Σινεμά|13.04.2023 11:22

Hulu: Διαμάχη στα social media για επερχόμενο ντοκιμαντέρ με θέμα το Φεστιβάλ Freaknik

Newsroom

Διαμάχη έχει προκαλέσει στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης η ανακοίνωση από το Hulu της κυκλοφορίας ντοκιμαντέρ για το Φεστιβάλ Freaknik. Το ετήσιο εαρινό φεστιβάλ στην Ατλάντα των ΗΠΑ, εμβληματικό για τους μαύρους σε όλον τον κόσμο και η πολυεπίπεδη ιστορία του είναι το θέμα του ντοκιμαντέρ «Freaknik: The Wildest Party Never Told».

Η υπηρεσία streaming ανακοίνωσε ότι το ντοκιμαντέρ θα παρουσιάζει την άνοδο και την πτώση του Freaknik, ενός πικνίκ με έδρα την Ατλάντα των Κολεγίων και Πανεπιστημίων για μαύρους σπουδαστές (Historically Black Colleges and Universities -HBCU) που μετατράπηκε σε πολιτιστικό γεγονός της πόλης και ξέφρενο πάρτι του δρόμου με ακρότητες.

Η είδηση για το ντοκιμαντέρ οδήγησε πολλούς και πολλές πρώην παρευρισκόμενους και παρευρισκόμενες να εκφράζουν φόβο ότι θα αποκαλυφθούν στιγμιότυπα που τους εμφανίζουν να χαλαρώνουν ως νεαροί ενήλικες.

Σε ένα viral βίντεο, μία χρήστης του TikTok ξεκίνησε το βίντεό της λέγοντας: «Μπορεί να έχουμε πρόβλημα». «Έχω πάει σε πολλά Freakniks -το '94 ήταν ένα στο οποίο ήμουν- έτσι απλά προσεύχομαι ο Ιησούς να μας προστατεύσει. Προσεύχομαι ο Ιησούς να είναι ένας μεγάλος, ψηλός φράχτης προστασίας της ιδιωτικής ζωής» ανέφερε.

 

Πρόσθεσε ότι συχνά απέφευγε τις κάμερες ενώ ήταν στο Freaknik και εξέρασε την ελπίδα πως αυτό θα λειτουργήσει προς όφελός της όταν κάνει πρεμιέρα το ντοκιμαντέρ. «Δεν το ζητήσαμε αυτό. Δεν θέλουμε αποκαλύψεις», είπε μία άλλη χρήστης του μέσου κοινωνικής δικτύωσης προσθέτοντας ότι η Gen X δεν είναι «η γενιά του TikTok».

Ενώ η Generation X θυμάται τα νεανικά χρόνια, οι millennials και η Gen Z περιμένουν να δουν αν οι γονείς ή μέλη της οικογένειάς τους θα εμφανιστούν στα πλάνα, όπως σημειώνει το Variety. Οι χρήστες των μέσων κοινωνικής δικτύωσης ενδιαφέρονται, επίσης, να μάθουν εάν το ντοκιμαντέρ θα δείξει τις σκοτεινές πτυχές του Freaknik, συμπεριλαμβανομένων περιπτώσεων εγκλημάτων και σεξουαλικής επίθεσης.

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ντοκιμαντέρHuluφεστιβάλμαύροιειδήσεις τώρα