Σινεμά|11.04.2019 18:55

H ζωή της Μέριλιν Μονρόε γίνεται τηλεοπτική σειρά

Newsroom

Η Μέριλιν Μονρόε ήταν μία γυναίκα που καθιέρωσε το ξανθό χρώμα στα μαλλιά, τα σαρκώδη κόκκινα χείλη, τη χαρακτηριστική ελιά στα δεξιά του πάνω χείλους και το ακαταμάχητο ύφος της pin - up λολίτας. 

Οι τελευταίοι κρίσιμοι μήνες της ζωής της ηθοποιού γίνονται τηλεοπτική σειρά από τον δημιουργό Νταν Σέφτον. Η νέα μίνι σειρά θα βασίζεται στο βιβλίο του Κιθ Μπάντμαν «The Final Years of Marilyn Monroe», ενώ θα έχει τίτλο «The Last Days of Marilyn Monroe». Μέχρι στιγμής δεν έχει ανακοινωθεί το καστ της σειράς, ενώ σύμφωνα με ξένα δημοσιεύματα πρεμιέρα θα κάνει στο BBC One στα τέλη του 2019 ή τις αρχές του 2020. 

Η Μέριλιν Μονρόε βρέθηκε νεκρή τα ξημερώματα της Κυριακής 5 Αυγούστου του 1962, στο σπίτι της στο προάστιο Μπρέντγουντ του Λος Άντζελες. Ο θάνατός της αποδόθηκε σε υπερβολική δόση υπνωτικών χαπιών. Η είδηση του τόσο απροσδόκητου τέλους της έκανε τον γύρο του κόσμου. Οι συνθήκες του θανάτου της παραμένουν ανεξήγητες. Το μυστήριο δεν έχει ακόμη λυθεί, ενώ εκδοχές και σενάρια διατυπώνονται από τότε αδιαλείπτως.

 

Η πρωταγωνίστρια της ταινίας «Μερικοί το προτιμούν καυτό» βρέθηκε νεκρή από την οικονόμο της. Στο ένα χέρι κρατούσε το ακουστικό του τηλεφώνου, ενώ δίπλα της υπήρχε ένα κενό φιαλίδιο υπνωτικών. Έσβησε στα 36 της. Ο θάνατός της γέννησε τον μύθο του αιώνιου θηλυκού. Είπε, κάποτε, για τη ζωή της: «Θα ήταν μια ανακούφιση εάν τελείωνε. Είναι σαν να βρίσκεσαι σε έναν αγώνα δρόμου, να φτάνεις κάπου κι έπειτα να ξαναρχίζεις από την αρχή». 

Μέριλιν Μονρόε