Σινεμά|26.09.2023 16:10

Cinobo: «Ποδαρικό» στη νέα σεζόν με 5 σειρές σαν σινεμά - Από το βρετανικό «It’s a Sin» μέχρι το σπαρταριστό «UFOs»

Newsroom

Το βράδυ της Δευτέρας (26/9) βρεθήκαμε στο press event της Cinobo, όπου ανακοινώθηκε ότι η πλατφόρμα θα φιλοξενεί πλέον από τον Οκτώβριο μαζί με τις καλύτερες ταινίες απ' όλο τον κόσμο και τις καλύτερες σειρές. Ενα σύνολο προσεκτικά επιλεγμένων σπουδαίων παραγωγών, που προβάλλονται για πρώτη φορά στην Ελλάδα, από δημιουργούς που έχουν μεγαλουργήσει στον χώρο του κινηματογράφου, αλλά και με κλασικούς τίτλους που έφεραν πρώιμα την τηλεόραση πιο κοντά στο σινεμά.

Μέσα σ' ένα πρόγραμμα που θα περιλαμβάνει πρεμιέρες νέων ταινιών απευθείας μετά το σινεμά, αφιερώματα σε μεγάλους σκηνοθέτες, online φεστιβάλ, ελληνικό σινεμά και τις πιο ενδιαφέρουσες ανακαλύψεις απ' όλο τον κόσμο, οι σειρές ολοκληρώνουν το όραμα της streaming πλατφόρμας για τους λάτρεις του σινεμά, με μια συλλογή ιστοριών που αξίζει να ιδωθούν, σε όποια αφηγηματική φόρμα και αν ανήκουν.

Επειτα από αναζήτηση, το Cinobo επέλεξε να ξεκινήσει με το ισπανικό «M.A.T.», την πολυβραβευμένη σειρά του Ροντρίγκο Σορογκόγιεν (Ο Εχθρός Δίπλα μου, Εξαφανισμένος, Ο Έκπτωτος). Μια ιστορία για την αστυνομική βία στην Ισπανία και ένα γεγονός που οδηγεί σε έρευνες για τα βαθύτερα αίτιά της. Το σπαρταριστό «UFOs», όπου ο Μελβίλ Πουπό και η Δάφνη Πατακιά ψάχνουν εξωγήινους στη γαλλική επαρχία των 70s. Το «Vernon Subutex», από τον ομώνυμο ήρωα της καλτ τριλογίας βιβλίων της Βιρζινί Ντεπάντ, ένα φόρος τιμής στη μουσική, στην κουλτούρα και στα χαμένα όνειρα της γενιάς των 90s, με πρωταγωνιστή τον Ρομέν Ντουρίς ως πρώην ιδιοκτήτη θρυλικού δισκάδικου.

Επίσης, θα δούμε μια από τις καλύτερες και πιο συγκινητικές σειρές των τελευταίων χρόνων, το βρετανικό «It’s a Sin» του Ράσελ Ντέιβις, όπου αφηγείται την κρίση του AIDS τη δεκαετία του ‘80 μέσα από μια παρέα που θα βιώσει έρωτες, συγκινήσεις και απώλειες. Η αληθινή ιστορία του διαβόητου βενεζουελάνου τρομοκράτη Κάρλος, το Τσακάλι, στην ομώνυμη δημιουργία του Ολιβιέ Ασαγιάς, μια εντυπωσιακή βιογραφία που παρουσίασε σε δύο μορφές (ταινίας και σειράς), γεφυρώνοντας το μεταξύ τους χάσμα. Και τέλος, το θρυλικό «Berlin Alexanderplatz» του Ράινερ Βέρνερ Φασμπίντερ που θα παρουσιαστεί σε αποκατεστημενη μορφή και προβάλλεται μετά από πάρα πολλά χρόνια στην Ελλάδα στην καλύτερη δυνατή ποιότητα εικόνας και ήχου.

ειδήσεις τώραAidsCinoboαστυνομική βίαstreamingσειρές