Σινεμά|11.03.2024 01:48

Οσκαρ 2024: Στη Da'Vine Joy Randolph το πρώτο βραβείο της βραδιάς - Η συγκινητική ομιλία της

Newsroom
Σετ φωτογραφιών, σύρετε προς τα αριστερά

Η Ντε’Βάιν Τζόι Ράντολφ (Da'Vine Joy Randolph) απέσπασε το βραβείο Β’ Γυναικείου Ρόλου στην 96η τελετή απονομής των βραβείων Όσκαρ, για τη συμμετοχή της στην ταινία «Τα Παιδιά του Χειμώνα» του Αλεξάντερ Πέιν. Η ηθοποιός συγκίνησε με την ομιλία της, όταν ανέβηκε στη σκηνή και παρέλαβε το πολυπόθητο χρυσό αγαλματίδιο. 

«Ο Θεός είναι τόσο καλός, ο Θεός είναι τόσο καλός» είπε, αρχικά, η ηθοποιός. «Ξέρετε, δεν πίστευα ότι έπρεπε να κάνω αυτό το επάγγελμα. Ξεκίνησα ως τραγουδίστρια. Και η μητέρα μου μου είπε: "Πήγαινε απέναντι στο τμήμα θεάτρου, υπάρχει κάτι για σένα εκεί". Και ευχαριστώ τη μητέρα μου που το έκανε αυτό» πρόσθεσε.

«Ευχαριστώ όλους τους ανθρώπους που μπήκαν στο δρόμο μου και ήταν εκεί για μένα, που με οδήγησαν και με καθοδήγησαν. Είμαι τόσο ευγνώμων σε όλους εσάς τους όμορφους ανθρώπους. Εδώ και τόσο καιρό, πάντα ήθελα να είμαι διαφορετική και τώρα συνειδητοποιώ ότι πρέπει απλώς να είμαι ο εαυτός μου. Και σας ευχαριστώ. Σας ευχαριστώ που με είδατε».

Το βραβείο παρουσίασαν οι προηγούμενες νικήτριες των Όσκαρ της ίδιας κατηγορίας, μεταξύ των οποίων οι Jamie Lee Curtis, Lupita Nyong'o, Mary Steenburgen, Rita Moreno και Regina King. Όλοι τους μοιράστηκαν λόγια τιμώντας κάθε υποψήφιο πριν δοθεί το Όσκαρ στη Randolph.

Άλλες υποψηφιότητες για το Όσκαρ Β’ Γυναικείου Ρόλου ήταν φέτος η Emily Blunt για το «Oppenheimer», η Danielle Brooks για το «The Color Purple», η America Ferrera για το «Barbie» και η Jodie Foster για το «Nyad».

ειδήσεις τώραΟσκαρ 2024Τελετή ΟσκαρCosmote TVβραβεία Οσκαρ