Σινεμά|13.03.2024 15:44

Shogun: Η πρεμιέρα της σειράς έσπασε όλα τα ρεκόρ - Ξεπέρασε τον πρώτο κύκλο του «The Kardashians»

Newsroom

Η σειρά 10 επεισοδίων παραγωγής FX, «Shogun» είναι μια επική ιστορία πολέμου, πάθους και εξουσίας που διαδραματίζεται στη φεουδαρχική Ιαπωνία, βασισμένη στο best-seller μυθιστόρημα του James Clavell. Το πρώτο της επεισόδιο συγκέντρωσε 9 εκατομμύρια θεάσεις* παγκοσμίως, τις πρώτες έξι ημέρες που έγινε διαθέσιμο σε Hulu και Disney+, αποτελώντας την Νο1 πρεμιέρα σε παγκόσμια κλίμακα στην κατηγορία των scripted σειρών γενικής ψυχαγωγίας.

Παγκοσμίως, το «Shogun» κατέλαβε τη No.1 θέση σε όλες τις πρεμιέρες σειρών γενικής ψυχαγωγίας, ξεπερνώντας τον πρώτο κύκλο της σειράς «The Kardashians». Στην Αμερική συγκεκριμένα, τo «Shogun» έγινε η No.1 πρεμιέρα του FX σε κατάταξη στο Hulu, με μικρό προβάδισμα από τον δεύτερο κύκλο του «The Bear».

Τα τρία πρώτα επεισόδια της σειράς «Shogun», είναι τώρα διαθέσιμα στο Disney+, με τα νέα επεισόδια να γίνονται διαθέσιμα κάθε Τρίτη ως τις 23 Απριλίου. 

Το best seller μυθιστόρημα του James Clavell στη μικρή οθόνη

Το «Shogun» είναι μια δημιουργία από τους Justin Marks και Rachel Kondo. Διαδραματίζεται στην Ιαπωνία το 1600, εν μέσω ενός καθοριστικού εμφυλίου πολέμου. Ο παραγωγός Hiroyuki Sanada πρωταγωνιστεί ως Lord Yoshii Toranaga, ο οποίος μάχεται για τη ζωή του, καθώς οι εχθροί του στο Συμβούλιο των Αντιβασιλέων ενώνονται εναντίον του.

Όταν ένα μυστηριώδες ευρωπαϊκό πλοίο βρίσκεται ακυβέρνητο κοντά σε ένα ψαροχώρι, ο Άγγλος κυβερνήτης του, John Blackthorne (Cosmo Jarvis), έρχεται φέρνοντας μυστικά που θα μπορούσαν να βοηθήσουν τον Toranaga να ανατρέψει την εξουσία και να μειώσει την τρομερή επιρροή των εχθρών του Blackthorne, των Ιησουιτών ιερέων και των Πορτογάλων εμπόρων.

H μοίρα του Toranaga και του Blackthorne συνδέονται άρρηκτα με τη μεταφράστριά τους, Toda Mariko (Anna Sawai), μια μυστηριώδη χριστιανή ευγενή, τελευταία απόγονο μιας ατιμασμένης γενιάς. Ενώ υπηρετεί τον άρχοντά της μέσα σε αυτό το βεβαρημένο πολιτικό τοπίο, η Mariko πρέπει να ισορροπήσει ανάμεσα στη σχέση της με τον Blackthorne, τη δέσμευσή της στην πίστη της, η οποία την έσωσε και το καθήκον της προς τον εκλιπόντα πατέρα της.

*Θέαση ορίζεται ως ο συνολικός χρόνος αναπαραγωγής περιεχομένου διαιρούμενος από τη συνολική διάρκεια.

ειδήσεις τώραKim Kardashianμυθοπλασίατηλεοπτική σειράΙαπωνίαDisney+