Σινεμά|19.07.2023 08:30

Survival of the Thickest: Μία φρέσκια ιδέα που αγκαλιάζει την αυθεντικότητα και αλλάζει τους κανόνες της τηλεόρασης

Άγγελος Γεραιουδάκης
Σετ φωτογραφιών, σύρετε προς τα αριστερά

Είναι κοινώς αποδεκτό ότι η Michelle Buteau είναι μια εκπληκτική κωμικός. Το ταλέντο της έχει φανεί σε ταινίες όπως το «Marry Me», σε σειρές όπως το «First Wives Club» του BET, και σε podcasts, όπως το «Adulting». Έχει εμφανιστεί σε αρκετές παραγωγές του Netflix, από το «Always Be My Maybe» μέχρι το «Tales of the City», ενώ έχει επίσης παρουσιάσει εκπομπές όπως το «Barbecue Showdown» και το «The Circle» με μεγάλη επιτυχία. Ωστόσο, για κάποιον λόγο, η ίδια δεν είχε ακόμα τη δική της σειρά στο Netflix.

Το 2021, όμως, αποδείχθηκε μια χρονιά αλλαγών για την Buteau, καθώς κυκλοφόρησε το επιτυχημένο βιβλίο της «Survival of the Thickest», όπου βασίστηκε η ομότιτλη σειρά του Netflix και έκανε πρεμιέρα πριν από μερικές ημέρες. Η σειρά, βέβαια, δεν είναι πιστή απόδοση του βιβλίου, αλλά είναι εμπνευσμένη από τη ζωή της Buteau γενικότερα. Η ιστορία εστιάζει στη Mavis Beaumont (ενσαρκώνεται από την ίδια την Buteau), μια στυλίστρια που παλεύει να καταξιωθεί στον κόσμο της μόδας για γυναίκες που έχουν κάποια κιλά παραπάνω και σε μη δυαδικά άτομα. Όταν ανακαλύπτει ότι η μακρόχρονη σχέση της, ο φωτογράφος μόδας Jacque (Taylor Sele), την απατά, αποφασίζει να βγει από τη σκιά του και να διεκδικήσει τη δική της επιτυχία.

Μόνη και άνεργη πλέον (καθώς δούλευε με τον Jacque), η Mavis μετακομίζει σ' ένα διαμέρισμα στο Μπρούκλιν με συγκάτοικο τη εκκεντρική Jade (Liza Treyger), η οποία έχει κάποιες ιδιοτροπίες, όπως να τρίβει συνεχώς μ' ελαιόλαδο όλο το σώμα της, όπως και τα έπιπλα του σπιτιού της. Παράλληλα, έχει μια γάτα που τη φωνάζει Κοκαΐνη. Η σειρά «Survival of the Thickest», οκτώ επεισοδίων, είναι ένα μείγμα από ρομαντική κωμωδία και κοινωνική σάτιρα. Είναι μια ευφάνταστη και δροσερή ιστορία που ανατρέπει τα στερεότυπα και προωθεί θετικά μηνύματα αυτοπεποίθησης και αποδοχής του εαυτού μας.

Η Mavis είναι μια γυναίκα που δείχνει στο κοινό ότι το μέγεθος δεν καθορίζει την αξία ενός ανθρώπου και ότι κάθε όνειρο μπορεί να γίνει αληθινό. «Αν θα μπορούσα να ευχηθώ κάτι, θα ήταν να περιμένετε πιο πολλά για τον εαυτό σας. Και να πετάτε στα σύννεφα, φυσικά, επειδή νομίζω ότι το ξεχνάμε όσο μεγαλώνουμε. Βάζουμε καλούπια στη ζωή. Αλλά, ελπίζω τα πιο τρελά σας όνειρα να γίνουν η πιο αληθινή πραγματικότητα. Επειδή τα μεγάλα όνειρα, κάνουν τη ζωή ν' αξίζει» λέει η ίδια, στο τέλος του τελευταίου επεισοδίου. 

Ο Khalil (Tone Bell) και η Marley (Tasha Smith) είναι οι κολλητοί φίλοι της πρωταγωνίστριας. Ο Khalil είναι δάσκαλος ζωγραφικής και απολαμβάνει τις εφήμερες σχέσεις, μέχρι που ερωτεύεται μία από τις μαθήτριές του. Παράλληλα, συνειδητοποιεί ότι δεν είναι κακό να κερδίζεις χρήματα από την τέχνη σου χωρίς να πουλάς την αυθεντικότητά σου ή ν' αγοράζεις έναν καναπέ για το διαμέρισμά σου, ώστε να μπορεί να μείνει μια κοπέλα στο σπίτι σου. Από την άλλη, η Marley, διευθυντικό στέλεχος σε μία ανδροκρατούμενη επιχείρηση, προσπαθεί να μάθει να χαλαρώνει από το άγχος της καθημερινότητας, ενώ παράλληλα αμφισβητεί τη σεξουαλικότητά της. Αν και οι δυο τους δεν ήταν προηγουμένως πραγματικοί φίλοι, η αγάπη τους όμως για τη Mavis τους ενώνει, δημιουργώντας μια τέλεια παρέα που φαίνεται σαν να γνωρίζει ο ένας τον άλλον εδώ και χρόνια.

Το καστ της σειράς είναι πραγματικά εξαιρετικό και η επιλογή των διάσημων προσώπων (Garcelle Beauvais, Michelle Visage) που εμφανίζονται είναι εξίσου εύστοχη. Η ιστορία προσφέρει μια ευχάριστη και αναζωογονητική εμπειρία, ιδανική για τις χαλαρές στιγμές του καλοκαιριού. Οι χαρακτήρες έχουν ζωντάνια και ευαισθησία, ενώ οι διάλογοι είναι έξυπνοι και αστείοι. Οι κωμικές στιγμές συνυπάρχουν με το δράμα, δημιουργώντας ένα ισορροπημένο μείγμα ανάμεσα στο γέλιο και την ευαισθησία.

Έπειτα από μια περίοδο που στην τηλεόραση είχαν κυριαρχήσει στερεοτυπικές αντιλήψεις σχετικά με τα κιλά και την εμφάνιση, η σειρά «Survival of the Thickest» έρχεται για ν' αλλάξει τα δεδομένα. Είναι μια φρέσκια κωμική ιδέα που αποδεικνύει ότι η ομορφιά και η αυτοπεποίθηση δεν περιορίζονται σε συγκεκριμένα πρότυπα. Με τη Michelle Buteau στο επίκεντρο, η ιστορία αποτελεί οξυγόνο στο τηλεοπτικό τοπίο και μας υπενθυμίζει τη σημασία της διαφορετικότητας και της αυθεντικότητας.

Netflixμόδαειδήσεις τώρακωμωδία