Σινεμά|16.01.2024 10:13

Βραβεία Emmy: Η Christina Applegate αποθεώθηκε από το κοινό - Τι είπε δακρυσμένη

Newsroom

Η Κριστίνα Άπλγκεϊτ (Christina Applegate) έκανε την έκπληξη στα βραβεία Emmy 2024 για να παρουσιάσει το βραβείο B' γυναικείου ρόλου σε κωμική σειρά, το οποίο κέρδισε η πρωταγωνίστρια της σειράς «The Bear» Ayo Edebiri. Η εμφάνισή της οδήγησε σε ένα παρατεταμένο χειροκρότημα από το κοινό που έκανε την Applegate να δακρύσει.

Τον Αύγουστο του 2021 ανακοίνωσε ότι διαγνώστηκε με σκλήρυνση κατά πλάκας και παρέμεινε σε μεγάλο βαθμό μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας μέχρι πέρυσι οπότε πραγματοποίησε κάποιες δημόσιες εμφανίσεις για την υποστήριξη της τελευταίας σεζόν του «Dead to Me», της δημοφιλούς κωμικής σειράς του Netflix, για την οποία κέρδισε υποψηφιότητα για Emmy στη φετινή απονομή.

«Σας ευχαριστώ πολύ», είπε η Applegate στο κοινό των Emmy, το οποίο χειροκροτούσε. «Θεέ μου, με φέρνετε σε δύσκολη θέση που σηκωθήκατε όρθιοι. Μια χαρά...Αυτό το σώμα δεν είναι αποτέλεσμα του Ozempic. Εντάξει, πάμε».

Καθώς το κοινό συνέχισε να χειροκροτεί κάθε λέξη που έλεγε η Applegate, εκείνη ανταπέδωσε με χιούμορ: «Δεν χρειάζεται να χειροκροτούμε κάθε φορά που κάνω κάτι».

«Πήρα 40 κιλά εξαιτίας της αδράνειας και των φαρμάκων»

Σε συνέντευξή της στο Variety πριν από την περσινή τελετή απονομής του Walk of Fame, η Applegate δήλωσε ότι τα γυρίσματα της τελευταίας σεζόν του «Dead to Me» ενώ έδινε μάχη με τη σκλήρυνση κατά πλάκας ήταν «τόσο δύσκολα όσο θα μπορούσατε να φανταστείτε ότι θα ήταν». Η ηθοποιός χρειάστηκε να χρησιμοποιήσει αναπηρικό καροτσάκι για να φτάσει στα γυρίσματα. Είπε στους L.A. Times ότι της πήρε μήνες μέχρι να μπορέσει να παρακολουθήσει την τελευταία σεζόν της σειράς.

«Δεν μου αρέσει να βλέπω τον εαυτό μου να ζορίζεται», δήλωσε η Applegate. «Επίσης, πήρα 40 κιλά εξαιτίας της αδράνειας και των φαρμάκων, και δεν έμοιαζα με τον εαυτό μου και δεν ένιωθα σαν τον εαυτό μου. Κάποια στιγμή μπόρεσα να αποστασιοποιηθώ από τον εγωισμό μου και να συνειδητοποιήσω πόσο όμορφο κομμάτι τηλεόρασης ήταν. Όλες οι σκηνές στις οποίες δεν έπαιζα ήταν τόσο διασκεδαστικές που τις έβλεπα και τις ζούσα για πρώτη φορά».

Η Applegate δήλωσε αργότερα στους Los Angeles Times ότι σκέφτεται να στραφεί σε ρόλους voiceover πλήρους απασχόλησης, ώστε να συνεχίσει να βγάζει χρήματα ως εργαζόμενη ηθοποιός με σκλήρυνση κατά πλάκας. «Αυτή τη στιγμή, δεν θα μπορούσα να φανταστώ να σηκώνομαι στις 5 το πρωί και να περνάω 12 με 14 ώρες σε ένα πλατό», δήλωσε τότε η Applegate. 

Βραβεία EmmyΚριστίνα 'Απλγκεϊτειδήσεις τώραηθοποιός