Σινεμά|11.03.2024 00:34

Οσκαρ 2024: Οι πρώτες αφίξεις στο κόκκινο χαλί - Εντυπωσιακοί ο Γιώργος Λάνθιμος και η Emma Stone

Newsroom
Σετ φωτογραφιών, σύρετε προς τα αριστερά

Εφτασε η μεγάλη στιγμή για το πιο λατρεμένο κινηματογραφικό ξενύχτι της χρονιάς. Η  96η τελετή απονομής των βραβείων Οσκαρ έχει φέτος ιδιαίτερο ελληνικό ενδιαφέρον, λόγω της σαρωτικής παρουσίας της ταινίας «Poor Things» του Γιώργου Λάνθιμου, με έντεκα υποψηφιότητες.

Ηδη έχουν ξεκινήσει να καταφθάνουν οι μεγαλύτεροι αστέρες της κινηματογραφικής βιομηχανίας στο πιο λαμπερό κόκκινο χαλί του Χόλιγουντ. Η ηθοποιός Βανέσα Χάτζενς εμφανίστηκε σε προχωρημένη εγκυμοσύνη φορώντας ένα μαύρο, εφαρμοστό φόρεμα με ουρά. Εκεί έφτασαν και αρκετά μέλη των Οσέιτζ, της φυλής που παρουσιάζεται στην ταινία «Δολοφόνοι του Ανθισμένου Φεγγαριού» του Μάρτιν Σκορτσέτζε.

Η άφιξη του Γιώργου Λάνθιμου και της Εμα Στόουν

Ο Γιώργος Λάνθιμος έφτασε στο κόκκινο χαλί λίγο πριν από τις 12:00 (ώρα Ελλάδος), φορώντας ένα μαύρο κοστούμι και όντας χαμογελαστός. Ευδιάθετη, με τουαλέτα στο χρώμα της μέντας, εμφανίστηκε η Emma Stone, η οποία είναι υποψήφια για το βραβείο πρώτου γυναικείου ρόλου. 

Με τους συντρόφους τους

Ο Matt Bomer έφτασε με το σύζυγο του Simon Halls. Ο υποψήφιος στη κατηγορία του καλύτερου τραγουδιού για το «I'm Just Ken» «Barbie, Mark Ronson, εμφανίστηκε με τη σύζυγο του και κόρη της Meryl Streep, Grace Gummer. Επίσης, ο Brendan Frazer που συγκίνησε την περασμένη χρονιά με τη «Φάλαινα» και πήρε το Όσκαρ Α' Ανδρικού Ρόλου έδωσε το «παρών» στο πλάι της Jeanne Moore. 

Tα διαμάντια των Οσκαρ

Θυμίζουμε ότι το εκτιμώμενο συνολικό κόστος της εμφάνισης μιας πρωτης τάξεως ηθοποιού για τα Οσκαρ είναι 10 εκατομμύρια δολάρια, σύμφωνα με το WalletHub, αλλά αρκετοί σταρ ξεπέρασαν αυτό το ποσό. Για παράδειγμα, η Lady Gaga φόρεσε ένα κολιέ Tiffany & Co. αξίας άνω των 30 εκατομμυρίων δολαρίων στα Όσκαρ το 2019, όπως αναφέρει το WalletHub.

Λίγα χρόνια νωρίτερα, το 2014, η Cate Blanchett φόρεσε ένα φόρεμα Armani αξίας 100.000 δολαρίων και κοσμήματα Chopard αξίας 18 εκατομμυρίων δολαρίων, ενώ η Charlize Theron στόλισε το φόρεμά της Dior αξίας 90.000 δολαρίων με κοσμήματα Harry Winston αξίας 15,8 εκατομμυρίων δολαρίων. Το κόστος μιας εμφάνισης για τα Όσκαρ είναι πιο χαμηλή, περίπου 1,5 εκατομμύριο δολάρια, για τον μέσο παρευρισκόμενο και 266.000 δολάρια για έναν πρωτοεμφανιζόμενο.

Δείτε το κόκκινο χαλί στην Cosmote TV

Η τελετή απονομής πρόκειται να ξεκινήσει στις 3:00 τα ξημερώματα και να ολοκληρωθεί περίπου στις 6:00 το πρωί της Δευτέρας, με την ανακοίνωση στη σκηνή του Dolby Theatre των μεγάλων βραβείων Α' Γυναικείου Ρόλου, Α' Ανδρικού Ρόλου, Σκηνοθεσίας και Καλύτερης Ταινίας. 

Στην Ελλάδα η μετάδοση της λαμπερής τελετής θα γίνει από την Cosmote TV με ελληνικό σχολιασμό από τους Θοδωρή Κουτσογιαννόπουλο και Ιωσηφίνα Γριβέα. Παράλληλα, στη Θεσσαλονίκη οι θαμώνες του κινηματογράφου «Ολύμπιον», θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν σε ζωντανή μετάδοση την τελετή απονομής, στο πλαίσιο του 26ου Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης.  Η είσοδος στην εκδήλωση θα γίνεται με μηδενικό εισιτήριο που θα εκδίδεται από τα ταμεία του Φεστιβάλ.

Cosmote TVPoor Thingsβραβεία ΟσκαρΓιώργος ΛάνθιμοςΟσκαρ 2024Τελετή Οσκαρειδήσεις τώρα