Σινεμά|31.07.2023 16:37

The Witcher: Το φινάλε της τρίτης σεζόν, η αποχώρηση του Henry Cavill και ο νέος Geralt του Liam Hemsworth

Newsroom

Οι θαυμαστές του «The Witcher» ήξεραν ότι η 3η σεζόν θα ήταν γλυκόπικρη. Είναι το τελευταίο μέρος της σειράς φαντασίας του Netflix προτού ο Χένρι Κάβιλ (Henry Cavill), ο οποίος πρωταγωνιστεί ως διάσημος κυνηγός τεράτων Geralt of Rivia από την 1η σεζόν, αντικατασταθεί από τον Λίαμ Χέμσγουορθ (Liam Hemsworth) σε μια απροσδόκητη αλλαγή που ανακοινώθηκε τον περασμένο Οκτώβριο. 

Από την 4η σεζόν, ο Hemsworth θα έχει τα σπαθιά του Geralt, τα μενταγιόν του Witcher και τις μακριές, λευκές μπούκλες του, ενώ το υπόλοιπο καστ παραμένει το ίδιο - εκτός, φυσικά, από τους χαρακτήρες που πέθαναν στις αιματηρές μάχες της 3ης σεζόν, μέρος 2.

Από τη στιγμή που ανακοινώθηκε το recasting, οι θαυμαστές αναρωτιούνται πώς θα γίνει η αλλαγή από τον Cavill στον Hemsworth. Θα εμφανιστεί ο Hemsworth στο φινάλε της 3ης σεζόν; Θα άλλαζε κάποιο ξόρκι την εμφάνιση του Geralt που θυμίζει Cavill σε κάτι πιο Hemsworth-ικό; Πώς θα επηρεάζονταν οι σχέσεις του Geralt με την Yennefer (Anya Chalotra), την Ciri (Freya Allen) και τον Jaskier (Joey Batey); Τώρα που το "The Witcher" Season 3, Part 2 είναι έτοιμο, το Variety παρουσιάζει συνοπτικά τι έχει συμβεί και τι θα περιμένουμε στον επόμενο κύκλο της δημοφιλούς σειράς. 

Τι θα συμβεί στον Geralt;

Συγγνώμη, φίλοι του Hemsworth, ο μόνος Geralt στο φινάλε της 3ης σεζόν ενσαρκώνεται από τον Cavill, και έχει μια στιγμή "ιππασίας στο ηλιοβασίλεμα" ως τη μεγάλη του έξοδο από το «The Witcher». Αφού παραλίγο να πεθάνει κατά τη διάρκεια της μάχης του με τον Vilgefortz (Mahesh Jadu), ο Geralt αναρρώνει αλλά χωρίζεται και πάλι από την Yennefer και την Ciri. Ευτυχώς, ξανασυναντιέται με τον φίλο του Jaskier και οι δυο τους πρέπει να βρουν το δρόμο για το Nilfgaard μέσω ενός δρόμου με διόδια. 

Ωστόσο, αυτός δεν είναι ο ίδιος, ουδέτερος Geralt που αρνείται να πάρει θέση στην πολιτική. Εκείνος ο Geralt έχει φύγει, κάτι που συμβολίζεται με τον αποχωρισμό του από μια καρφίτσα που κουβαλάει από την 1η σεζόν, όταν ήταν υπεύθυνος για τον θάνατο μιας πριγκίπισσας ονόματι Renfri. Σαφώς, η απόφασή του να εμπλακεί στη μοιραία σύγκρουση της Season 1 του έχει μείνει, και το να δώσει την καρφίτσα (και στη συνέχεια να δολοφονήσει τους φρουρούς) προμηνύει ότι ο Hemsworth Geralt της Season 4 θα εμπλακεί περισσότερο στις πολιτικές διαμάχες της Ηπείρου. 

Ποια είναι η Falka

Όταν η Ciri χάνεται στην έρημο, βλέπει οράματα διαφόρων ανθρώπων, μεταξύ των οποίων και μια μυστηριώδη γυναίκα με το όνομα Falka. Εκείνη εξηγεί ότι ήταν πριγκίπισσα πριν από χρόνια, αλλά της αρνήθηκαν το δικαίωμα γέννησής της, οπότε συσπείρωσε τους κοινούς θνητούς με παράνομη μαγεία της φωτιάς και αργότερα κάηκε στην πυρά για τα εγκλήματά της. Η Falka λέει ότι ένας από τους απογόνους της θα κατέστρεφε επίσης την Ήπειρο με τη μαγεία της φωτιάς... και φαίνεται ότι αυτός ο κληρονόμος είναι η Ciri, η οποία επίσης ξεκλειδώνει τις δυνάμεις της φωτιάς.

Αργότερα, όταν η Ciri διασώζεται από τους κυνηγούς επικηρυγμένων της Nilfgaardian από μια ομάδα κλεφτών που ονομάζονται Rats, λέει στους απίθανους σωτήρες της ότι το όνομά της είναι Falka. Με τις νεοαποκτηθείσες δυνάμεις της φωτιάς να αποτελούν μυστικό, η Falka/Ciri θα είναι η νεότερη συμμετέχουσα στις περιπέτειες των Rats. 

Τι θα συμβεί από τη στιγμή που ο βασιλιάς Vizimir είναι νεκρός

Ο πρίγκιπας Radovid (Hugh Skinner) θα κυβερνήσει τη Redania μετά τη δολοφονία του αδελφού του βασιλιά Vizimir (Ed Birch), η οποία καθοδηγήθηκε από τη σύμβουλό του και πανίσχυρη μάγισσα Philippa Eilhart (Cassie Clare). Μετά το ειδύλλιο του με τον Jaskier, ο Radovid ήθελε να το σκάσει μαζί του και να αφήσει πίσω του το στέμμα, γεγονός που δεν τον κάνει να ενθουσιάζεται που θα γίνει βασιλιάς. Η Philippa και ο σύμμαχός της Sigismund Dijkstra (Graham McTavish) θα είναι σίγουρα αυτοί που θα κινούν τα νήματα του Radovid καθώς θα κάθεται στο θρόνο. 

Ποιος άλλος πεθαίνει;

Το 2ο μέρος ξεκινά με το πραξικόπημα του Thanedd, το οποίο σκοτώνει πολλούς μάγους, ξωτικά και αρκετούς βασικούς παίκτες. Τα ξωτικά εντάσσονται επίσημα στο κυνήγι του Nilfgaard για την Ciri και το αίμα του Γέροντα και οι μάγοι διχάζονται μεταξύ των συμμαχιών τους. Ο ηγέτης των ξωτικών Filavandrel (Tom Canton) πεθαίνει σε μια αιματηρή έκρηξη που διαποτίζει τα σωθικά της συζύγου του Francesca (Mecia Simson) και ο μάγος Artorius (Terence Maynard) σκοτώνεται στη μάχη από την ίδια του την ανιψιά Fringilla (Mimi Ndiweni). Αργότερα, ο μάγος της φωτιάς Rience (Sam Woolf) βρίσκει τελικά το τέλος του, όταν αποκεφαλίζεται από τον Geralt στην προσπάθειά του να προστατεύσει την Ciri. Ο πιο συγκλονιστικός θάνατος, ωστόσο, είναι όταν η μάγισσα Tissaia (MyAnna Buring) αυτοκτονεί αφού προδίδεται από τον προδότη εραστή της Vilgefortz και την εμπλοκή του στο πραξικόπημα.

Τι ακολουθεί στην τέταρτη σεζόν

Στην 4η σεζόν, ο Geralt, τον οποίο υποδύεται ο Hemsworth, και ο Jaskier θα αναζητήσουν και πάλι την Ciri, η οποία έχει πλέον συμμαχήσει με τους Rats. Υπάρχουν επίσης φήμες για μια spinoff σειρά για τους Rats, παρόμοια με το «The Witcher: Blood Origin», προκειμένου να καλυφθεί το κενό που υπάρχει μέχρι την 4η σεζόν, αν και το Netflix δεν έχει ανακοινώσει κάτι επίσημο.

Εν τω μεταξύ, η Yennefer είναι πλέον η de facto αρχηγός των μάγων, οι οποίοι φαίνεται να σχηματίζουν την περίφημη Στοά των Μάγων. Θα επιτεθεί εναντίον των Nilfgaardians και οποιουδήποτε άλλου μπορεί να απειλεί την Ciri. Μιλώντας για τη Ciri, ο κυβερνήτης της Nilfgaard, ο Emhyr var Emreis, πιστεύει επίσης τώρα ότι ελέγχει το πανίσχυρο κορίτσι, αλλά στην πραγματικότητα πρόκειται για έναν απατεώνα που ονομάζεται Teryn. Ο πόλεμος έχει ήδη ξεσπάσει στην Ήπειρο, αλλά όταν όλοι συνειδητοποιήσουν ότι η πραγματική Ciri εξακολουθεί να αγνοείται, τα πράγματα θα γίνουν ακόμη πιο μπερδεμένα.

Χένρι Καβίλ: «Παραδίδω τη σκυτάλη με ενθουσιασμό για να δω την προσέγγιση του Λίαμ»

Στον απόηχο της ανακοίνωσης τον περασμένο Οκτώβριο, ο 39χρονος αστέρας σημείωσε:  «Το ταξίδι μου ως Geralt of Rivia ήταν γεμάτο με τέρατα και περιπέτειες, και δυστυχώς, θα παραδώσω το μενταγιόν και τα σπαθιά μου για την 4η σεζόν. Στη θέση μου, ο φανταστικός Λίαμ Χέμσγουορθ θ' αναλάβει τον ρόλο του Λευκού Λύκου. Όπως συμβαίνει με τους μεγαλύτερους λογοτεχνικούς χαρακτήρες παραδίδω τη σκυτάλη με σεβασμό για τον χρόνο που πέρασα, ενσαρκώνοντας τον Geralt και ενθουσιασμό για να δω την προσέγγιση του Λίαμ σε αυτόν τον πιο συναρπαστικό και διαφοροποιημένο άνθρωπο. Λίαμ, καλέ μου κύριε, αυτός ο χαρακτήρας έχει τόσο υπέροχο βάθος, απόλαυσε την εμπειρία να βουτήξεις και να δεις τι μπορείς να βρεις». 

 

Λίαμ Χέμσγουορθ: «Είμαι ενθουσιασμένος που θα υποδυθώ τον Geralt of Rivia»

Ο Λίαμ Χέμσγουορθ είναι αδερφός του Κρις Χέμσγουορθ, γνωστού ως Thor από τις ταινίες της Marvel. Οι πιο γνωστοί ρόλοι του είναι στα «The Hunger Games» και το «Independence Day: Resurgence».  «Ως οπαδός του Witcher είμαι ενθουσιασμένος με την ευκαιρία να παίξω τον Geralt of Rivia. Ο Χένρι Καβίλ ήταν ένας απίστευτος Geralt και είναι τιμή μου που μου δίνει τα ηνία και μου επιτρέπει ν' αναλάβω τα ξίφη του Λευκού Λύκου για το επόμενο κεφάλαιο της περιπέτειάς του. Χένρι, είμαι θαυμαστής σου εδώ και χρόνια και εμπνεύστηκα από αυτό που έδωσες σε αυτόν τον αγαπημένο χαρακτήρα. Μπορεί να έχω να καλύψω ένα μεγάλο κενό, αλλά είμαι πραγματικά ενθουσιασμένος που μπαίνω στον κόσμο του Witcher» δήλωσε ο ηθοποιος. 

 

Με πληροφορίες από Variety

The WitcherΛίαμ Χέμσγουορθειδήσεις τώραΧένρι ΚαβίλNetflix