Σινεμά|27.08.2023 22:00

Ανατομία μιας πτώσης: Πότε κυκλοφορεί στους κινηματογράφος ο Χρυσός Φοίνικας του Φεστιβάλ των Καννών

Newsroom

Ο Χρυσός Φοίνικας στο Φεστιβάλ Καννών, η ταινία «Ανατομία μιας πτώσης», θα κυκλοφορήσει στους κινηματογράφους στις 31 Αυγούστου.

Η ταινία της Ζιστίν Τριέ που καταχειροκροτήθηκε στην κατάμεστη αίθουσα Lumiere, εισέπραξε τις καλύτερες κριτικές αλλά και το μεγαλύτερο βραβείο στο Φεστιβάλ, θα προβληθεί σε πανελλήνια πρεμιέρα στο Athens Open Air Film Festival, στις 23 Αυγούστου, λίγες μέρες πριν την κυκλοφορία της στις ελληνικές αίθουσες.

Τον τελευταίο χρόνο, η Σάντρα, μια Γερμανίδα συγγραφέας, ο Γάλλος σύζυγός της Σάμουελ και ο εντεκάχρονος γιος τους Ντάνιελ ζουν σε μια απομακρυσμένη πόλη στις γαλλικές Άλπεις. Όταν ο Σάμουελ βρίσκεται νεκρός στο χιόνι, έξω από το σαλέ τους, η αστυνομία αναρωτιέται αν αυτοκτόνησε ή σκοτώθηκε. Η αιτία θανάτου μένει αδιευκρίνιστη και η Σάντρα θεωρείται η κύρια ύποπτη.

Σιγά - σιγά η δίκη ξεπερνάει τη διερεύνηση των συνθηκών του θανάτου του Σάμουελ, και μετατρέπεται σε ένα ψυχολογικό ταξίδι στα βάθη της συγκρουσιακής σχέσης του ζευγαριού. Σε αυτό το χιτσκοκικό θρίλερ, η Ζιστίν Τριέ (Sibyl, In Bed With Victoria) δημιουργεί μια περίπλοκη και συναρπαστική ηρωίδα, αμφισβητώντας τις κοινές πεποιθήσεις για τις σχέσεις και την αλήθεια.

«Τροφή για σκέψη. Ένα είδος «Gone Girl» αντίστροφα. Η Τριέ υιοθετεί ένα αιχμηρό, ψευδοντοκιμαντερίστικο ύφος, για να ξεσκεπάσει τα μυστικά αυτού του ζευγαριού. Ακολουθώντας αυτή την ασυνήθιστα ώριμη ταινία σε όλα της τα επίπεδα, βλέπουμε στην τροχιά της, αλήθειες που σπάνια εκφράζονται για τις σχέσεις στον 21ου αιώνα» σχολιάζει το Variety. 

«Υπάρχει μια συναρπαστική και ψυχρή ψυχραιμία στο ψυχοθρίλερ της Τριέ. Η ήρεμη αμεσότητα της ηθοποιού είναι αυτή που δίνει στην ταινία υφή, ουσία και συναισθηματική δύναμη. Η ταινία κρατά μια ήρεμη απόσταση, αφήνοντάς μας να αναρωτιόμαστε αν η Σάντρα είναι ένοχη ή όχι, μέχρι το τέλος» προσθέτει το The Guardian, βάζοντας πέντε αστέρια.

ειδήσεις τώραφεστιβάλ ΚαννώνΧρυσός ΦοίνικαςΓαλλία