Σινεμά|30.08.2023 18:23

Γιώργος Λάνθιμος: Ανακοινώθηκε πότε θα κάνει πρεμιέρα η νέα ταινία «Poor Things» με την Emma Stone

Newsroom

Από τον δημιουργό Γιώργο Λάνθιμο και σε παραγωγή της Εμα Στόουν (Emma Stone), έρχεται η απίστευτη ιστορία και η φανταστική εξέλιξη της Bella Baxter (Stone), μιας νεαρής γυναίκας που ανασταίνεται χάρη στον ιδιοφυή και αντισυμβατικό επιστήμονα Dr. Godwin Baxter (Willem Dafoe).

Υπό την προστασία του Baxter, η Bella ανυπομονεί να μάθει. Διψασμένη από την εμπειρία που στερείται, η Bella το σκάει με τον Duncan Wedderburn (Mark Ruffalo), έναν ικανό και με αμβλυμμένη ηθική δικηγόρο, σε μια περιπέτεια περιπλάνησης σε όλες τις ηπείρους.

Απελευθερωμένη από τις προκαταλήψεις και τα στεγανά της εποχής της, η Bella αποφασιστικά επιδιώκει να δώσει τη μάχη της για την ισότητα και την ελευθερία.

Η ταινία, η οποία θα κάνει πρεμιέρα στις ελληνικές αίθουσες στις 4 Ιανουαρίου 2024, είναι βασισμένη στο μυθιστόρημα του Σκοτσέζου Άλισντερ Γκρέι (Alistair Gray) που κυκλοφόρησε το 1992. Το καστ πλαισιώνουν, επίσης, οι ηθοποιοί Κάθριν Χάντερ (Kathryn Hunter), Τζέροντ Καρμάικλ (Jerrod Carmichael), Κρίστοφερ Άμποτ (Christopher Abbott), Μάργκαρετ Κουάλεϊ (Margaret Qualley) και Ραμού Γιούσεφ (Ramy Youssef).

Λάνθιμος για Στόουν: «Εμεινα έκπληκτος με την Emma Stone στο Poor Things, είναι απίστευτη»

«Στη δημιουργία αυτού του πλάσματος όλα έγιναν από ένστικτο, δεν μοιάζει με τίποτα που έχετε δει» ανέφερε ο Γιώργος Λάνθιμος στο Empire. «Μερικές φορές η Έμα μου έλεγε: "Δεν ξέρω τι στο διάολο κάνω - είναι καλό;" και άλλες φορές δεν ήξερα ούτε εγώ τι να κάνω. Δοκιμάζαμε διαφορετικά πράγματα. Για να είμαι ειλικρινής, έμεινα έκπληκτος με την Εμα» πρόσθεσε.

«Αργότερα, όταν έκανα το μοντάζ της ταινίας, της έστελνα μηνύματα και της έλεγα: "Δεν ξέρω πώς το έκανες αυτό. Είναι απίστευτο"» σημείωσε ο σκηνοθέτης. 

Για την αγαπημένη πρωταγωνίστρια ήταν μία άκρως συλλογική προσπάθεια. «Φανταστείτε να ήμουν μόνη μου! Αυτό θα ήταν καταστροφή» ανέφερε η Στόουν, τονίζοντας ότι «ήμασταν όλη την ώρα μαζί. Και μπορούσα να βασίζομαι πάντα σε εκείνον».

Σημειώνεται ότι είναι η τρίτη συνεργασία της βραβευμένης πρωταγωνίστριας με τον Γιώργο Λάνθιμο μετά το δράμα εποχής του 2018 «The Favourite», για το οποίο κέρδισε υποψηφιότητα για Όσκαρ και την μικρού μήκους ταινία «Βληχή», η οποία γυρίστηκε στην Τήνο. Παράλληλα, θα συνεργαστούν και στην επόμενη ταινία του Έλληνα δημιουργού, με τίτλο «And», της οποίας τα γυρίσματα έχουν ολοκληρωθεί.

«Ήμουν με ανθρώπους που αγαπώ και εμπιστεύομαι και ένιωσα ότι μπορούσα να κάνω λάθη και να πειραματιστώ» ανέφερε η ηθοποιός για το «Poor Things» και πρόσθεσε. «Η ελευθερία και ότι ένιωθα άνετα...είναι αυτά που αγαπώ στην συνεργασία μου με τον Γιώργο».

ειδήσεις τώραπρεμιέραηθοποιόςΈμα ΣτόουνΓιώργος Λάνθιμος