Σινεμά|15.04.2019 20:23

Game of Thrones: 10 πράγματα που μας έμειναν από το πρώτο επεισόδιο (Spoiler Alert)

Newsroom

Η 8η και τελευταία σεζόν του φαινομένου «Game of Thrones» έκανε πρεμιέρα τα ξημερώματα της Δευτέρας (15/4) και εμείς μαζέψαμε τα 10 πράγματα που θα πρέπει να θυμάστε για να παρακολουθήσετε την εξέλιξη της σειράς.

Πριν συνεχίσετε την ανάγνωση σας προειδοποιούμε ότι στη λίστα υπάρχουν spoilers για το πρώτο επεισόδιο της 8ης σεζόν.

  1. Όλες οι δυνάμεις στο Γουίντερφελ: Η 8η σεζόν της σειράς ξεκινά από εκεί που τελείωσε η προηγούμενη. Η Σάνσα, η Άρια και ο Μπραν υποδέχονται στο Γουίντερφελ τον Τζον Σνόου και την Ντενέρις Ταργκάριεν μαζί με τον φοβερό στρατό της και φυσικά τους δύο δράκους της. Στην τελευταία στιγμή και ο Τζέιμι Λάνιστερ φτάνει στο βόρειο κάστρο.

  2. Η Σέρσι δεν τήρησε την υπόσχεσή της: Η Σέρσι Λάνιστερ τελικά δεν θα τηρήσει την υπόσχεσή που είχε δώσει, ότι θα βοηθήσει στον πόλεμο ενάντια στους Γουάιτ Γουόκερς (όπως ακριβώς είχε παραδεχτεί στον αδερφό της Τζέιμι). Αντίθετα, υποδέχεται έναν μεγάλο μισθοφορικό στρατό από την Ανατολή για να την βοηθήσει να κρατήσει τον θρόνο της.

  3. Ο Τζον μπορεί να «ιππεύσει» δράκους: Οι πιο εντυπωσιακές εικόνες της σειράς είναι αναμφίβολα τα «μαθήματα» της Ντενέρις στον Τζον για το πως θα ταξιδεύει πάνω σε έναν δράκο. Τα εντυπωσιακά τοπία σε συνδυασμό με τα φαντασμαγορικά εφέ σίγουρα αποτελούν το highlight του επεισοδίου. Επιπλέον, αποδεικνύει πως ο Τζον είναι ένας αληθινός Ταργκάριεν καθώς μόνο τα μέλη αυτής της βασιλικής οικογένειας έχουν την ικανότητα να ιππεύουν δράκους.

  4. Εδώ υπάρχει ένας έρωτας μεγάλος: Το ειδύλλιο που είδαμε να αναπτύσσεται ανάμεσα στον Τζον και την Ντενέρις στο τέλος της προηγούμενης σεζόν, πλέον έχει εξελιχθεί πλήρως. Το παθιασμένο ερωτικό φιλί ανάμεσα στον Τζον Σνόου και την Καλίσι και η αντίδραση του δράκου που παρακολουθούσε σχολιάστηκε έντονα από τους χρήστες του twitter σε όλο τον κόσμο.  

    T
  5. Συναντήσεις από τα...παλιά: Ένα μεγάλο μέρος του επεισοδίου εστιάζει στις επανασυνδέσεις των χαρακτήρων. Ο Τζον επιτέλους συναντιέται με τον ετεροθαλή αδελφό του Μπραν (ο οποίος είναι όπως πάντα απόμακρος) και με την αγαπημένη του αδερφή Άρια. Ο Τίριον συναντά την.. παραλίγο γυναίκα του Σάνσα για να κάνουν μια άβολη συζήτηση για το πως επιβίωσαν όλον αυτό τον καιρό. Επιπλέον, η Άρια συναντά τον Γκέντρι (τον νόθο γιο του Ρόμπερτ Μπαράθεον) και...κάτι φαίνεται να αναπτύσσεται μεταξύ τους. Στην τελευταία σκηνή του επεισοδίου, ο Τζέιμι Λάνιστερ φτάνει στο Γουίντερφελ, όπου τον περιμένει ο Μπραν. 

    T
  6. Οι Γκρέιτζοϋ θα παίξουν ρόλο στην έκβαση της μάχης: Ο Γιούρον Γκρέιτζοϋ φαίνεται σταδιακά να κερδίζει την εμπιστοσύνη (και όχι μόνο) της Σέρσι και είναι ξεκάθαρο πως με τον στόλο του θα έχει σημαντικό ρόλο στην έκβαση της τελικής μάχης. Την ίδια ώρα, ο Θίον εμφανίστηκε από το πουθενά και έσωσε την αιχμάλωτη αδερφή του Γιάρα. Ο Θείον κατευθύνεται στο Γουίντερφελ για να βοηθήσει τους Σταρκ, ενώ η Γιάρα πίσω στα Σιδερένια Νησιά.

  7. Η Σάνσα δεν συμπαθεί τη Ντενέρις: Από την πρώτη στιγμή που η μητέρα των δράκων πάτησε στο Γουίντερφελ, η Σάνσα φάνηκε πως δεν χάρηκε ιδιαίτερα. Αν και οι δυο τους δεν έχουν συναντηθεί ποτέ, η Σάνσα δεν βλέπει με καλό μάτι το ότι μια ξένη φαίνεται να αποφασίζει για το μέλλον του πολέμου.

    T
  8. Οι βόρειοι απογοητεύτηκαν: Η επιλογή του Σνόου να απαρνηθεί τον τίτλο του «Βασιλιά στον Βορρά» εκτός από τη Σάνσα δεν άρεσε ούτε στις οικογένειες του Βορρά. Όταν του το αποκαλύπτουν στο συμβούλιο του Γουίντερφελ, ο Τζον τονίζει πως οι τίτλοι δεν έχουν καμία σημασία, το μόνο που μετρά είναι η νίκη απέναντι στους Γουάιτ Γουόκερς.

  9. Ο Τζον Σνόου έμαθε την αλήθεια για τους γονείς του: Αυτός που τελικά αποκαλύπτει στον Τζον Σνόου για την πραγματική του ταυτότητα είναι ο φίλος του Σαμ Τάρλι. Τώρα, που ο Τζον έμαθε πως στην πραγματικότητα ονομάζεται Αίγκον Ταργκάριεν και είναι ο πραγματικός διάδοχος του «Σιδερένιου Θρόνου» πρέπει να λάβει σημαντικές αποφάσεις για το πως θα διαχειριστεί τη νέα κατάσταση.

  10. Οι Γουάιτ Γουόκερς κατευθύνονται νότια: Την ίδια ώρα που συμβαίνουν όλα τα παραπάνω, μαθαίνουμε πως οι Γουάιτ Γουόκερς έχουν περάσει το τείχος και κατευθύνονται προς το Γουίντερφελ. Επίσης, βλέπουμε πως όσοι βρίσκονταν στο τείχος την ώρα της πτώσης (Τόρμουν, Μπέρικ Ντοντάριον) είναι τελικά ζωντανοί και βρίσκονται σε ένα κάστρο του Βορρά. Εκεί όλοι έχουν δολοφονηθεί από τους Λευκούς Οδοιπόρους και μάλιστα ένα αγόρι, που στην αρχή του επεισοδίου στάλθηκε να καλέσει την οικογένεια εκείνου του οίκου στο Γουίντερφελ, μεταμορφώνεται σε ζόμπι.

    T
Game of Thronesπρεμιέρα