Σινεμά|02.06.2023 09:21

IMDB: Το σύστημα αξιολόγησης αλλάζει μετά τη «βροχή» αρνητικών σχολίων για τη «Μικρή Γοργόνα»

Newsroom

Ο μεγαλύτερος ιστότοπος ταινιών, το IMDB, αναγκάστηκε να αλλάξει το σύστημα βαθμολόγησης μετά από τον καταιγισμό ρατσιστικών αρνητικών σχολίων στην παιδική ταινία της Disney «Μικρή Γοργόνα» που έκανε πρεμιέρα στις 8 Μαΐου στις ΗΠΑ.

«Ο μηχανισμός αξιολόγησης μας εντόπισε ασυνήθιστη δραστηριότητα ψηφοφορίας σε αυτόν τον τίτλο. Για να διατηρηθεί η αξιοπιστία του συστήματός μας αξιολόγησης, έχει εφαρμοστεί ένας εναλλακτικός υπολογισμός στάθμισης», ανέφερε η εταιρεία σε σημείωμα της στις σελίδες της «Μικρής Γοργόνας» σε ΗΠΑ, Καναδά, Ηνωμένο Βασίλειο, Βραζιλία και Μεξικό.

Η ταινία με πρωταγωνίστρια τη Χάλι Μπέιλι έχει αυτή τη στιγμή βαθμολογία 7 στα 10 στο IMDB σε 45.000 ψήφους. Πολλοί χρήστες της ιστοσελίδας βαθμολογούν αρνητικά χωρίς να έχουν δει την ταινία. Ο λόγος; Η οργή κατά των δημιουργών για την επιλογή να βάλουν μια μαύρη στον εμβληματικό ρόλο της Άριελ.

Το IMDb δήλωσε περαιτέρω ότι δεν θα αποκαλύψει πώς η νέα μέθοδος θα παράγει τη βαθμολογία για να διασφαλίσει ότι «παραμένει αποτελεσματική».

Το IMDb έγραψε: «Αν και δεχόμαστε και λαμβάνουμε υπόψη όλες τις ψήφους που λαμβάνουν οι χρήστες, δεν έχουν όλες οι ψήφοι τον ίδιο αντίκτυπο (ή «βάρος») στην τελική βαθμολογία».

«Όταν ανιχνεύεται ασυνήθιστη δραστηριότητα ψηφοφορίας, μπορεί να εφαρμοστεί εναλλακτικός υπολογισμός στάθμισης, προκειμένου να διατηρηθεί η αξιοπιστία του συστήματός μας», αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Από τη Μικρή Γοργόνα έως την Κλεοπάτρα

Η «Μικρή Γοργόνα» είχε καταγγελθεί από ρατσιστές που είχαν ενοχληθεί επειδή μια μαύρη ηθοποιός υποδύεται την Άριελ επειδή η ηθοποιός Μπέιλι δεν ήταν η «Άριελ» του θρυλικού χαρακτήρα, και χαλούσε τις αναμνήσεις των παιδιών τους.

Στο παρελθόν το ίδιο είχε συμβεί και με τη σειρά του Netflix, «Βασίλισσα Κλεοπάτρα» όπου χιλιάδες χρήστες έδινα αρνητική βαθμολόγια χωρίς να έχουν δεν τη σειρά επειδή οι δημιουργοί υποστήριζαν ότι η Κλεοπάτρα ήταν μαύρη προκαλώντας την οργή της Αιγύπτου αλλά και άλλων χρηστών. Η σειρά έχει πάρει το χειρότερο rating στην πλατφόρμα αγγίζοντας  πρακτικά τον πάτο με μόλις 1% σκορ κοινού και 13% σκορ κριτικών. 

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Μικρή ΓοργόναIMDbταινίεςειδήσεις τώρα