Σινεμά|18.05.2024 11:36

Φεστιβάλ Καννών: Πρεμιέρα για το Kinds of Kindness - Ο Γιώργος Λάνθιμος με το καστ της ταινίας στο κόκκινο χαλί

Newsroom
Σετ φωτογραφιών, σύρετε προς τα αριστερά
ΑP photo
ΑP photo
ΑP photo
ΑP photo
ΑP photo
ΑP photo

Γιώργος Λάνθιμος, μετά τα τέσσερα βραβεία που απέσπασε η ταινία του «Poor Things», επιστρέφει στο 77ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου των Καννών για την παγκόσμια πρεμιέρα της νέας του ταινίας «Ιστορίες Καλοσύνης» (Kinds of Kindness), μ' ένα all-star cast που περιλαμβάνει τους Emma Stone, Jesse Plemons, Willem Dafoe, Margaret Qualley, Hong Chau, Joe Alwyn, Mamoudou Athie, Hunter Schafer. 

Είναι η τέταρτη συμμετοχή ταινίας του Γιώργου Λάνθιμου και του Ευθύμη Φιλίππου στο διαγωνιστικό τμήμα του Φεστιβάλ Καννών μετά τον Κυνόδοντα, τον Αστακό και τον Θάνατο του ιερού ελαφιού. Έχουν ήδη στη συλλογή τους βραβεία από τον θεσμό αλλά αυτή τη φορά διεκδικούν Χρυσό Φοίνικα.

Ο Γιώργος Λάνθιμος επέλεξε για την περίσταση ένα ανοιχτό μπλε κοστούμι. Αποχρώσεις του μπλε επέλεξαν επίσης η Hong Chau και η Hunter Schafer με μια δημιουργία Armani Prive.

H Emma Stone, πιστή στις προτιμήσεις της, επέλεξε για την εμφάνισή της μια sequin δημιουργία Louis Vuitton. H Margaret Qualley προτίμησε για την παγκόσμια πρεμιέρα της ταινίας μια ροζ δημιουργία Chanel.

H υπόθεση της ταινίας

Πρόκεται για ένα τρίπτυχο παραμύθι, που ακολουθεί έναν άνδρα χωρίς επιλογές, φερέφωνο του αφεντικού του, ο οποίος προσπαθεί να ανακτήσει τον έλεγχο της ζωής του, έναν αστυνομικό που ανησυχεί επειδή η γυναίκα του, η οποία είχε εξαφανιστεί στη θάλασσα, επέστρεψε και του φαίνεται να είναι ένας εντελώς διαφορετικός άνθρωπος και μια γυναίκα αποφασισμένη να βρει έναν συγκεκριμένο άνθρωπο με μια ιδιαίτερη ικανότητα, ο οποίος προορίζεται να γίνει πνευματικός ηγέτης.

Η πολυαναμενόμενη νέα ταινία του Γιώργου Λάνθιμου «Ιστορίες Καλοσύνης» θα κυκλοφορήσει πρώτη παγκόσμια στην Ελλάδα στις 30 Μαΐου από τη Feelgood.


φεστιβάλ ΚαννώνΓιώργος ΛάνθιμοςPoor ThingsΈμμα Στόουνειδήσεις τώραΓουίλεμ Νταφόε