Σινεμά|22.04.2019 19:42

Game of Thrones: Προσοχή από πού κατεβάζετε τα επεισόδια!

Newsroom

Σύμφωνα με έρευνα της ρωσικής Kaspersky Lab, η οποία εξειδικεύεται σε λογισμικά προστασίας από ιούς (Antivirus), το «Game of Thrones» συγκαταλέγεται στις 3 σειρές που βρίσκονται στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος των hackers (οι άλλες δύο είναι το The Walking Dead» και το «Arrow»). Μάλιστα η σειρά του HBO βρίσκεται στην κορυφή της συγκεκριμένης λίστας .

Το Game of Thrones αντιπροσώπευε, για το 2018, το 17% του συνόλου του “μολυσμένου” πειρατικού περιεχομένου, με 20.934 χρήστες να έχουν δεχτεί επίθεση. Μάλιστα οι χάκερς συνήθως «χτυπάνε» στο πρώτο και στο τελευταίο επεισόδιο κάθε σεζόν.

Η εταιρεία προτείνει τους χρήστες να σκανάρουν το κάθε επεισόδιο που κατεβάζουν και να προσέχουν το κατεβασμένο αρχείο να έχει κατάληξη avi, mkv ή mp4 και όχι exe ή οτιδήποτε άλλο. Ακόμη θα πρέπει να αποφύγουν τους ιστότοπους που ζητούν τα στοιχεία του χρήστη για να τον αφήσουν να κάνει download.

Χαμός και στο eBay

Η παγκόσμια φρενίτιδα που έχει προκαλέσει η προβολή του τελευταίου κύκλου της σειράς-φαινόμενο «Game of Thrones» επιβεβαιώνεται και από τα οικονομικά νούμερα. Συγκεκριμένα το eBay ανακοίνωσε μερικά στατιστικά στοιχεία για τις αγοραπωλησίες που αφορούν τα προϊόντα της σειράς παγκοσμίως.

Μέσα στο 2018, οι φανς δαπάνησαν περίπου 16 εκατομμύρια δολάρια για προϊόντα που σχετίζονται με την δημοφιλή σειρά του HBO, ενώ κατά τη διάρκεια των 6 τελευταίων εβδομάδων οι χρήστες αναζήτησαν το «Game of Thrones» πάνω από 15.000 φορές.

Το μεγαλύτερο μέρος του ποσού δαπανήθηκε για την αγορά DVD’s με τα επεισόδια των 7 πρώτων κύκλων της σειράς. Συνολικά αγοράστηκαν πάνω από 870 τεμάχια με τα συνολικά κέρδη να εκτιμώνται σε 110.00 δολάρια.

Επιπλέον το ακριβότερο προϊόν που πουλήθηκε, ήταν ένα σετ σπάνιων καρτών με τους ήρωες της σειράς, το οποίο πωλήθηκε για 9.995 δολάρια ενώ ιδιαίτερα δημοφιλή αποδείχθηκαν μερικά ξύλινα κουτιά, με  χαραγμένη την επωνυμία «Game of Thrones».

Όσον αφορά τον τίτλο του δημοφιλέστερου οίκου, αυτός πηγαίνει χωρίς αμφιβολία σε εκείνον των Σταρκ. Τον τελευταίο χρόνο αγοράστηκαν πάνω από 60.000 προϊόντα με το έμβλημα των Σταρκ, ενώ η δεύτερη θέση ανήκει σε εκείνον των Ταργκάριεν με πάνω από 47.000 παραγγελίες. Στην τρίτη θέση έρχονται οι Λάνιστερ με πάνω από 20.000 κομμάτια.

Δημοφιλέστερος χαρακτήρας αναδείχθηκε η Ντενέρις Ταργκάριεν. Οι αγορές των χρηστών σε όλο τον κόσμο που αγόρασαν προϊόντα σχετικά με την «μητέρα των δράκων» ξεπέρασαν τα 800.000 δολάρια.

 

eBayGame of Thrones