Σινεμά|21.12.2023 15:17

Κόντρες και διαμάχες στο πλατό: Oι πρωταγωνιστές 6 δημοφιλών σειρών που «ήταν στα μαχαίρια» εκτός οθόνης

Μαίρη Τσίνου

Πολλές τηλεοπτικές σειρές στοχεύουν στη δημιουργία ενός προγράμματος με πολλές δραματικές στιγμές, αλλά μερικές φορές, - ή καλύτερα, αρκετά συχνά-, υπάρχει τόση ένταση εκτός οθόνης όση και εντός. Ακολουθούν κάποιες από τις πιο δημοφιλείς σειρές στις οποίες επικρατούσε χάος στα παρασκήνια, σύμφωνα με το δημοσίευμα του Buzzfeed:

Glee

Πολλά έχουν ειπωθεί για τη χαοτική διαδικασία των γυρισμάτων του Glee. Φυσικά, οι τραγικοί θάνατοι των μελών του καστ αφήνουν μια βαριά σκιά στη σειρά. Το δράμα εκτός πλατό ήταν μια μόνιμη και διαρκής κατάσταση κατά τη διάρκεια των γυρισμάτων. Μεταξύ των ηθοποιών υπήρχε έντονος ανταγωνισμός, ακόμη και για πράγματα όπως οι followers στο διαδίκτυο.

Ο Dugg Kirkpatrick, επικεφαλής του τμήματος κομμώσεων της τρίτης σεζόν, επισήμανε αυτόν τον ανταγωνισμό στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, λέγοντας: «Συχνά έβλεπα τους ηθοποιούς συγκεντρωμένους να μιλούν για το πόσους ανθρώπους απέκτησαν ως followers, και ήταν ένας πραγματικός αγώνας. Στην αρχή, έπρεπε να τουιτάρουν κάθε μέρα. Η Lea [Michele] ήταν αυτή που είχε πραγματικά τα νούμερα».

Φυσικά, υπήρξαν και ισχυρισμοί για εκφοβισμό που διατυπώθηκαν εναντίον της Lea, με τη Samantha Ware να κατηγορεί τη Michele ότι έκανε "τραυματικές μικροεπιθέσεις" προς το πρόσωπό της στο πλατό. Ισχυρίστηκε επίσης ότι την απείλησε ότι θα την απολύσει. Η Heather Morris υποστήριξε αυτούς τους ισχυρισμούς, λέγοντας: «για να φέρεται η Lea στους άλλους με τόση ασέβεια για τόσο καιρό, πιστεύω ότι ΠΡΕΠΕΙ να την αποδοκιμάσουν».

Το δράμα εκτός οθόνης ήταν τόσο εμφανές που νωρίτερα φέτος κυκλοφόρησε μια σειρά docuseries με τίτλο The Price of Glee, η οποία κάλυπτε όσα δραματικά, τραγικά και αρνητικά συνέβησαν κατά τη διάρκεια των γυρισμάτων της σειράς.

Sex and the City

Από τις πρώτες κιόλας ημέρες του Sex and the City, αναφέρθηκε ότι υπήρχαν διαμάχες μεταξύ της Sarah Jessica Parker και της Kim Cattrall. Υπήρχαν διάφορα θέματα που προκαλούσαν εντάσεις, με το οικονομικό να είναι ένα από αυτά. Φέρεται ότι, αφού στη Sarah δόθηκε τίτλος εκτελεστικού παραγωγού κατά τη διάρκεια της δεύτερης σεζόν, αυξάνοντας τον μισθό της στα 300.000 δολάρια, η Kim με τη σειρά της διαπραγματεύτηκε επίσης υψηλότερο μισθό. Αναφέρθηκε ότι το συνεργείο και τα μέλη του καστ δεν ήταν ευχαριστημένα με την Κιμ για αυτό που έκανε και "δεν κάθονταν καν με την [Cattrall] την ώρα του φαγητού".

Παρά το γεγονός ότι οι δύο τους έβγαιναν τακτικά και διέψευδαν τις φήμες ότι δεν ήταν φίλες, η Kim θα υπονοούσε αργότερα ότι υπήρχε, όντως, εχθρότητα. Σε συνέντευξή της το 2017, υποστήριξε ότι "δεν ήταν ποτέ φίλη" με τις συμπρωταγωνίστριές της, προσθέτοντας:

"Εδώ είναι πραγματικά το σημείο όπου τα βάζω με τους ανθρώπους από το Sex and the City, και συγκεκριμένα με τη Sarah Jessica Parker. Νομίζω ότι θα μπορούσε να ήταν πιο ευγενική. Πραγματικά πιστεύω ότι θα μπορούσε να είναι πιο ευγενική. Δεν ξέρω ποιο είναι το πρόβλημά της".

Grey's Anatomy

Από την αγαπημένη σειρά Grey's Anatomy δεν έλειψε το δράμα εκτός οθόνης. Πολλές από τις συγκρούσεις επικεντρώνονταν γύρω από τον Patrick Dempsey. Ο McDreamy ενεπλάκη σε μια διαμάχη με τον συμπρωταγωνιστή του Isaiah Washington, όπου υποστηρίχθηκε ότι ο Isaiah είχε προβεί σε χαρακτηρισμούς κατά των ομοφυλοφίλων. Μήνες μετά το σκάνδαλο, ανακοινώθηκε ότι ο Isaiah δεν θα επέστρεφε για την επόμενη σεζόν και μίλησε για τους λόγους που τον οδήγησαν στον καβγά.

Ο Isaiah ισχυρίστηκε ότι η αργοπορία του Patrick ήταν αυτή που ξεκίνησε τη διαφωνία τους, υποστηρίζοντας ότι ο Patrick έγινε ανισόρροπος και "ψέκασε σάλια" στο πρόσωπό του - ο ηθοποιός πρόσθεσε επίσης: "Δεν είμαι ομοφοβικός - με κανέναν τρόπο, σε κανένα σημείο και σε καμία μορφή".

Άλλοι ηθοποιοί φάνηκε να δυσκολεύονται να δουλέψουν με τον Πάτρικ, όπως ανέφερε ο παραγωγός Τζέιμς Ντι Πάριοτ, λέγοντας ότι ο ηθοποιός προκάλεσε ορισμένα ζητήματα "ανθρώπινου δυναμικού": "Δεν ήταν σεξουαλικό με κανέναν τρόπο. Κατά κάποιο τρόπο τρομοκρατούσε το πλατό. Κάποια μέλη του καστ είχαν πάθει μετατραυματικό στρες εξαιτίας του. Είχε αυτό τον έλεγχο στο πλατό όπου ήξερε ότι μπορούσε να σταματήσει την παραγωγή και να τρομάξει τους ανθρώπους".

Υπήρχε επίσης εχθρότητα μεταξύ της Katherine Heigl, που έπαιζε την Izzie, και της δημιουργού Shonda Rhimes. Η Katherine είχε ξεκάθαρα πρόβλημα με τον τρόπο που γράφτηκε ο χαρακτήρας της, κάτι που εξέφρασε όταν ήταν υποψήφια για βραβείο Emmy το 2008. Αποσύρθηκε από την υποψηφιότητα, λέγοντας: "[Εγώ] δεν αισθάνθηκα ότι μου δόθηκε το υλικό αυτή τη σεζόν που θα δικαιολογούσε μια υποψηφιότητα για Emmy".

Η Shonda σχολίασε το περιστατικό, λέγοντας: "Σε κάποιο επίπεδο, με πείραξε και σε κάποιο επίπεδο, δεν εξεπλάγην. Όταν οι άνθρωποι σου δείχνουν ποιοι είναι, πίστεψέ τους".

Charmed

Η επιτυχημένη σειρά Charmed διήρκεσε για οκτώ σεζόν, αλλά σίγουρα δεν ήταν μια ομαλή διαδρομή, με μεγάλο μέρος του δράματος εκτός οθόνης να περιστρέφεται γύρω από τις φιλίες, ή την απουσία αυτών, μεταξύ των πρωταγωνιστών της σειράς. Μια διαμάχη συγκεκριμένα, μεταξύ της Alyssa Milano και της Shannen Doherty, οδήγησε στην αποχώρηση της τελευταίας από τη σειρά στο τέλος της τρίτης σεζόν.

Σχετικά με το γιατί έφυγε, η Shannen μίλησε για το είδος των ηθοποιών με τους οποίους ήθελε να συνεργαστεί, υπονοώντας έντονα ότι η συμπεριφορά της Alyssa ήταν αυτή που οδήγησε στην αποχώρησή της, λέγοντας:

"Υπήρχε πολύ δράμα στο πλατό και όχι αρκετό πάθος για τη δουλειά... Θέλω να δουλεύω με ηθοποιούς που πραγματικά, πραγματικά νοιάζονται και που θέλουν να είναι εκεί κάθε μέρα. Δεν θέλω να δουλεύω με ανθρώπους που γκρινιάζουν για τη δουλειά τους και παραπονιούνται γι' αυτήν και λένε ότι τη μισούν ή οτιδήποτε άλλο".

Στη θέση της ήρθε η Rose McGowan, και ενώ η μετάβαση στην οθόνη ήταν ομαλή, το δράμα εκτός οθόνης αυξήθηκε. Η Rose και η Alyssa προφανώς δεν τα πήγαιναν καθόλου καλά, αλλά η κύρια διαμάχη τους ξέσπασε μετά το τέλος της σειράς. Οι δύο τους ενεπλάκησαν σε πολλαπλά φραστικά επεισόδια στο Twitter, όπου αντάλλασσαν πολύ έντονες προσβολές η μία εναντίον της άλλης.

Σε μια από αυτές τις αλληλεπιδράσεις η Rose αναφέρθηκε στο χρόνο της στο πλατό, λέγοντας: "Έκλαιγα κάθε φορά που ανανεωνόταν η συνεργασία μας γιατί έκανες το σκηνικό τοξικό. Τώρα, φύγε από τα πόδια μου, γαμημένη απατεώνισσα". Στην οποία η Αλίσα απάντησε: "Οι πληγωμένοι άνθρωποι πληγώνουν τους ανθρώπους. Οι δυναμικοί άνθρωποι ενδυναμώνουν τους ανθρώπους. Οι άνθρωποι που αγαπήθηκαν, αγαπούν τους ανθρώπους".

Η Holly Marie Combs αποκάλυψε στο podcast της Shannen Doherty ότι είχε μια συνάντηση με τον παραγωγό της σειράς «Μάγισσες» Jonathan Levin στις αρχές της δεκαετίας του 2000 για να καταλάβει γιατί είχε απολυθεί η Shannen Doherty.

«Είπε ‘δεν θέλαμε, αλλά μας έφεραν σε αυτή τη θέση όπου ήταν η μία ή η άλλη» αποκάλυψε η Holly Marie Combs. «Μας είπε η Alyssa Milano ότι είναι ή αυτή ή η Shannen Doherty και μας απείλησε με μήνυση για εχθρικό εργασιακό περιβάλλον», συνέχισε. Η Holly Marie Combs άφησε να εννοηθεί πως η Alyssa Milano φέρεται να είχε δημιουργήσει μια υπόθεση εναντίον τους, καταγράφοντας κάθε φορά που ένιωθε άβολα στο πλατό.

Η Holly Marie Combs, η οποία πρωταγωνίστησε στο σόου και στις οκτώ σεζόν από το 1998 έως το 2006, παραδέχτηκε ότι δεν μπορούσε να θυμηθεί να ανταλλάσσονται σκληρά λόγια ή να είχαν δημόσιους καβγάδες.

H Shannen Doherty θυμήθηκε τον πόνο και τη σύγχυση που ένιωθε μετά την απόλυση. «Έζησα έναν χρόνο μετά από αυτό και γύριζαν όλα στο κεφάλι μου και πραγματικά προσπαθούσα να βρω εκείνες τις στιγμές της υποτιθέμενης κακής συμπεριφοράς στο πλατό και δεν μπορούσα να τις βρω» σημείωσε από την πλευρά της η Shannen Doherty.

«Δεν θυμάμαι ποτέ να ήμουν κακή μαζί της στα γυρίσματα. Θυμάμαι ένα επεισόδιο που σκηνοθέτησα όπου έκανε κάτι στο διάλειμμα των Χριστουγέννων και μου ζήτησαν να δουλέψω κάποια πράγματα μαζί της και δεν είχα κανένα πρόβλημα με αυτό. Δεν θα μπορούσα να είμαι πιο ευγενική και με κατανόηση μαζί της», συνέχισε η Shannen Doherty.

Η Shannen Doherty, που ήταν 30 ετών όταν έφυγε από τη σειρά, θα ήθελε να ήταν αρκετά μεγαλύτερη και σοφότερη για να διαχειριστεί την κατάσταση διαφορετικά. «Σίγουρα θα έκανα μήνυση και θα ήμουν ειλικρινής για την κατάσταση γιατί οι φήμες με ακολουθούσαν», σημείωσε χαρακτηριστικά. Ενώ η Shannen Doherty έχει προχωρήσει στη ζωή της, δεν έχει ακόμα συγχωρήσει και ξεχάσει όσα έγιναν στο παρελθόν. Η Alyssa Milano έχει παραδεχτεί έκτοτε ότι έχει μετανιώσει για το πώς συμπεριφέρθηκε στη Shannen Doherty και ζει με «ενοχές» από το παρελθόν.

Euphoria

Το χάος εκτός οθόνης κατά τη διάρκεια των γυρισμάτων του Euphoria αφορούσε την ίδια τη διαδικασία των γυρισμάτων. Αναφέρθηκε ότι η παραγωγή ήταν γεμάτη προβλήματα και οι συνθήκες δεν ήταν οι κατάλληλες. Υπήρχαν καταγγελίες για μεγάλες καθυστερήσεις στα γυρίσματα και καθυστερημένα γεύματα - σε τέτοιο βαθμό που ένας αντιπρόσωπος του συνδικάτου SAG-AFTRA, που εκπροσωπεί τα ταλέντα της οθόνης, αναγκάστηκε να εμφανιστεί στο πλατό.

Προφανώς υπήρξε επίσης διαφωνία μεταξύ του δημιουργού Sam Levinson και της Barbie Ferreira σχετικά με την κατεύθυνση του χαρακτήρα της, Kat Hernandez. Η ένταση έγινε τόσο μεγάλη που η Barbie φέρεται να έφυγε από το πλατό. Το αποτέλεσμα ήταν να μειωθεί σημαντικά ο χρόνος προβολής του χαρακτήρα της και η ανάπτυξη του χαρακτήρα της, και πλέον έχει αποχωρήσει από τη σειρά.

Two and a Half Men

Το εκτός οθόνης δράμα στο Two and a Half Men οδήγησε τελικά στη "δολοφονία" του χαρακτήρα του Charlie Sheen και παραλίγο να οδηγήσει στο τέλος της σειράς. Το χάος επικεντρώθηκε γύρω από τη συμπεριφορά του Charlie και τη δημόσια διαμάχη του με τον σεναριογράφο και δημιουργό Chuck Lorre.

Ο Τσάρλι έκανε συνεχώς εμπρηστικά σχόλια για τον Τσακ, τα οποία δημιούργησαν τη δική τους επικοινωνιακή θύελλα, όπως θυμάται ο Τζον Κράιερ, λέγοντας: "Ήταν μια εντελώς τρελή πύρινη λαίλαπα. Ακόμα και σε διεθνές επίπεδο, καταλαβαίνετε; Ήταν το χειρότερο πράγμα".

Ο Τσακ και ο Τζον κάθισαν και συζήτησαν ακόμα και το τέλος της σειράς, αλλά τελικά, ο Τσακ είχε την ιδέα να φέρει τον χαρακτήρα του Άστον Κάτσερ για να αντικαταστήσει τον Τσάλι. Τα στελέχη δήλωσαν επίσημα ότι η απόλυση του Τσάρλι οφειλόταν στην "επικίνδυνα αυτοκαταστροφική συμπεριφορά" του.

Με πληροφορίες από Buzzfeed

Grey's Anatomyτηλεοπτικές σειρέςειδήσεις τώραηθοποιοίtwo and a half menEuphoriaSex and the City