Σινεμά|22.07.2023 08:30

Not Dead Yet: Μία σειρά που απογοήτευσε τους κριτικούς, αλλά αγάπησαν οι φανς

Άγγελος Γεραιουδάκης

Η ηθοποιός Gina Rodriguez επέστρεψε στη μικρή οθόνη με τη νέα κωμική σειρά «Not Dead Yet» του ABC, η οποία είναι διαθέσιμη πλέον στο Disney+. Βασισμένη στο βιβλίο «Confessions of a Forty-Something F**k Up» της Alexandra Potter, η ιστορία ακολουθεί τη Nell Serrano (Rodriguez), μια συγγραφέα που πλησιάζει τα σαράντα και βρίσκεται ξαφνικά σε μία νέα κατάσταση, καθώς επιστρέφει στην πατρίδα της, το Λος Άντζελες, από το Λονδίνο μετά τον χωρισμό της. Αν και η ίδια ελπίζει να συνεχίσει τη ζωής της από εκεί που την άφησε πριν από πέντε χρόνια, ωστόσο, κάτι τέτοιο δεν γίνεται, αφού η σχέση της με τους φίλους της έχει αλλάξει, όπως και ο τρόπος με τον οποίο την αντιμετωπίζουν πλέον στη δουλειά. 

Κάποτε ήταν μια επιτυχημένη δημοσιογράφος με όλη τη ζωή μπροστά της, αλλά τώρα βρίσκεται σ' ένα μικρό γραφείο στην παλιά δουλειά της, χωρίς προοπτικές, γράφοντας νεκρολογίες. Το ενδιαφέρον, ωστόσο, είναι ότι τα πρόσωπα για τα οποία γράφει, την επισκέπτονται ως φαντάσματα, της μιλάνε και εξαφανίζονται μόνο όταν δημοσιεύεται το κείμενο. Αυτή η απρόσμενη παρουσία των φαντασμάτων τη βοηθά ν' αντιμετωπίσει τα προσωπικά της προβλήματα και να επουλώσει την ταλαιπωρημένη ψυχή της. Αν και δεν έχει πεθάνει, συχνά νιώθει ότι η ζωή της έχει φθάσει σ' ένα τέλος.

Η σειρά αντιμετωπίζει με σοβαρότητα τα προβλήματα των ηρώων της. Οι προσωπικές δυσκολίες της Nell είναι αυθόρμητες, αλλά όχι ανυπέρβλητες, κινούνται σ' ένα ανθρώπινο επίπεδο. Αν και αναρρώνει από έναν δύσκολο χωρισμό, αντιμετωπίζει και άλλα προβλήματα, όπως το πώς η ζωή των φίλων της συνεχίστηκε χωρίς αυτήν και πώς μπορεί να βρει νόημα σε μια ζωή που έχει αλλάξει πλήρως. Είναι καθημερινά θέματα που μπορεί ν' αντιμετωπίσει ο καθένας από εμάς, μέσα στο δράμα της ζωής. Και γι' αυτό, τα φαντάσματα τη βοηθούν ν' ανακαλύψει περισσότερη σοφία και ν' αγαπήσει καλύτερα τον εαυτό της.

Η Rodriguez ταιριάζει ιδανικά στον ρόλο της Serrano, αν και είναι αρκετά παρόμοιος με εκείνον της Jane Villanueva στη σειρά «Jane the Virgin». Παρ' όλα αυτά, η ηθοποιός παραδίδει μια ικανοποιητική ερμηνεία, σαν να έχει γεννηθεί γι' αυτόν τον ρόλο. Στο «Not Dead Yet» συμπρωταγωνιστούν, επίσης, η Hannah Simone, η Lauren Ash (Superstore), ο Rick Glassman (As We See It, Undateable) και ο Josh Banday. Πέρα από τον κεντρικό καστ, η σειρά περιλαμβάνει εξαιρετικούς γκεστ ηθοποιούς που υποδύονται τα φαντάσματα, όπως ο Martin Mull, η Brittany Snow, η Rhea Perlman, η Paula Pell, ο Tony Plana, η Telma Hopkins και άλλοι.

Ωστόσο, υπάρχουν και κάποια αρνητικά στοιχεία. Ένα από αυτά είναι η έλλειψη βάθους στους χαρακτήρες, καθώς σε πολλές περιπτώσεις είναι στερεοτυπικοί. Επιπλέον, ο χρόνος που απαιτείται για να παρακολουθήσουμε την εξέλιξή τους είναι αρκετός. Ο θεατής βρίσκεται σε δίλημμα σχετικά με το αν η σειρά θέλει να προκαλέσει γέλιο ή συγκίνηση. Δυστυχώς, δεν καταφέρνει να επιτύχει κανένα από τα δύο. Δεν περιλαμβάνει αστείες ατάκες που θα σε κάνουν να γελάσεις και οι στιγμές συγκίνησης στο ταξίδι της Serrano προς την αυτογνωσία είναι σύντομες και αδύναμες.

Σημειώνεται ότι οι δημιουργοί της σειράς, David Windsor και Casey Johnson, έχουν υπογράψει ένα τριετές συμβόλαιο με το ABC και στο παρελθόν ήταν υπεύθυνοι για την παραγωγή της σειράς «This Is Us» για τρία χρόνια, καθώς και για τις σειρές «The Real O'Neals» και «Don't Trust the B---- in Apartment 23».

Το «Not Dead Yet» έχει ήδη ανανεωθεί για δεύτερη σεζόν, με την πρώτη να αποτελείται από 13 μισάωρα επεισόδια. Ωστόσο, η απεργία της Ένωσης Συγγραφέων της Αμερικής οδήγησε σε επ' αόριστον αναβολές των περισσότερων τηλεοπτικών χρονοδιαγραμμάτων. Έτσι, ίσως καθυστερήσει να κάνει πρεμιέρα ο νέος κύκλος, ο οποίος υπολογίζεται για την ερχόμενη άνοιξη

Disney+κριτικήκωμωδίαειδήσεις τώραδημοσιογράφος