίας. Σύμφωνα με δημοσίευμα του Collider, η ταινία «The Super Mario Bros. Movie» - με πρωταγωνιστές τους Chris Pratt, Anya-Taylor Joy και Jack Black - ξεχώρισε κατά τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου, σημειώνοντας το κορυφαίο «άνοιγμα» όλων των εποχών για ταινία κινουμένων σχεδίων, με 377 εκατομμύρια δολάρια σε παγκόσμιες πωλήσεις εισιτηρίων.

Η ταινία κινουμένων σχεδίων που βασίζεται στο δημοφιλές franchise της Nintendo, έκανε το επίσημο ντεμπούτο της στους κινηματογράφους την περασμένη Τετάρτη. Τα κέρδη στις ΗΠΑ ήταν 204,6 εκατομμύρια δολάρια, ενώ τα κέρδη στο εξωτερικό ανέρχονται σε 173 εκατομμύρια δολάρια σε 70 αγορές.

Η επιτυχία αυτή καθιστά την πρεμιέρα της ταινίας «The Super Mario Bros. Movie» ως την κορυφαία που έχει γίνει ποτέ για μεταφορά βιντεοπαιχνιδιών. Είναι επίσης η καλύτερη πρεμιέρα μέχρι σήμερα το 2023, ξεπερνώντας το Ant-Man and the Wasp: Quantumania.

Το Sonic the Hedgehog 2 κατείχε προηγουμένως την πρώτη θέση για τις ταινίες βιντεοπαιχνιδιών με το μεγαλύτερο άνοιγμα το Σαββατοκύριακο, όταν έκανε πάνω από 71 εκατομμύρια δολάρια κατά το ντεμπούτο του πριν από ένα χρόνο. Η τρίτη ταινία Ant-Man, το πρώτο Σαββατοκύριακο προβολής της εισέπραξε στο παγκόσμιο box office 249,7 εκατομμύρια δολάρια.

Ο Pratt υποδύεται τον Mario, τον ταπεινό υδραυλικό του Μπρούκλιν που μεταφέρεται κατά λάθος στο μαγικό Βασίλειο των Μανιταριών, όπου βοηθά την πριγκίπισσα Peach (Taylor-Joy) να πολεμήσει τον κακό χελώνα Bowser (Black). Το καστ περιλαμβάνει επίσης τον Charlie Day ως Luigi, τον Seth Rogen ως Donkey Kong, τον Keegan-Michael Key ως Toad και τον Fred Armisen ως Cranky Kong.

Σε σκηνοθεσία των Aaron Horvath και Michael Jelenic, το The Super Mario Bros. Movie έρχεται από τη Nintendo και την Illumination, το στούντιο πίσω από τις σειρές Despicable Me και Minions. Ξεκινά στις αίθουσες της Ιαπωνίας, της χώρας καταγωγής της Nintendo, αργότερα αυτό το μήνα, στις 28 Απριλίου.

Ο 53χρονος Black δήλωσε στο PEOPLE στην πρεμιέρα της ταινίας στο Λος Άντζελες νωρίτερα αυτό το μήνα ότι ήταν περήφανος για το έργο, για το οποίο ηχογράφησε την ερμηνεία του εξ αποστάσεως, εξ ολοκλήρου μέσω Zoom.

«Αισθάνομαι ότι πραγματικά τα καταφέραμε. Νομίζω ότι εκπληρώσαμε την αποστολή μας. Θέλαμε να κάνουμε μια αστεία, συναρπαστική, περιπέτεια δράσης και μα το Θεό, τα καταφέραμε», είπε. «Και ξέρετε τι άλλο κάναμε; Χρησιμοποιήσαμε επίσης όλους τους χαρακτήρες από το σύμπαν της Nintendo. Και αν σας αρέσει να παίζετε Mario Kart ή οποιοδήποτε από αυτά τα βιντεοπαιχνίδια της Nintendo, όταν δείτε αυτή την ταινία, θα πείτε "Ουάου", γιατί υπάρχουν ένα σωρό μικρά πασχαλινά αυγά που μόνο οι gamers θα αναγνωρίσουν και θα εκτιμήσουν πραγματικά. Είμαι πολύ χαρούμενος γι' αυτό».

Η ταινία «The Super Mario Bros. Movie» προβάλλεται στους κινηματογράφους και στη χώρα μας.

κινηματογράφοςειδήσεις τώραSuper Mario