Σινεμά|12.04.2019 14:10

Game of Thrones: Δέκα τοποθεσίες που μπορείς να επισκεφτείς (pics)

Newsroom

Ένα από τα πολλά στοιχεία που έχει κάνει τη σειρά «Game of Thrones» να ξεχωρίσει είναι τα εντυπωσιακά πλάνα και τα τοπία της σειράς. Και όμως αυτά τα μέρη υπάρχουν και στην πραγματικότητα και μάλιστα είναι επισκέψιμα. Οι περισσότερες σκηνές έχουν γυριστεί σε πραγματικά μεσαιωνικά κάστρα και σε άγρια τοπία της Ευρώπης.

Η όγδοη και τελευταία σεζόν της δημοφιλέστερης σειράς του HBO κάνει πρεμιέρα την Κυριακή,14 Απριλίου και η αγωνία των φανατικών της σειράς είναι στο...κατακόκκινο.

Κίνγκς Λάντινγκ (King’s Landing) - Ντουμπρόβνικ (Κροατία)

Το «King’s Landing», η πρωτεύουσα και μεγαλύτερη πόλη του Γουέστερος, δημιουργήθηκε από την οικογένεια των Ταργκέριαν και εκεί βρίσκεται ο σιδερένιος θρόνος. Στην πραγματικότητα τα γυρίσματα έχουν γίνει στο Ντουμπρόβνικ της Κροατίας, την πανέμορφη μεσαιωνική πόλη των Δαλματικών ακτών.

Γουίντερφελ (Winterfell) - Κάστρο Doune (Σκωτία)

Το κάστρο της οικογένειας των Σταρκ και το βορειότερο σπουδαίο οχυρό πριν από το τείχος, είναι στην πραγματικότητα το Κάστρο Doune στην κεντρική Σκωτία.

Σιδερένια Νησιά (Iron Islands) - Κάστρο Dunluce (Βόρεια Ιρλανδία)

Τα νησιά τα οποία ανήκουν στον οίκο των Γκρέιτζοϊ και οι κάτοικοί τους φημίζονται για τις ασυναγώνιστες ναυτικές τους ικανότητες είναι στο κάστρο Dunluce της Βορείου Ιρλανδίας.

Η Αρένα του Μιρίν (Meereen) - Οσούνα (Ισπανία)

Η αρένα στην πόλη του Μιρίν στην οποία η Ντενίρις σώθηκε πραγματικά την τελευταία στιγμή από την απόπειρα δολοφονίας της (την έσωσε ο δράκος της Ντρόγκον) υπάρχει στην Οσούνα της νοτίου Ισπανίας (κοντά στη Σεβίλλη).  

Παλάτι του Ντορν (Dorne) - Αλκαθάρ Σεβίλλη (Ισπανία)

Οι εξωτικοί κήποι και το εντυπωσιακό παλάτι του οίκου των Μαρτέλ βρίσκεται και αυτό στον ισπανικό νότο και συγκεκριμένα στο Αλκάθαρ της Σεβίλλης.

Η περιοχή βόρεια του τείχους - (Ισλανδία)

Το άγριο τοπίο στο οποίο ζούσαν οι Άγριοι (Wildlings) και καλύπτεται από χιόνι και πάγο τοποθετείται στο βορρά της Ισλανδίας.

Ντράγκονστόουν (Dragonstone) -  Παραλία Downhill (Βόρεια Ιρλανδία)

Η παραλία στη οποία η Μελισσάντρε έκαψε τα επτά είδωλα του Γουέστερος και φώναξε: «Η νύχτα είναι σκοτεινή και γεμάτη τρόμο» βρίσκεται στη Βόρεια Ιρλανδία και έχει μήκος 11 χιλιόμετρα.

Γιουνκάι (Yunkai) και Πέντος (Pentos): Ait Benhaddou (Μαρόκο)

Δύο από τις πλουσιότερες πόλεις του κόσμου του «Game of Thrones» υπάρχουν στο εξωτικό Μαρόκο.

Μπράβος (Braavos): Sibenik (Κροατία)

Το Μπράβος είναι μια από τις σημαντικότερες και πλουσιότερες πόλεις Ανατολικά του Γουέστερος βρίσκεται στο Σίμπενικ της Κροατίας. Εκεί βρέθηκε και εκπαιδεύτηκε η Άρια Σταρκ.

Επικράτεια των Ντοθράκι - Azure Window (Μάλτα)

Το εντυπωσιακό σημείο δίπλα στη θάλασσα, όπου παντρεύτηκε η Ντενίρις Ταργκέριαν τον αρχηγό των Ντοθράκι, Καλ Ντρόγκο, χαρτογραφείται στη Μάλτα.

Game of Thrones