Σινεμά|11.04.2019 19:06

Αυλαία στις Κάννες με Τζάρμους

Άντα Δαλιάκα

Με χάρμα τίτλο - «Οι νεκροί δεν πεθαίνουν» - ένα καστ που το ζηλεύει κάθε σκηνοθέτης και καλοκαιρινή ημερομηνία εξόδου στην Ελλάδα στις 18 Ιουλίου 2018, η νέα ταινία του Τζιμ Τζάρμους που έχει ζόμπι και πρωταγωνιστές τους Μπιλ Μάρεϊ, Τίλντα Σουίντον, Τομ Γουέιτς, Άνταμ Ντράιβερ, Σελίνα Γκόμεζ, Ίγκι Ποπ, Κλόι Σεβινί, Ντάνι Γκλόβερ, Ρόζι Περέζ και Στιβ Μπουσέμι, είναι η επίσημη έναρξη του 72ου Φεστιβάλ των Κανών στις 14 Μάϊου.

Το ανακοίνωσε χθες το Variety με αποκλειστικό δημοσίευμα που πρόλαβε την επίσημη ανακοίνωση του φεστιβάλ. Η δράση εκτυλίσσεται στην ήσυχη πόλη του Σέντερβιλ που ξαφνικά δέχεται επίθεση από ζόμπι ενώ οι Μάρεϊ, Ντράιβερ και Σεβινί υποδύονται τους σερίφηδες της πόλης που αντιμετωπίζουν τους αιμοβόρους νεκροζώντανους.

Η ταινία που θα κάνει πρεμιέρα την ίδια μέρα στους κινηματογράφους της Γαλλίας θα διεκδικήσει τον Χρυσό Φοίνικα στο διαγωνιστικό τμήμα του φεστιβάλ, κάτι που ο Τζάρμους έχει κάνει πολλές φορές στο παρελθόν ξεκινώντας την πορεία του το 1984 με το «Πέρα από τον παράδεισο» το 1984. Ανοίγοντας αυλαία με τη νέα ταινία ενός αγαπητού δημιουργού του ανεξάρτητου αμερικανικού σινεμά που θα φέρει πολλούς επωνύμους στην Κρουαζέτ, είναι φανερό ότι το λαμπρότερο κινηματογραφικό φεστιβάλ του κόσμου θέλει να κλέψει τις εντυπώσεις μετά από μία περσινή διοργάνωση που άφησε ανάμεικτες εντυπώσεις και την πικρή επίγευση μίας πολεμικής διαμάχης με το Netflix.

Κάννες